Životnost komponentů Sram Eagle GX 1 x 12
Zdravím, využiju toto vlákno.
Mám takový problém s gx kazetou 10/52. Kazeta má najeto okolo 2000km a řetěz ještě není sjetý, ale i tak sem zkusil dát nový. Problém je v tom, že na druhém a třetím pastorku kazeta prostě neřadí nahoru, zbytek chodí výborně a dolu to jde taky dobře. Patka je rovná, přehazovačka axs seřízená. Zkusil sem dát i jinou stejnou kazetu a ta chodí výborně, takže je to kazetou. Nestal se někomu podobný problém? Nemůže to být nějaká výrobní vada? je přece nesmysl měnit kazetu za 5000,-Kč po 2000 km.
To se mi stalo u xo1 11s, po 1500km na jednom retezu byla ko. Takze mozne to je
Nemaj kladky vakl? Zkoušel si tu přehazku ještě o jednu nebo 2 mikropolohy dolu? Je dobře utažená v patce? Je řetěz správně dlouhý?
Kladky vakl nemají dával sem cely systém nový, takže má najeto stejně jako kazeta, zkoušel sem mikropolohy pak to zas špatně chodí dolů, řetěz je správně dlouhý. Na stejné kolo sem zkoušel stejnou kazetu, ktera má najeto jednou tolik a chodí výborně, a tu pokazenou sem zkoušel dát i na druhé kolo se stejnou prehazovackou a problém je furt stejný. Takže to je na 100% kazetou.
2000km na řetězu je celkem dost a píšeš, že ještě není sjetý. Měřil si ho dobře. Někdy to stačí o 200km přejet a kazeta je KO.
Na xx1 řetěz je to celkem málo měřil sem jak posuvkou, tak merkou a řetěz nebyl sjetý. Na merce na 3 zoubku.
Ono záleží, kde člověk jezdí. Já ve svém okolí mám pískoviště, tak řetěz dává tak max 800 :-)
Úplně souhlasím, já jsem takhle oddělal i X01 kazetu, stačí najet o málo víc nebo jezdit trochu víc v písku a bahně a kazeta je zničená, i když řetěz na měrce ještě není úplně KO. Mně vydrží X01 řetěz na X01 kazetě i kolem 2500 km, ale radši měním dřív, protože už nechci riskovat.
Takže bych kazetu dojezdil na vytahaných řetězech, chápu že po 2000 km se ti to nechce vyhazovat. Pak teda asi bude i nový převodník ;(
alu pila stejně moc nevydrží, jakmile z ní začne padat řetěz je dobrý to zahodit. Je to levnější než řetěz :)
Záleží jak která, Wolftooth má výdrž parádní, OneUp katastrofickou, nedá ani jeden řetěz X01. Absolute Black jsem slyšel taky nic moc...
Ja jezdim jen original sram, nejak mi neni jasny benefit alternativ
S tím zas úplně nesouhlasím, měnil sem na x01 total přejetej řetěz, kde merka propadla úplně a nestrilela. Záleží jaký jezdí člověk převody a jak silově. Kazety sram stejně jako řetězy toho vydrží opravdu hodně a právě proto mě zaráží i můj případ.
Tak střílelo by to s novým/méně vytahaným řetězem, ne?
Však sem dal nový řetěz a nestřílela.
Xx1 retez da skutecne hodne, sam bych mohl vypravet, x01 mi taky vydrzi nesmysl. A co se tyce te kazety no, GX zrovna nema moc dobre ohlasy, tak to asi bude problem i u tebe. Muze to byt zuby nebo i tim snytovanim, nevim, treba je to kravina, ale co kdyz se to proste hnulo a proto to nejde… Tezko takhle radit, ale jak pises, bude to asi tou kazetou a nic s tim nejspis nenadelas…Ja se pri koupi sram kazety zamerne nytovane gx vyhnul a jinou nez x01 ci xx1 bych od sramu nebral. Ale verim, ze jsou lidi, co s ni budou spokojeni, ale taky ti, kteri ne. Coz u x01/xx1 bude znatelne jiny nepomer.
Ono je rozdil v uprave/tvrdosti mezi gx a x01 pomerne zasadni. Retez da tak 2-3x vic, kazeta mozna i vic. Xx1 vydrzi v klidu vic sezon, gx se casto nedozije konce jedny, respektive se dojizdi na vytahanym retezu.
Já patřím mezi ty spokojené, resp nevím co bych od níměl chtít víc :) mám na GX kazetě najeto přes 6000 km a zatím drží dobře. Na příští sezonu dám už novou. Zksuím něco jiného, možná Garbaruk, nebo vyšší řadu od Sramu. Taky bych chtěl zkusit jiný řetěz, doteď jsem jezdil GX, ted tam mám KMC x12, tak uvidíme jak vydrží. Příště zkusím X01 nebo XX1, jestli maj fakt takovou výdrž, tak je to super.
Zoubkum moc nevěřím, ale 12s se meni na druhym?
Ahoj, staré GX 10/50 měli neduh přeskakujících zubů a chovalo se to podobně. Stačilo najít zub a srovnat jej.
Třeba je to ono.