Závodící děti, technika, komponenty
BTW jaké vozí děcka délky klik? Teď budu řešit nové kolo pro kluka, už jsem v podstatě rozhodnutý pro RB K.I.D S. Výška po rozkrok je 67cm, celkem má 140cm. Mám dát kliky 155 nebo 165mm? Převody budou asi 30z a 11-46z.
Podle Crank Shorteners max 155. Kratší kliky nevadí, delší ano.
165 je akorát. 155 je málo.
Mladej ma ted na te 24" pri 135cm vysky kliky asi 152mm. Jinak cca viz. foto a zde, takze spis 155, vic radsi ne.
Jak kdo. Kdo to resi, tak vozi kratsi, kdo to neresi tomu decka jezdi na dospelackych 175mm klikach. Ty pak poznas, ze se jim ta noha nechce na ty kliky vlezt, kopou se do zubu nebo vytaceji kolena do boku. Za me 165 nebo 160mm. Noha se jim tam uz vleze a chvilku jim ty kliky vydrzi. Dostupnejsi jsou 165mm, jak sram tak shimano. Ja pouzivam pro porovnani bikrosacke tabulky Tabulka , podle kterych se da taky orientovat. To RB planujes asi ten vetsi ram 15" na tech 150cm?
Chtěl bych ten větší, protože ten menší je v podstatě jak 24" co má teď a já bych chtěl aby mu to alespoň 2-3 roky vydrželo.
Přijde mi, že zásadním kritériem tabulky je, že nesehnal kratší kliky než 135 mm. Takže ty jsou dobré pro děti od 110 cm. Ale barevná je hezky.
Malá má 5let 110 cm a kliky 115. Delší bych jí tam nedal.