Technické rychlodotazy 6
Ahoj, poraďte prosim s opravou pláště. Jezdím bezduše, měl jsem větší díru v plášti, kterou mliko nepobralo. Podlepil jsem plášť zevnitř zaplatou na duši, ale za pár týdnů jsem našel větvičku *****u znovu na stejným místě skrz záplatu. Vrazil jsem tam největší knot, ale protože je ta díra spíš na délku, tak utíká mliko a plašť netesní. Používám zrovna nějaký shitovy mliko z Decathlonu, tak možná nějaký lepší by pomohlo, nevim... Každopádně mám pocit, že ani kdybych to tím knotem a pořádným mlikem utesnil, tak ten knot není nijak dlouhodobý řešení.
Jinak plaste jsou Schwalbe Racing Ray, takový tenký šlupky, ale škoda je už vyhodit...
Díky
Příště:
- díru sešít nějakou pevnou obuvnickou nití
- teprve poté podlepit záplatou zevnitř pláště
- to by většinou mělo jako oprava stačit, zbytek dotěsní funkční mlíko (Decathlon mi moc nefungoval)
Stalo se mi to samé na dva dny starém kole a ještě jsem nebyl zařízený na bezduše. Abych mohl jezdit, doma jsem do díry nacpal chuchvalec kevlarové šňůry co mám doma. Plášť držel, ale občas při záběru na asfaltu ještě upšouk. Dal jsem nové mlíko Joe´s a po dálších asi 500km o tom nevím.
Teď se chystám na . Mlíko to sice pobralo, ale ...
Tak ten to má dobře vychytané :-)
Potvrzuji, že lepidlo na duše duši nalepenou z vnějšku pláště přes šev neudrží. Takže příště chemoprén.