Technické rychlodotazy 6
Ahoj,
bratr v cizině mě poprosil o nový kliky na svoje kolo do města. Vybral jsem bílý - viz fotka. Poslal mi fotku středu a mělo by to sedět - více standardů jsem nenašel. Nicméně potřebuju na nasazení nějaký speciální klíč? Na videiích na Youtube jsem našel, že na sundání je potřeba stahovák, ale jen na nasazení by nic být nemělo ne? Nemá někdo prosím zkušenost?
Díky!
Na zašroubování misek, budeš potřebovat to to:
misky ma zasroubovany
jen inbus 8 mm
A delka osy bude sedet?
Přiznám se, že teď uplně nevím co myslíš. Do středových misek a celkově středu zasahovat nebudu. Potřebuju jen nasadit kliky s převodníkem. Nikde u těch klik (i jiných podobných) jsem nenašel odkaz na nějaký standard, případně rozměr čtyřhranu.
Kazdy vyrobce klik ma pro urcitou retezovou linku patricnou delku osy. Pokud menis za stejne kliky, tak neni treba resit, pokud menis za jine, tak se muze stat, ze bude treba jina dalka osy.
Ty tebou zvolene kliky vypadaji nako Sturmey Archer. K tem se da dohledat spravna delka osy na strankach vyrobce.
Akorát na náhoně vybraný kilky nemusí sedět délka osy, je dost pravděpodobný, že původní a nové kliky budou vyžadovat rozdílné délky osy.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41