vůle na kazetě
Hele pockej az se do orechu dostane spina a zacne pridrhavat. Pak ti nic jineho, nez jeho rozborka nepomuze a zaroven si muzes pohrat s vuli. Ta totiz ve vetsine pripadu nema na razeni znatelnej vliv.
až se tam dostane špina, tak třeba takhle: http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=45 JElikož mám možnost, tak ořech házím do ultrazvuku. To plechové prachové víčko u Shimana,pokud nejde lehce, bych raději nevyndával.
A v čem ho v US máčíš? Zatím tedy s ořechem nemám problémy, ale až to přijde (ťuk ťuk), rád bych věděl nějakou jednodušší metodu, než rozborku. A co promazání po vyndání z US?
ořech do malé káinky, krerá je částečně ponořená v ultrazvukové vodní lázni - no a napřed benzínem , pak cyklostarem (arvou), svinstva tam bývá opravdu hodně, hlavně oloupaný povrch kuliček, propláchnu vodou, v troubě při 100 C vysuším, pak WD 40 TF nebo něco takového aby to spolehlivě všude zateklo, znova nechám vyschnout, pak proleju olejem (motorovým třeba) nechám tomu čas, aby přebytek vytekl, vytřu co se dá, ty viditelné kuličky máznu vazelínou, nasadím gumovou prachovku a je to
zapomnels napsat, ze ho na noc ulozis do kolibky, prikryjes perinkou a prectes mu pohadku. :))
nic hloupějšího už nemáš?
se hned necerti. sem tim chtel vyjadrit, ze mi to prijde strasne slozite...
no tobě to tak připadá, ale já zase vím, že je to mnohem jednoduší postup vyčištení než komplet rozborka ořechu, kdy je třeba vyloupnout (a mnohdy poškodit) to zalisované plechové víčko.
Řetěz jsi v ultrazvuku pral taky ? Stojí výsledek za to ?
Zivotnost nekonecna, vykon o 30% lepsi, maximalka o 5km/h a lesk jako psi kulky ;)
Počkej - nech to kovářovi. Mě odpověď zajímá. Mám znánmou v optice, kde čistí skla brýlí ultrazvukem, tak že bych jim udělal kšeft :-)
Asi by mela obrovskou radost,kdyby musela menit kvuli retezu napln v pracce:)
No podle toho, jak jsem viděl vyčištěné nerez nástroje, tak to musí fungovat i na řetěz. Jen je otázka, jestli Ti to známá v optice do UZ vezme.
:-)
řetěz neperu vůbec (ani v ultrazvuku)
OK
Já osobně, ač mám přístup k US pračce i k peci, bych se na takové čištění řetězu vykašlal. Při ceně 200kč za řetěz se mi nevyplatí námahat (už jen roznýtovat...). Takže podobně jako Kovar řetězy neperu.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41