Technické rychlodotazy 7
Planuju vymenit Sram DUB za Shimano Hollowtech - BSA stred. A protoze se mi Sram DUB uz pak na kole neobjevi, nechce se mi uplne "zbytecne" kupovat klic. Nekdo nejaky napad, jak ten stred vysroubovat? Jinak snad budu muset jit do servisu:)
pokud ho budeš vyhazovat tak hasák :D
Zeptam se mozna tupe:
https://www.kupkolo.cz/unior-otevreny-klic-na-stredove-slozeni_z118958/
Ja myslel, ze Hollowtech a Sram stredy maji ten klic jiny, tady v popisu se tvari, ze klic sedi na oboji. Je to mozne?
Otevřený klíč na středová složení je určený k montáži a demontáži Shimano® Hollowtech II, Campagnolo® Ultra-Torque a Power Torque, Race Face®, FSA®, SRAM®, Truvativ®, Chris King® a další. Klíč je také vhodný pro kotouče s uchycením CenterLock s 16 vnějšími drážkami.
Je tam někde Sram DUB ?
Starší Sram GXP měl stejný klíč jak Shimano
Jo tak, oni si jeste rozdeluji SRAM® a Sram DUB. Bych se z toho po...
Však Sram GXP a Sram DUB jsou úplně jiné středy a kliky. Shimano má víc rozměrů klíčů a přitom všechny pro jedny kliky.
To preci vubec nijak nerozporuju, at si jich delaj kolik chteji, na kolo si je davat nebudu. Ja jen potrebuju vedet, jak se jich co nejsnaze zbavit:) Idealne aby meli stred na ten klic, co mam doma (Hollowtech II)
Sikovky to vyřeší.
Když jste u toho sundávání klik SRAM Dub, tak se s dovolením přilepím s dotazem: že na sundání klik je třeba 8 mm (doufám, že to píšu správně) imbus a princip je v podstatě obdobnej, jako u Shimano Hollowtech II. Ale k čemu je na pravé klice ještě ta věc okolo hlavního otvoru s těma čtyřma malejma otvorama? Teda aspoň na klikách Descendant to vidím, nevím, jestli je to na všech...?
Ptám se, páč možná budu ty kliky mít na novým kole, tak abych se kdyžtak mentálně připravil...
Díky.
Je to samostahovací šroub, není potřeba stahovák.
To s dírama je zátka, která je napevno zašroubovaná do kliky, aby se šroub, kterým kliku stahuješ měl o co opřít a kliku vytlačit ven.
Shimano kliky jsou řešené jinak.
A dá se říct, jestli je některý řešení lepší, než to druhý? Mám dlouhodobě jenom Shimano, chvilku jsem jezdil RaceFace, ale to byl ještě pravěkej ISIS nebo jak se tomu říkalo, tak nemám porovnání.
DUB se rád,,kousne.Myšleno - demontáž klik.
Sh.je brnkačka.
Tak tak, samostahovací šroub. Není potřeba stahovák.