tipy na prislusentvi
- teleskopická pumpička
- momentový klíč z Lidlu (aktuálně je na prodejnách)
- pedály do terénu: OneUP Composite
- pedály na cyklostezku: Decathlon 520 Grip
Nějaké blbůstky z AliExpressu:
- zajišťovač polohy ramínka přehazovačky pro Shimano (při výměně řetězu nebo prohazování zápletů pak není potřeba se přetahovat s ramínkem přehazovačky)
- podložky na gripy pod řidítka (tohle je super, když máš na zemi bordel, nebo když něco z řídítek trčí výš než gripy)
- roztahovač pístků
- ráčnička na bity pro obtížně přístupná místa (lze použít jen na malé utahovací momenty, kolem 5 Nm to začne přeskakovat)
Ten zajišťovač polohy, to je dobrá vifikundace!
Jinak ten roztahovač pístků, máš jakou verzi? Potřeboval bych na 4 pístky do Shimano (BR-Mx120) třmenů. Mám teď něco širšího (36mm), co trochu koliduje s PM očkem třmenu...ale dá se. Tak by mě zajímalo, jestli je tohle cajk a jestli to vůbec kloudně pokryje oba pístky. A tuho aktuálního mám takový menší vratidlo, tak jestli se to tím kolečkem dá vůbec utočit?
Po důkladném zvážení jsem vzal ten užší roztahovač pístků (modrý), ať to můžu použít i na silničce.
- Zatím jsem to použil jen na čtyřpístku (Shimano SLX 7120), kde to funguje taky v pohodě. Když to tam dobře natočíš, tak to pokryje víc jak půlku každého pístku. Červený je širší jen o 2,2 mm (28-25,8), což je IMO zanedbatelný rozdíl.
- Vratidlo bude asi trošku lepší, za to kolečko je potřeba občas víc zabrat. Ale když jsem měl zaseknutý pístek, tak se mi podařilo ten roztahovač trošku zdeformovat i pomocí kolečka, s vratidlem by to bylo mnohem horší :-D
Novější verze toho roztahovače pístků už má taky vratidlo :-)
Tady dokonce za 260 Kč s poštou zdarma
NA tohle používám plochý očkový klíč příslušné velikosti (speciální roztahovák jsem zatím nepotřeboval)
Ale vypadá to hezky..
Mám i normální roztahovák, který jsem používal dřív, ale tohle je mnohem pohodlnější (a stojí to stejně:-))
77 peněz za kousek plastu je fakt hodně :)
Ano, na kousek plastu je to drahé, ale za tu snazší manipulaci se zadním kolem a řetězem mi to stojí :-)
Já jsem si ořezal takové tlusté dřívko od nanuku, které zapřu mezi konec vodítka a hazku - stejný výsledek :-)
Kousek plastu se v dílně najde a vrtačka s pilníkem také. :-)
Pumpička za me zatím nejlepsi, co jsem mel je lezyne pocket drive, tyhle genetické jsou vsechny na jedno brdo a nedá se s tim normálně fungovat, to lezyne je uživatelsky uplne jinde
No konkretne tu Force z odkazu vozim a pouzivam tak cca 8 let a nemuzu si ji, oproti vsem ostatnim, co se mi za tu dobu dostaly do ruky, vynachvalit. Silnice, gravel, bike ( tam.je to trochu na dlouho :-)) cokoli...:-)