Premyslim o tom ze predelam zene prevody na kole - je to force bellona viz muj profil. Aktualne ma 3x9 a premyslim bud na 2x10 nebo jen 1x10 - po horach nejezdi, jezdi jen se mnou a s detma ty jsou jeste male takze vetsinou po rovine nebo mirne kopecky a malou rychlosti. Najezdy jsou take maximalne stovky km rocne. S razenim a kombinaci prevodu si zivot moc nekomplikuje, takze nejlepe vpredu mit zadne razeni nebo jen dva tacy. Specifikace kola jsou v profilu. vzadu je naboj rm66 a na nem kazeta sunrace 11-34, jakou kazetu s nejvetsim rozsahem bych na ni dostal? 11-46 nebo neco vic? Co byste navrhovali jako nejakou rozumne levne reseni?
Předělej to na 2x9. Velký převodník nahraď RockRingem – odlehčíš, nebudeš muset měnit šrouby a řetěz nespadne vně. Ženě řekni, že to je kryt, aby neměla otisk převodníku na lýtku.
Podobnou kombinaci (jen řazení komplet XT s RAD cage ramínkem a SRAM kliky) jsem teď montoval na dětský 26er a synovec je s tím prý moc spokojený a vyjel na tom i jednu solidní stojku...
Na tomhle rámu jsem ženě nakombinoval Sram GX 1x11 razeni a hazku se Sunrace kazetou 11-42 (kvůli ořechu), trochu lituju že jsem nevzal 11-46, hazka to v poho pobere. Rozsah dostatečný, blbuvzdornost zaručena a je to lehký.
Jestli je to levné je na zvážení, na bazarech je obyč GX často ponivač upgrade na Ýgla.
Tak vezmeš nejlehčí a nejtěžší, co použivá, přepočítáš na jednoplacku a zjistíš, že to v pohodě vyjde, podle toho, co píšeš. Já to mám horší, žena má nejtěžší 38/11 a to ještě drštkuje, že by tam mohla být 40, a nejlehčí 24/34, to s jednoplackou na Shimano ořech rozumně nenahradím, pokud mám zachovat 38 převodník.
Vytahnu z hlubin jedno moje starsi vlakno.. zadani viz prvni prispevek - predelani starsiho kola na 1xneco. Jelikoz jsem se k tomu stale nedokopal, zacal jsem o tom opet premyslet nyni. Co byste doporucili ted v tomto roce, jako nejakou rozumne levnou variantu? Kolo ma opravdu minimalni najezd, desitky nebo nizke stovky km rocne maximalne.. a zadny velky krpaly. Ale stavajici kazeta by asi nestacila, tedy dozadu to chce neco s vetsim rozsahem..
Připojím se s podobným dotazem: Předělal jsem HT s Shimano 1x11 na 1x12 AXS a zůstala mi přehazka a řazení, taky mám zcela novou kazetu 11-51. Na druhém kole mám 3x7, dost mě to otravuje a chci to zjednodušit a využít zbytky. V dekáči jsem našel jednopřevodník na 4hran, bohužel neuvádějí kompatibilitu s řetězy - zde. A co kazeta? Vejde se 11 rychlostní kazeta na ořech, kde je nyní 7 rychlostní s podložkou? Podle toho odkazu by měla. Nějaké další problémy?
Původně jsem tam měl šroubovací vícekolečko a koupil jsem nové vypletené kolo. V servisu říkali, že tam vejde i 10s, pokud si pamatuji dobře. Asi zvolím variantu s vodítkem, aby to bylo co nejjednodušší. To kolo jezdí hlavně asfalt a v zimě, žádné psí kusy...
Taky se přidám s dotazem. Převody máme odladěné, po pokusech s 1x11 a 1x12 jsme se vrátili zpět na starý dobrý 3x9, ale vyvstal z toho jeden problém při upgradu rámu. A tím je možnost uchycení přesmykače. Napadá vás nějaký karbonový rám HT ve vel. 17-18", na který by bylo možno namontovat přesmykač a měl pro to přizpůsobené vedení lanka? Připadá mi, že hledáme jednorožce v pekle obývaném výhradně jednoplackou :)
oživím jedno moje starší vlákno.. pořád jsem se nerozhoupal k tomu, abych provedl upgrade, nicméně, když jsou teď na podzim výprodeje.. Deore 11-51 je pro zmiňované použití asi nejlepší? dá se teď najít požadované komponenty někde ve výprodeji?
Jj Deore CS-M5100 + Shimano Deore RD-M5100 + Shimano Deore SL-M5100 + prevodnik z aliku a retez. Asi nejlevnější upgrade stalo me to ca 2tis. Funguje to bezvadně
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dal bych jí dopředu jen 34 převodník a zbytek nechal.1x9.
Jako levné řešení bych zvolil 1x10 s tím, že bych nahodil aktualni Deore kazetu, řazení a přehazovačku.
podle mych zkusenosti nejvice pomohlo s razenim elektrokolo :) jinak presmykac je samozrejme prezitek pro retro-duchodce
Kubo78, patrně budeš muset kvantifikovat své chápání levného řešení. Někdo to má za 500, někdo za 5000.
Předělej to na 2x9. Velký převodník nahraď RockRingem – odlehčíš, nebudeš muset měnit šrouby a řetěz nespadne vně. Ženě řekni, že to je kryt, aby neměla otisk převodníku na lýtku.
Ja to řešil takto, z puvodniho 3x8.....a kupodivu spokojenost :-) Kazeta 11-42.... převodník 32 na dřívější trojtác.
Dal bych 32z NW pilu (z Ali) + Sunrace 11-42 kazetu + aktuální Deore 10s hazku + libovolné 10s Shimano řazení.
Podobnou kombinaci (jen řazení komplet XT s RAD cage ramínkem a SRAM kliky) jsem teď montoval na dětský 26er a synovec je s tím prý moc spokojený a vyjel na tom i jednu solidní stojku...
Na tomhle rámu jsem ženě nakombinoval Sram GX 1x11 razeni a hazku se Sunrace kazetou 11-42 (kvůli ořechu), trochu lituju že jsem nevzal 11-46, hazka to v poho pobere. Rozsah dostatečný, blbuvzdornost zaručena a je to lehký.
Jestli je to levné je na zvážení, na bazarech je obyč GX často ponivač upgrade na Ýgla.
Tak vezmeš nejlehčí a nejtěžší, co použivá, přepočítáš na jednoplacku a zjistíš, že to v pohodě vyjde, podle toho, co píšeš. Já to mám horší, žena má nejtěžší 38/11 a to ještě drštkuje, že by tam mohla být 40, a nejlehčí 24/34, to s jednoplackou na Shimano ořech rozumně nenahradím, pokud mám zachovat 38 převodník.
Manzelka ma Rohloffa od Shimana a spokojenost nejvetsi.
Dej tam 2x10 a je klid. Dostatečný rozsah, jemné odstupňování, prakticky se dá jezdit jakákoliv kombinace. Závodnice podle kola nebude.
Ozivim po trech letech jedno moje starsi tema. Jake jsou nyni aktualni nejlevnejsi moznosti pro prechod na 1x neco?
Kolo je porad stejne jako v prvnim prispevku, rad bych to zvladl se stavajicim orechem co tam je at se toho meni co nejmene.
Vytahnu z hlubin jedno moje starsi vlakno.. zadani viz prvni prispevek - predelani starsiho kola na 1xneco. Jelikoz jsem se k tomu stale nedokopal, zacal jsem o tom opet premyslet nyni. Co byste doporucili ted v tomto roce, jako nejakou rozumne levnou variantu? Kolo ma opravdu minimalni najezd, desitky nebo nizke stovky km rocne maximalne.. a zadny velky krpaly. Ale stavajici kazeta by asi nestacila, tedy dozadu to chce neco s vetsim rozsahem..
1x11 z bazaru
1x12 na HG orech, kazeta a prevodnik cina, hazka bazar nebo cina, retez klidne taky muzes zkusit cinu.
Připojím se s podobným dotazem: Předělal jsem HT s Shimano 1x11 na 1x12 AXS a zůstala mi přehazka a řazení, taky mám zcela novou kazetu 11-51. Na druhém kole mám 3x7, dost mě to otravuje a chci to zjednodušit a využít zbytky. V dekáči jsem našel jednopřevodník na 4hran, bohužel neuvádějí kompatibilitu s řetězy - zde. A co kazeta? Vejde se 11 rychlostní kazeta na ořech, kde je nyní 7 rychlostní s podložkou? Podle toho odkazu by měla. Nějaké další problémy?
Původně jsem tam měl šroubovací vícekolečko a koupil jsem nové vypletené kolo. V servisu říkali, že tam vejde i 10s, pokud si pamatuji dobře. Asi zvolím variantu s vodítkem, aby to bylo co nejjednodušší. To kolo jezdí hlavně asfalt a v zimě, žádné psí kusy...
Taky se přidám s dotazem. Převody máme odladěné, po pokusech s 1x11 a 1x12 jsme se vrátili zpět na starý dobrý 3x9, ale vyvstal z toho jeden problém při upgradu rámu. A tím je možnost uchycení přesmykače. Napadá vás nějaký karbonový rám HT ve vel. 17-18", na který by bylo možno namontovat přesmykač a měl pro to přizpůsobené vedení lanka? Připadá mi, že hledáme jednorožce v pekle obývaném výhradně jednoplackou :)
oživím jedno moje starší vlákno.. pořád jsem se nerozhoupal k tomu, abych provedl upgrade, nicméně, když jsou teď na podzim výprodeje.. Deore 11-51 je pro zmiňované použití asi nejlepší? dá se teď najít požadované komponenty někde ve výprodeji?
Jj Deore CS-M5100 + Shimano Deore RD-M5100 + Shimano Deore SL-M5100 + prevodnik z aliku a retez. Asi nejlevnější upgrade stalo me to ca 2tis. Funguje to bezvadně
Upgrade na 26" Ještě bez prevodniku.