Technika sjezdu - možné zlepšení kola
Už to tady padlo určitě hodněkrát, ale moje doporučení.
- Teleskop – úplně na prvním místě, nebo se smířit s tím že budeš pořád štelovat sedlo nahoru a dolů. V každém případě se sedačkou nahoře se toho moc nenaučíš.
- Kokpit – zkrátit představec ideálně na 50cm, což se ti asi nebude chtít, tak bych vrazil 60mm, rodla 740mm – rozdíl proti 700mm v ovládání je znatelný a přitom ještě u většiny jezdců nevyvolají pocit, že jsi to s šířkou přešvyhl.
- Vyhoď NN zepředu – ten plášť není úplně špatný, ale často má tendenci ustřelovat – klidně bych ho vrazil dozadu, tam svou práci odvede dobře. Jestli necháš Ardenta, tak vraz dopředu DHF 2,3 – úplně jiná liga než NN, jistota vedení je z mého pohledu o několik levelů jinde a přitom ještě docela jede. Tohle kombinaci asi rok vozím.
A neprijde ti, ze DHF taky ustreli trochu necekane? Nerikam ze lehce, ale prislo mi, ze kdyz je na hrane, tak se najednou urve bez varovani. Ale mozna sem jen neumel jezdit, kdyz sem na nem jezdil :)
To nemůžu napsat, mě totiž všechny pláště ustřelují naprosto předvídatelně – pořádně to nakloním a vždycky ležím.
Prostě 80% gripu předního pláště vytváří ta součáska mezi pedály a řidítky, zbytek je na vzorku. Pro mne přechod z NN a DHF znamená to, že už zatáčky neprojíždím nekontrolovaným smykem předního kola, ale že se mi to občas i zakousne.
Hele ja obcas projizdim nekontrolovanym smykem, klidne obou kol, i s HR2 ve 3C :D Musis dycky hledat chybu v povrchu, ne v sobe, zejo. Akorat pomaha, kdyz to pak clovek i odjede, misto aby si lehnul, no :D Na druhou stranu, kdyz si lehnes, tak si trochu odpocines. Vsechno ma svy.
Jako já jsme s tou gumou spokojený. Dávám mi dost jistoty, abych se zkoušel do těch oblouků víc a víc pokládat. 20 let jezdím na MTB a 20 let jsme v zatáčce tlačil na pedály blbě. Stačilo malé nakopnutí a všechny najednou funguje úplně jinak. Tohle už docela dávám, teď se snažím soustředit na lokty. Progres pomalý, ale zatím stále pokračující.
Tak lokty sou hlavne o tom tezisti, vid. To rikam porad, vahu na predek! Coz teda sam moc dobre neumim, ale mas na me este 15 let naskok :)
Jen doplním můj postřeh.
Často jezdím ve skupince tři lidí, kdy jeden kamarád teleskop nemá. My ostatní už jsme ho pořídili a je to fakt znát.