Ahoj, bojuju s vrzající udh patkou. Na Canyon Spectral CF se při silnějším záběru ozývá hnusné vrzání. Vyndám, vyčistím patku, utáhnu a cca. 50 km je klid a pak to dělá zase. Zkoušel jsem vyčistit, odmastit i namazat, ale bez úspěchu. Nemá někdo podobnou zkušenost? Dík.
Ahoj, všiml jsem si, že tlumič Rock Shox Sidluxe ultimate 3P je v nezatíženém stavu zasunut na 30% sagu, což je předpokládám špatně. Když na to sednu, tak jsem cca 60-70% sagu. Podle pumpy to mám nafoukaný na správnou hodnotu pro svoje kila (210 psi). A když ho zkusím ručně roztáhnout nebo nafoukat na 270 psi, tak sotva vidím rysku 25% sagu. Nevíte co s tím?
Díky německým výprodejům vozím letos RS Super deluxe Ult. Potřebuji trochu přidat progresy. Tak jsem našel fialový token, vyfouknul tlumič, upnul do svěráku a omotal air can starou duší. Asi mám slabý ruce, nejde mi ani náhodou povolit. Bez řemenového utahováku to nepovolím? Je tam něco špatně?
Zdar, kolo DT swiss x1900, přední náboj, potřebuju vyměnit zaseklé ložisko a nejde mi se dostat přes tyhle "kloboučky". Jak se dají vyndat? Zkoušel jsem kombinačkama přes hadr, abych to nevorval, ale nedaří se. Dík
Ahoj, kde kupujete chranicky na bowdeny v ramu. Nasel jsem jen 10m a podobne delky. Neexistuje nejaka prumyslova varianta voda/topo a pod v metrazi ?Dik
Rád bych sundal přídavnou brzdovou páku z řidítek a nechce se mi přemotávat dvě vrstvy omotávky kvůli výměně bowdenu :-).
Asi by tam šlo dát takové to štelovátko napětí lanka, ale rád bych něco menšího, co nebude drncat o představec. Přinejhorším něco 3D vytisknu, ale z kovu bych měl lepší pocit.
Mám asi nějak špatně základně nastavený přesmykač (Shimano GRX FD-RX400). I když je dorazový šroubek pro pozici u malého převodníku téměř úplně vyšroubovaný, řetěz tady u větších pastorků zleva dře o „klec“ přesmykače. Nemůžu ji už víc dostat doleva. U velkého převodníku je to celkem OK a dřív bylo i u malého. Zvládnu s tím sám něco udělat, nebo to chce servis? Díky.
Ahoj. Early rider kliky s volnobezkou. Je to a starší verze. Dá se nějak do te volnobezky dostat? Jsou tam do čtverce vykusy. Je na to nějaký stahovak? Evidentně jsou v tom “kuličky-ložisko” na suchu a rachta v tom. Zároveň se tocily kliky po šlápnutí. Po proliti aspoň wdckem se kliky točit přestaly, ale ten zvuk není hezky.
Díky za tip
Edit : Jsem to nevyfotil rozdelane, ale z druhé strany je pod tím vším (kryt, ozubení, klika) “krytka” která se moc netvarila, ze by šla nějak vyndat. Proto beru, ze se do toho leze tou stranou, co jsem to vyfotil
Má mít 10 rychlostní GRX kazeta mezi posledním pastorkem a utahovací matici takovej ten tenkej plíšek, jako má 12 rychlostní kazeta na MicroSpline ořechu? Nebo tam je to bez toho?
Po utažení mají totiž stále pastorky velkou stranovou vůli ale to bude chtít spíš podložku/y za kazetu. Tipuju že 1,85 mm + 1 mm budou sázka na jistotu (netuším co je to za ořech).
Vzduch unikající přes nipl - jde to nějak opravit jinak než to celé sundat a dát novou pásku? Je to nipl hned vedle ventilku. Fakt se mi do toho nechce to celé odstrojovat :(
Tak ještě jednou. Nejjednodušší a nejlevnější je si vystřihnout mezikruří potřebných rozměrů z plechovky od piva (jiných plechovkových nápojů). Můžeš je dávat na sebe podle potřebné tloušťky.
Už jsem to tady kdysi psal: pokaždé, když chtěl někdo druhou sadu kol, vždy používám stejné náboje a seřizování brzd nebo řazení bylo vždy zbytečné. Vše sedělo.
Mě to zas dělalo u starýho DT350 (32h, J-bend) u verzí CL a IS. Oboje Shimano kotouče, ale otázka, jestli tomu ty kotouče s unašeči ještě taky nějak nepomůžou.
Prosim Vas, colnago v2-r disk 2022, komplet lankova ultegra. Na kolik penez by ste ho odhadli? Nikde nejde nic najit. Sedet by mi dle tabulky melo. Libi se mi. Bylo by to vsak kolo jete v pujcovne na malorce ale v krasnem stavu, videl sem ho. Trosku me desi prostupnost plaste 25mm s odrenyma usima a za sucha 28mm. Da se takove kolo zaradit k pohodlnejsim? Chtel bych slyset nejakou strizlivou reakci.. abych eliminoval vlastni nadseni. Diky
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Ahoj, bojuju s vrzající udh patkou. Na Canyon Spectral CF se při silnějším záběru ozývá hnusné vrzání. Vyndám, vyčistím patku, utáhnu a cca. 50 km je klid a pak to dělá zase. Zkoušel jsem vyčistit, odmastit i namazat, ale bez úspěchu. Nemá někdo podobnou zkušenost? Dík.
Ahoj, všiml jsem si, že tlumič Rock Shox Sidluxe ultimate 3P je v nezatíženém stavu zasunut na 30% sagu, což je předpokládám špatně. Když na to sednu, tak jsem cca 60-70% sagu. Podle pumpy to mám nafoukaný na správnou hodnotu pro svoje kila (210 psi). A když ho zkusím ručně roztáhnout nebo nafoukat na 270 psi, tak sotva vidím rysku 25% sagu. Nevíte co s tím?
Jak poznám, jestli jsou tyhle ráfky připravený na autoventilek nebo na galuskovej ventilek? https://www.kupkolo.cz/29-kola-dt-swiss-xr-1700-spline-622x25_z121689/
Díky německým výprodejům vozím letos RS Super deluxe Ult. Potřebuji trochu přidat progresy. Tak jsem našel fialový token, vyfouknul tlumič, upnul do svěráku a omotal air can starou duší. Asi mám slabý ruce, nejde mi ani náhodou povolit. Bez řemenového utahováku to nepovolím? Je tam něco špatně?
Stalo se vám to někdy? Po prvním rozpojeni spojky, je na tom bezpečné jezdit
Zdar, kolo DT swiss x1900, přední náboj, potřebuju vyměnit zaseklé ložisko a nejde mi se dostat přes tyhle "kloboučky". Jak se dají vyndat? Zkoušel jsem kombinačkama přes hadr, abych to nevorval, ale nedaří se. Dík
Zkusil bych sám dát bezduše i na druhé kolo, kde mám ráfky Javax PD238. Jak širokou Tesa pásku? 26mm?
Ahoj, kde kupujete chranicky na bowdeny v ramu. Nasel jsem jen 10m a podobne delky. Neexistuje nejaka prumyslova varianta voda/topo a pod v metrazi ?Dik
Existuje nějaká "spojka" na přerušený bowden?
Rád bych sundal přídavnou brzdovou páku z řidítek a nechce se mi přemotávat dvě vrstvy omotávky kvůli výměně bowdenu :-).
Asi by tam šlo dát takové to štelovátko napětí lanka, ale rád bych něco menšího, co nebude drncat o představec. Přinejhorším něco 3D vytisknu, ale z kovu bych měl lepší pocit.
Mám asi nějak špatně základně nastavený přesmykač (Shimano GRX FD-RX400). I když je dorazový šroubek pro pozici u malého převodníku téměř úplně vyšroubovaný, řetěz tady u větších pastorků zleva dře o „klec“ přesmykače. Nemůžu ji už víc dostat doleva. U velkého převodníku je to celkem OK a dřív bylo i u malého. Zvládnu s tím sám něco udělat, nebo to chce servis? Díky.
Rafkove brzdy Swissstop Black Prince mi zacaly trochu moc mizet. Za 4 tydny mam skoro po novych spalicich. Muze to byt tim, ze je rafek stary (100k+)?
Ahoj. Early rider kliky s volnobezkou. Je to a starší verze. Dá se nějak do te volnobezky dostat? Jsou tam do čtverce vykusy. Je na to nějaký stahovak? Evidentně jsou v tom “kuličky-ložisko” na suchu a rachta v tom. Zároveň se tocily kliky po šlápnutí. Po proliti aspoň wdckem se kliky točit přestaly, ale ten zvuk není hezky.
Díky za tip
Edit : Jsem to nevyfotil rozdelane, ale z druhé strany je pod tím vším (kryt, ozubení, klika) “krytka” která se moc netvarila, ze by šla nějak vyndat. Proto beru, ze se do toho leze tou stranou, co jsem to vyfotil
Má mít 10 rychlostní GRX kazeta mezi posledním pastorkem a utahovací matici takovej ten tenkej plíšek, jako má 12 rychlostní kazeta na MicroSpline ořechu? Nebo tam je to bez toho?
Po utažení mají totiž stále pastorky velkou stranovou vůli ale to bude chtít spíš podložku/y za kazetu. Tipuju že 1,85 mm + 1 mm budou sázka na jistotu (netuším co je to za ořech).
Vzduch unikající přes nipl - jde to nějak opravit jinak než to celé sundat a dát novou pásku? Je to nipl hned vedle ventilku. Fakt se mi do toho nechce to celé odstrojovat :(
Uvažuji o druhé sadě kol na gravel. Jaká je šance, že se výměna obejde bez nastavování brzd a přehazky (CL a 11sp)?
Stačí vybrat kola se stejným nábojem?
Teoreticky by to fungovat mohlo. Seřízení brzd je asi na 5 minut. Jak často se to bude řešit?
Na CL jsou taky nějaké podložky mezi náboj a kotouč aby se na to případně nemuselo pro každém prohození kol "dolaďovat"?
Kotouče na 6 šroubů mám podložkama pořešené...
Jj, podložky na 6 děr jsem taky našel. Pro CL zatím nic.
Mě napadlo koupit na Ali redukce 6 děr->CL, použít kotouče na šrouby a tu podložku vyrazit do té redukce pod kotouč :-)
https://www.automotovelo.cz/podlozka-jagwire-pod-centerlock-kotouc-0-2mm-1ks_z57359/
Případně vymezovací podložky stejných rozměrů s nižší cenou a vyšší variabilitou rozměrů:
https://www.mateza.cz/e-shop/ostatni-prislusenstvi/podlozky/podlozky-vymezovaci/filtry/vnejsi-prumer-d:42,42/vnitrni-prumer-d:30,30?no_index=1
Díky moc.
Nebo to vystřihni z plechovky od piva. Tak jsem to dělal já a pohoda.
Bacha, tohle není podložka pod kotouč, ale pod CL matici. Přes ten CL interface to nemáš šanci převléct. Už jsem se taky spálil...
Tak to jsem si málem naběhl...
Ani ty Jagwire podložky nejsou na podložení CL kotouče? A podařilo se ti nakonec něco sehnat, dal bys odkaz? Dík
Tak ještě jednou. Nejjednodušší a nejlevnější je si vystřihnout mezikruří potřebných rozměrů z plechovky od piva (jiných plechovkových nápojů). Můžeš je dávat na sebe podle potřebné tloušťky.
pokud to fakt nutně chceš kupovat, tak třeba tohle....: https://leeze.de/en/products/leeze-centerlock-distanz-spacer
Nakonec jsem si to nechával vyrábět...
https://www.bike-discount.de/en/tune-shim-set-for-centerlock-hubs-4-pieces
Už jsem to tady kdysi psal: pokaždé, když chtěl někdo druhou sadu kol, vždy používám stejné náboje a seřizování brzd nebo řazení bylo vždy zbytečné. Vše sedělo.
Dík. To vypadá nadějně.
ja nemusel nic serizovat ani pri prechodu na jiny naboj od jineho vyrobce.
Já prohazuju dvoje záplety od Decathlonu, náboje vypadají na první pohled stejně (netuším co jsou zač) ale podložku pod kotouč jsem tam dát musel...
Mám to stejně. Jedny mám novatec a druhé mavic.
Je to vždycky o štěstí. Nicméně v případě použití totožného náboje je vyšší pravděpodobnost toho štěstí dosáhnout :)
tak o tom asi není potřeba moc polemizovat :-)
Me zas nesedi starej a novej DT 350. Ten starej jsem musel podlozkovat 0.3 mm.
Mě to zas dělalo u starýho DT350 (32h, J-bend) u verzí CL a IS. Oboje Shimano kotouče, ale otázka, jestli tomu ty kotouče s unašeči ještě taky nějak nepomůžou.
Potřebuji na Fox vidlici servis. Nějaký tip na vyzkoušený servis? Děkuji
Už jsem koupil stahovák jednou blbě. Můžete mi prosím poradit, který stahovák na 12s kazetu a 10s kazetu?
Mělo by to být na kupkole a ideálně na ráčnu i klíč, ať můžu použít momenťák.
Na 10s kazetu je tenhle? https://www.kupkolo.cz/stahovak-unior-kazety-hg-shimano_z117889/
Šrouby pro 8bolt siniční kliky je nutné koupit originál, nebo mohu něčím nahradit?
Prosim Vas, colnago v2-r disk 2022, komplet lankova ultegra. Na kolik penez by ste ho odhadli? Nikde nejde nic najit. Sedet by mi dle tabulky melo. Libi se mi. Bylo by to vsak kolo jete v pujcovne na malorce ale v krasnem stavu, videl sem ho. Trosku me desi prostupnost plaste 25mm s odrenyma usima a za sucha 28mm. Da se takove kolo zaradit k pohodlnejsim? Chtel bych slyset nejakou strizlivou reakci.. abych eliminoval vlastni nadseni. Diky