TUBOLITO - duše
Pirelli SmarTube + EiE ARG45TC28
Vcera prvni defekt po roce. Kazdych 10km jsem lehce dofouknul a v pohode dojel.
Doma nemuzu najit problem, az koukam, ze dira je u kraje ventilku. Na rafku zadny otrep atd neni, jen je v nem otvor cca o 1mm vetsi nez by bylo pro Pirelli idealni (IMHO) ... rozebral jsem jeste druhe kolo a stejna situace :-/ akorat zatim bez uniku. Pneu jsou 32, tlaky nizke, takze tim to nebude. Zatim jsem udelal gheto reseni a z postizene duse udelal par vrstev okolo ventilku ... mrknu dovnitr za tyden jak to vypada.
Neresil nekdo neco podobneho?
Hele, já měl u China duše přímo nalepovací kus k díře ventilku z takového pevnějšího materialu s dirou přesně na ten úzkej ventilek....
Bruh...
To se lepí zvenku na ráfek, aby ti neklepal ventilek.
:D ale použil to dobře hele
Aha, musím prověřit. I v těch mých EiE má ventilek Pirellek lehce vůli. A říkal jsem si, že bych to měl nějak vypodložit. Ale z jiného důvodu, že ten ventilek klepe - to mi vadí. Zkusím vyrobit nějakou vložku.
Staci ventilek omotat jednou dvema otackama elektrikarske pasky :)
Taky mám Pirellky. Jednu nálepku jsem nalepil na duši a druhou z venku na ráfek. Ventilek se ani nehne. https://vi.aliexpress.com/item/1005006002945200.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.1c2fjVrDjVrD5s&algo_pvid=48484aea-3f2c-4d75-b19c-a54b4f6dc4ea&algo_exp_id=48484aea-3f2c-4d75-b19c-a54b4f6dc4ea-0&pdp_npi=4%40dis%21CZK%21122.53%2156.32%21%21%215.20%212.39%21%402101c5a717182154346708487ef0c7%2112000035265809612%21sea%21CZ%21716283715%21&curPageLogUid=gz5GtssyK85u&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
Tohle je obecně slabé místo všech TP duší. Mně to udělaly troje Revoloopy.
Ale asi záleží i na výrobní šarži. Ty reklamované se takto rozdrolily, další o 2 roky starší vypadají pořád jako nové.
Zapomnel jsem sem dat update:
- ted jsem kola rozebral a vse je ok. Takze podlozka okolo ventilku ze stare TPU duse pomohla.
- pak jsem zkusil dat duse do DT 1400 dicut zapletu a tam je dira o kousek tesnejsi ... takze prolem mohl byt zpusoben nejakou vyrobni toleranci EiE vs Pirelli.
- jinak s 'drolenim' duse neni zadny problem, je to ufiknuty tou vetsi dirou v rafku. Je proste moc velka a ventilek je tlace dovnitr ... nicmene jak pisu, s podlozkou ok.
Tu podložku teda dát dovnitř ráfku, aby se TPU duše a ventilek opíraly přímo o ni?
Já jsem ke skoro ke každé TPU duši dostal samolepku s dírou na ventilek a říkal si, k čemu je to dobré :-)
To je dobra vec!
U Pirellek to nebylo ... nicmene propichlej kousek stary TPU duse poslouzi stejne.
To se dava z venku na rafek aby ventilek o rafek nebouchal. Nahrada za matku u klasickych sroubovacich ventilku.
Tak to mam servisní kiks, poněvadž jsem to nacpal dovnitř :D a ještě zastříhl, aby se to nekroutilo.
:D
Alespoň to tam k něčemu je. Z venku to bude jen hnusné a po první dofoukávání pumpou bez hadice ještě hnusnější ;)
Tak nevim co mate v rafku vy, ale ja tam mam tesa pasku (pouzivam ta kola i jako bezdusova) a ta vymezuje ventilek v rafku a z venku je to vymezene tou nalepkou. Kupodivu je ta nalepka kvalitni. Neodlepuje se, ani se nedeformuje.
My v ráfku nemáme díry na niple, takže Tesa ani jinou pásku nepotřebujeme :-)
Dá se to řešit vystřižením kolečka ze staré butylové duše, uprostřed malou dírku na protažení ventilku TPU duše.
Ventilek zůstane v ráfku opřený o gumu a je po problému.
Takto
Ale neresito hybani ventilku u vystupu z rafku a to resi ta nalepka. Cele to resi bezduse.
Řešíme tady možné zničení TPU duše odřením o hrany díry pro ventilek. To se děje zevnitř, ne zvenku.
Takže ta venkovní nálepka řeší kosmetický problém (klepání), ne funkční.
Samozřejmě je nejlepší vytěsnění z obou stran :-)
Vsak je to diskuse k te nalepce a k tomu, ze patri z venku.
Tohle je největší slabina TPU - spoj s ventilkem.