Technické rychlodotazy 7
pořídil jsem na dětské kolo kratší kliky s hollowtech středem, vyměnil jsem, ale když dotáhnu kliky, tak se mi netočí. když je trochu povolím, tak je to ok, ale to je předpokládám špatně. je možné, že je to tím, že je "moc dlouhý" střed a měl bych ubrat podložky? nebo jsem udělal něco špatně?
HT kliky se nedotahuji, jen se vymezi vule a pak se dotahnou dva srouby na klikach.
Podložky pod misky dle šířky domku, pak nasadit kliky a plastový šroub v levé klice dotáhnout tak, aby nebyla stranová vůle. Pak dotáhnout dva šrouby na levé klice a máš hotovo.
hmmm, to mam teda asi něco trochu jiného:
Není na levé klice na vnitřní straně vymezovač vůle?
Je
Tak jej zašroubovat do krajní polohy, a pokud i tak se po montáží kliky netočí a není tam vůle, tak holt vyhodit jednu podložku. A až to půjde dotáhnout a zůstane tam vůle, tak ji pak vymezit tím vymezovačem.
špatně je montáž - domeček a středem máš moc široký, chyba bude v podložkách, po dotažení klik šroubem tam musí být lehká vůle, ta se pak vymezí tou plastovou maticí na levé klice
díky všem, říkal jsem si, že to tak asi bude, ale nikdy sem to nedělal, tak sem nechtěl nic zkazit
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41