Dostala se mi do rukou mrtva kazeta GX eagle a chtěl bych vyzkoušet podbousit zuby na 3 pastorcich co se tváři KO, aby řetěz neskakal. Někde jsem zahlédl obrázek jak to někdo dělal, ale nemůžu to najít. Mohli byste me nějak nasměrovat případně osobní zkušenost vítána. Diky.
X01 - vlevo nový, vpravo starý. Tak tohle je X01 na celé délce po necelých 4.000 km - 50% měrka pořád nepropadne ( zkoušeny 3 různé měrky ). Za mne veliká spokojenost.
Ježdeno nezávodní enduro, traily a turistika po turistických značkách. Mazáno Squirtem a jezdím spíš vyšší kadence.
Měnil jsem ho proto že byl poškozenej jeden článek - zřejmě něco chytil i přes bashguard. Dal jsem místo něho spojku a budu ho vozit v bedně na nářadí jako rezervu.
Mám takový problém s gx kazetou 10/52. Kazeta má najeto okolo 2000km a řetěz ještě není sjetý, ale i tak sem zkusil dát nový. Problém je v tom, že na druhém a třetím pastorku kazeta prostě neřadí nahoru, zbytek chodí výborně a dolu to jde taky dobře. Patka je rovná, přehazovačka axs seřízená. Zkusil sem dát i jinou stejnou kazetu a ta chodí výborně, takže je to kazetou. Nestal se někomu podobný problém? Nemůže to být nějaká výrobní vada? je přece nesmysl měnit kazetu za 5000,-Kč po 2000 km.
Řetěz sram gx, po cca 2500 vždy KO, měřím měrkou Force. Na kazetě aktuálně už bohužel přeskakuje 3. a 4. pastorek. Docela tomu dávám, takže asi bude následovat výměna kazety - případně tuhle sadu dojedu přez zimu a na novu sezónu nová sada.
Stojí si za to připlatit za X01 AXS oproti GX AXS? Dost často jezdím bordelem při MTBO a x-krát jsem chytl větev do hazky a tak, tak bych raději odolnější variantu.
Kluci, jestli se můžu vmísit do debaty. Mám GX AXS šaltr a provozuju to na GX kazetě. Chodí to tak nějak všelijak, ale dejme tomu... Mám nějakej blbej náboj Mavic do kterého se už nedá sehnat nějaká podložka, takže budu muset jít do nového náboje. Chtěl bych rovnou vylepšit i chod řazení. Myslíte že mám jít radši do náboje s MS a převexlovat to na XT kazetu, a nebo nechat XD a jít do X01 kazety?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Mám sadu GX, najeto 3500 km, vse funguje bez jediného problému, řetěz měním po ujetí 1500 km
Dostala se mi do rukou mrtva kazeta GX eagle a chtěl bych vyzkoušet podbousit zuby na 3 pastorcich co se tváři KO, aby řetěz neskakal. Někde jsem zahlédl obrázek jak to někdo dělal, ale nemůžu to najít. Mohli byste me nějak nasměrovat případně osobní zkušenost vítána. Diky.
zdravím může mi prosím někdo napsat rozměry nebo odkaz na šroub co drží na eaglu hlavní ramínko u brzdy díky za pomoc
A mohl bych ten SRAM řetěz po 1400 km vidět? Viz. můj po 900 km!
Před 3 měsíci koupen Scale 920 na orlovi a z výroby je tam řetěz NX.
Pečlivě to sleduji s obavami co se výdrže týče. Po každém švihu vždy očistím řetěz i kazetu.
Přikládám aktuální dnešní foto, řetěz má 1330 km a já bych ho asi ještě neměnil, resp. na silničce rozhodně ne.
Jde mi samozřejmě hlavně o "ne*****" kazety, tu bych fakt nerad minimálně ještě aspoň letos kupoval.
Na kole jezdím i VO2max intervaly a pod., takže silově dostává docela zabrat.
Tak gx řetěz po 18 jízdách a 1000km je před 0,5 těsně (unior pro merka). Ježdění kopce Itálie, hodně nastoupano. Jsem koukal teda
Po 2k km výměna NX. Vše ok. Teď x01.
Jak tu píšete, že měníte 12s řetězy, různé měrky atd...kolik při výměně naměříte, když ještě k měrce použijete posuvku?
X01 - vlevo nový, vpravo starý. Tak tohle je X01 na celé délce po necelých 4.000 km - 50% měrka pořád nepropadne ( zkoušeny 3 různé měrky ). Za mne veliká spokojenost.
Ježdeno nezávodní enduro, traily a turistika po turistických značkách. Mazáno Squirtem a jezdím spíš vyšší kadence.
Měnil jsem ho proto že byl poškozenej jeden článek - zřejmě něco chytil i přes bashguard. Dal jsem místo něho spojku a budu ho vozit v bedně na nářadí jako rezervu.
Zdravím, využiju toto vlákno.
Mám takový problém s gx kazetou 10/52. Kazeta má najeto okolo 2000km a řetěz ještě není sjetý, ale i tak sem zkusil dát nový. Problém je v tom, že na druhém a třetím pastorku kazeta prostě neřadí nahoru, zbytek chodí výborně a dolu to jde taky dobře. Patka je rovná, přehazovačka axs seřízená. Zkusil sem dát i jinou stejnou kazetu a ta chodí výborně, takže je to kazetou. Nestal se někomu podobný problém? Nemůže to být nějaká výrobní vada? je přece nesmysl měnit kazetu za 5000,-Kč po 2000 km.
Takovy obecny dotaz k tem retezum, tedka uz se netoci tekneme tri retezy co 500km?
Kazeta sram GX cca 8000 km
Řetěz sram gx, po cca 2500 vždy KO, měřím měrkou Force. Na kazetě aktuálně už bohužel přeskakuje 3. a 4. pastorek. Docela tomu dávám, takže asi bude následovat výměna kazety - případně tuhle sadu dojedu přez zimu a na novu sezónu nová sada.
Stojí si za to připlatit za X01 AXS oproti GX AXS? Dost často jezdím bordelem při MTBO a x-krát jsem chytl větev do hazky a tak, tak bych raději odolnější variantu.
Kluci, jestli se můžu vmísit do debaty. Mám GX AXS šaltr a provozuju to na GX kazetě. Chodí to tak nějak všelijak, ale dejme tomu... Mám nějakej blbej náboj Mavic do kterého se už nedá sehnat nějaká podložka, takže budu muset jít do nového náboje. Chtěl bych rovnou vylepšit i chod řazení. Myslíte že mám jít radši do náboje s MS a převexlovat to na XT kazetu, a nebo nechat XD a jít do X01 kazety?