Ultegra DI2 8050
Pokud někdo uvažujete o upgradu Di2 aby posílal data do Garminu a šel spravovat z mobilní aplikace, tak stačí pořídit Shimano EW-WU111 Di2 D-Fly ANT+/Bluetooth bezdrátovou jednotku. Já jsem ji nedával ke kabelům od řazení, jak se uvádí na fotkách od Shimana, ale schoval pod baterii v sedlovce. Ještě jsem k tomu potřeboval 15 cm Di2 kabel.
Zapojení bez problémů. Akorát při nahrávání firmware to spadlo. Ale na druhý pokus vše OK (ale to jsem viděl i na návodném )
Takže Garmin teď umí ukazovat co je zařazeno, stav baterie (%, ale po 10tkách%), měnit módy řazení (M, S1, S2) a tuším v adjustment módu také zobrazí servisní obrazovku na doladění hazky a smyku. Stejně tak můžete mít aplikaci od Shimana do mobilu nebo tabletu. Taje stejně tragická jako pro PC, ale nějak to funguje.
Další upgrade bude výměna junction boxu za model do řidítek. Tu zvažuji dvě varianty:
- Využít druhé porty v řadících pákách a použití obyčejných Di2 kabelů (do serie).
- Využití Ykabelu a přesun EW-WU111 po řidítka jako spojku mezi kabelem, který vede z kola do současného junction boxu a Ykabelem. Asi spíše půjdu do této varianty, protože kabel z kola nebude dostatečně dlouhý pro zapojení ve variantě A. Neřešil to už někdo?
Chystám se na upgrade a přemýšlím kam to schovat, chápu správně že po prvním spojení už to vysílá bez výpadků? Se mi právě moc nezdá i když na tom videu to ve finále taky nacpe po připojení zpátky :)
Junction do rodel už mám, tak taky vymýšlím možné způsoby propojení a s největší pravděpodobnosti to udělám bez toho Y kabelu, porty na pákách jsou ale zase když bude fungovat bt čudl ze sedlovky, možná bych to natáhnul z junction do spojky 120cm kabel mám.... nevím, vyzkouším, uvidím :)
V mém připadě to spadlo někde na začátku upgrade firmware, který jsem dělal přes BT. Možná přes usb by to dopadlo lépe.
Z mojí zlušenosti je nejlepší možnost A, dátco nejdelší kabel od středu až do páky, pak jeden dlouhej řidítkama a ostatní stačí celkem krátký ;-) K tomu Y kabelu budeš potřebovat stejně nějákou prodlužku dolu do rámu, takže mi jeho smysl tak trochu uniká.
Dnes jsem nainstaloval na nové kolo Bluetooth jednotku Shimano EW-WU111,mám sadu Shimano Ultegra Di2,baterie je kompatibilní,
,s Garminem se mi to baví(ukazujeto převody,baterii i jde pákami ovládat Garmin 520+) ale i po několika restartech telefonu i odpojení baterky jsem nespojil telefo.Telefon EW111 vidí ,kod zadám 000000,ale pak to spadne.Má někdo nějakou radu.Mám telefon HUawei P10,Android 9,E TUbe ver.3.4.3
Hodím dotaz. Mám nově asi 2 týdny nainstalovanou BT jednotku. Spojení přes telefon na začátku bylo trochu problematické, pak se povedlo. Firmware samotné jednotky jsem aktualizoval. Dnes cca po týdnu jsem přišel ke kolu a baterka na 0. Předtím byla minimálně nad 60%. I dle signalizace na jednotce, tak právě podle aplikace na telefonu. Může to být BT jednotkou, setkal se s tím někdo? Že by takhle vymlátila baterku? díky
Odpojil jsi pak telefon od Di2 jednotky?
Pokud ne, víš, kde je problém...
Ajo to mě nenapadlo že by to mohlo být furt připojený na tlf, on se ten soft taky ydost blbě ukončuje :) :) vlastně tam ani není možnost zavření, takže kolečko a vymazat mezipaměť mi přišlo jako jedniná možnost
Kolo ve sklepě, přes dvě patra nahoru. Mám problém to spojit, když to položím na horní rámovou trubku. Pochybuji, že by to bylo několik dní spojené, navíc jsem mimo, v práci atd. Těžko říci. Nemile mě to překvapilo. No uvidíme.
Tak jestli máš takové problémy s tou jednotkou, nejen vybíjení... :o/ Standardně je doporučení odpojit, jak se to pak chová, jsou jen domněnky, já spojuji s telefonem přes BLE.
Mám WU od ledna a Di2 sem nabíjel 2x na 4500km takže si nemyslím že by to bylo tou jednotkou, Di2 se po čase uspí, nevím za jak dlouho ale po 15min už mi GE830 hledá znova senzor
Nevím jak při spojení BT, ale přes ANT+ se to uspává. Najedu na jedno nabití přes 2000km.
Když jsem připojil BT jednotku, taky mi to rychle vybíjelo baterku. Časem se to ale nějak upravilo samo a teď už baterka vydrží dlouho.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41