Uvolnění kazety
Vypada to spis na volny orech. Co je to za nabu?
SHIMANO RM60
Uvolnenou kazetu bys poznal podle toho, ze bys ji chytl za velky pastorek, do druhe ruky chytl nejmensi a pokud maji mezi sebou nejakou vuli, tak je povolena. Pak by ji stacilo jen dotahnout. Toto vypada fakt na ten orech. S jistotou to poznas po sundani kazety. Pokud bude mit i pak orech vuli, tak je traba jej rozebrat a seridit. Teda pokud uz neni pozde, protoze tyto naby jsou dost spatne zatesnene a pokud jsi orech treba vyplachl vodou nebo tak neco, tak muze byt po nem nevratne.
Rozebrani orechu se tu resilo dostkrat, tak zkus pohledat. Pokud si na to netroufnes, tak leda servis.
a co tohle:
ořech vůli nemá, matice kazety je dotažená na krev, ale pastorky se proti sobě pohybují – zejména druhý a třetí nejmenší.
to se mi zatím nepodařilo vyřešit.
několikrát jsem to rozebíral, čistil atd. kazeta 8spd shimano, nába novatec s ocelovým ořechem /nevymačkaným/
To mně jednou dělalo-matice byla o 1 mm delší, opřela se o konec závitu, šlo to utáhnout, ale moc to asi nedrželo a pak se povolila.
já zkoušel asi 4 matice a nic :/ nepovoluje se to. dával jsem i dvě ty tenký podložky pod matici.
napadá mě jen zbrousit ořech :(
Tak to by přece muselo být vidět, že ořech přesahuje nad kazetu.
na malým pastorku to sedí přesně, ten se nehne.
Ale nejmenší pastorek nemá ty drážky na kazetu průchozí ne? Asi jsou moc mělký :-)
pokud se nehejbe nejmenší pastorek , tak dej pod největší podložku …
to mě taky napadlo, ale žádnou takovou doma nemám :)
ovšem těch 5 spojených velkých se taky nehýbe.
hýbe se 2 a 3 volný pastorek. Bordel mezi pastorky není.
logicky to je nemožný, ale v praxi se to děje
podle mě je vadná kazeta
Já si je schovávám ze starých 8-mičkových kazet … občas se stane,že se ta kazeta hejbe a je dotažená , že už to víc nejde … to zkus někde v krámě třeba mají ve sbětu …
ale toto je divný … :-) to by se určitě mělo stáhnout …
Podlozku pod kazetu? Zbrousit na vysku zavit matice? Muze byt vic pricin.
taky bych to viděl na volný ořech,než na kazetu