Technické rychlodotazy 6
Snad se povede najít řešení.
Elektro bazmek od Leader Foxe, původní Alivko šaltr RD-M4000, nový řetěz KMC pro e-biky, samosebou pro 9sp, nová kazeta HG400 a ani za boha nemůžu dostat šaltr na nejtežší pastorek. Patka perfektně srovnaná, dorazy na svém místě, výška šaltru OK, vyměný bowden - lanko - koncovky (pořádně usazeny), řad.páky vyčištěny a promazány, a i s úplně novou RD-M4000 se to chová stejně. Na nejtěžší pastorek si během jízdy prostě nesedne i s naprosto povoleným dorazovým šroubem, ve stojanu chodí poměrně v pořádku. V čem sakra může být problém? Šaltrů už jsem vyměnil tisíce, ale tohle Alivko neseřiditelné...
Jaká tam je naba? Šlo by ji vypodlozkovat tak, aby se posunula doleva?
Teď už nejsem v dílně, ale nějaký NoName na průmyslech s RU, ložiska ok a ani ořech nemá nějakou vůli. Můžu tam zkusit dát podložku, ale ta zadní stavba je tuhá jako hovado.
Dej podložku pod šaltr a máš klid. U některých noname kol jsem se s tím taky setkal, asi blbě vyrobená patka se špatným offsetem a některé přehazky to nepoberou.
Nemáš tam náhodou nějakou kombinaci kazety a ořechu, pod kterou patří podložka? Já jsem třeba na 11s ořech dával 10s kazetu a musela tam být 1,8mm podložka. Byla přímo dodána k tomu ořechu. Když jsem tam pak dával 12s kazetu, podložka už musela pryč.
Ta možnost tam je, ale budu muset ten ořech změřit, protože je to nějaký noname. Pokud byla dodána, tak jí ten kdo skládal kolo nepoužil a dle slov zákazníka to řadilo normálně...
Chodilo to nekdy na ten nejmensi pastorek? Bez lanka, to na nej skoci?
Podle toho jak byl sjetý ten původní, tak se snad jezdilo jenom na něm. Bez lanka a i s lankem to ve stojanu zařadí poměrně normálně, ale pod záběrem ani ťuk. Tipoval sem i slabou vratnou pružinu na původním šaltru, ale ani s novým to prostě neřadí. Vyzkoužel sem kombinace 3 nových kazet, 3 nových řetězů a dvou nových šaltrů, ale absolutně ani ťuk.
1-8 při šlapání, nahoru a dolů bez problémů, ale ten nejmenší 9 pastorek bez šance.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41