utržené ventilky
Mám také ráfek Ritchey Girder Pro/OCR. Jezdím tak 5000 km na jeden defekt. V sobotu to klouzalo, tak jsem si poprvé v životě upustil gumy na nízký tlak a utrhnul jsem za hodinu 3 ventilky. Poprvé jsem to vyměnil a pak už nebylo za co a pumpička se mrazem rozlámala, tak jsem jel 20 km s prázdným zadkem a pak ještě posledních 5 km jsem přidal prázdné přední. Na tom ledu to vůbec nevadilo, průměr přes 15 km/h bych asi stejně neudělal. U předního se mi to stalo na stejném místě při cestě tam a zpět a to na vyšší hrbaté vrstvě udupaného sněhu. Další problém je ten, že časem se roztáhne díra v pásce a duše tlačí na hranu díry v ráfku.
20km s prasklym zadkem? To jsi frajer já jel jednou na závodě asi 6 a stačilo mi to kdyby to nebyl závod tak to kolo v životě takhle netýrám. A sebe koneckonců taky ne. Musel jsem odpojit brzdu prozože kolo dřelo a po závodu jsem měl na několika místech rozřezanej i plášť. Kolo sic zůstalo vycentrovaný, ale zářezy v rávku z něj učinili spíš pilu takže jsem vyštípal střed a zadní kolo jsem domu vůbec nevezl…
Úplně v pohodě to bylo, byly to 4 roky staré Ignitory co jsem koupil s kolem. Kritizované pomalé pláště, ale na toto jsou asi dobré :) Na několika místech jsou centimetrové odřené čtverečky. Závod je něco jiného, pěkně pomaloučku do 15 km/h po hladkém, žádné prudké pohyby. Po sněhu a asfaltu to jde.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41