MISTROVSTVÍ SVĚTA:
SO-NE 1.-2.2.202 Liévin (FRA)
.
MISTROVSTVÍ EVROPY:
NE 3.11.2024 Pontevedra (ESP)
.
SVĚTOVÝ POHÁR:
NE 24.11.2024 Antwerpen (BEL)
NE 1.12.2024 Dublin (IRL)
NE 8.12.2024 Cabras (IRL)
NE 15.12.2024 Namur (BEL)
SO 21.12.2024 Hulst (NED)
NE 22.12.2024 Zonhoven (BEL)
ČT 26.12.2024 Zonhoven (BEL)
NE 29.12.2024 Besançon (FRA)
NE 5.1.2025 Dendermonde (BEL)
NE 19.1.2025 Benidorm (ESP)
SO 25.1.2025 Maasmechelen (BEL)
NE 26.1.2025 Hoogerheide (NED)
.
TELENET SUPERPRESTIGE:
NE 20.10.2024 Ruddervoorde
NE 27.10.2024 Overijse - Vlaamse Druivencross
PO 11.11.2024 Niel – Jaarmarktcross
SO 16.11.2024 Merksplas – Aardbeiencross
SO 23.11.2024 Mol - Zilvermeercross
PO 30.12.2024 Diegem
SO 4.1.2024 Gullegem
ST 8.1.2024 Middelkerke – Noordzeecross
.
X2O Badkamers Trofee (vše BEL):
PÁ 1.11.2024 Oudenaarde – Koppenbergcross
NE 10.11.2024 Lokeren - Rapencross
NE 17.11.2024 Hamme - Flandriencross
SO 14.12.2024 Herentals
ST 1.1.2025 Baal – GP Sven Nys
PÁ 3.1.2025 Koksijde – Vlaamse Duinencross
NE 9.2.2025 Lille – Krawatencross
NE 16.2.2025 Brussels – Brussels Universities Cyclocross
.
ČESKÝ POHÁR HSF SYSTEM CUP:
SO 28.09.2024 Kolín C2
SO 05.10.2024 Ostrava C2
SO 12.10.2024 Hlinsko C2
SO 19.10.2024 Louny *
NE 20.10.2024 Čáslav *
SO 26.10.2024 Kolín
SO 9.11.2024 Plzeň *
SO 16.11.2024 Rýmařov C2
SO 23.11.2024 Mladá Boleslav C2
SO 30.11.2024 Chýnov *
SO 7.12.2024 Uničov C2
NE 8.12.2024 Uničov * MČR mládeže
SO 11.1.2025 Jičín MČR
označeno * malý Toi Toi bez Elite
Dal jsem to nějak dokupy, jako screeny přidávám kalendáře vybraných "pohárů" včetně TBCčka a Oderáku
Seřadil jsem je podle "důležitosti" a dosažitelnosti pro nás na BF ;-)
Hlinsko - Hynek Tekula:
Repre sousko ve Stříbře. Tak snad těm našim mlaďasům předá Štyby aspoň kus své vítězné aury
Jde někde sledovat světový cyklokros juniorů? Přenáší to nějaká TV nebo jen elite muži,ženy? Díky
Ofiko jsem to ještě nikde neviděl, ale už je venku nominace našich na ME
Tak kdo v neděli vyráží na TBC do Tábora? Startovné už mám zaplacené ;)
Dneska jsem v Kolíně koukal na Boryho a má neskutečnou fazónu. Je vysekaný a takhle jsem ho ještě jezdit neviděl. Druhý Konwa koupil skoro třičtvrtě minuty a Bory mu regulérně odletěl na výkonnost. Fakt se těším třeba na ME.
Nějaké info k Hostivaři? Nechystá se něco?
Jdeme na to, pánové :)))
Byl jsem jenom očumovat, ale paráda. 80 borců na startu - neskutečné a všichni jeli své maximum. Já bych vyplivnul plíce po prvním kole :D
Tak ofiko nominace na ME už je venku a klobouček před Bárou......jede místo ní Kačka.
https://www.cyklokros.cz/blog/deset-ceskych-cyklokrosaru-miri-na-evropsky-sampionat-do-pontevedry?fbclid=IwY2xjawGO5I1leHRuA2FlbQIxMQABHWKGhA5ExgQYc9TSMcfnII5ZHsl2w9clZk2aCHhVcmMpg49Utl42idPrMg_aem_ReNIrNbAzaZTd0qhFsViIg
Nejaky info o trati?
Jinak Boros je @300 win. To by mohlo hodit pekny kurs na T5/T10. Verim Ti, cos psal o jeho fazone :-)
Uz to tam ctu: rychly, bez techniky. Cili asi ani kopce. No to bude ruleta, strkacka, taktika a nic moc pro Borose asi, no.
Třetina startovního pole jsou Belgičani. K tomu Holandani, to na T5 moc nevidím. T10 je hratelné, bo zas tak moc lidí nejede. První závod nebyl Nys nic moc, ale tady bych mu věřil. Navíc má dobrého spurta v případě, že dojede větší skupina. Pak jsem i zvědavý jak zajede mezi juniorkami Barbora Bukovská.
Jojo. Nyse jsem hrál za @13 v Overijse, teď už je na Koppenberg @1.8 a @3 na Euro :-))
Nespolíhal bych na nějakou spolupráci. Spíš Eli+MVTH vs Nys vs Sweeck+Wysseure+Verstrynge vs Vandeputte+Vandebosch. Nevím, kdo přesně jede.
Ale Boroš tam bude sám a jak ty větší závody nejezdí, tak ho budou řezat a poziční boj mu sebere síly. Potřeboval by těžší selekci, kde by si jel svoje.
Tak Bukovská 2. místo. Jsem si říkal, že by mohla dobře zajet.
Obhlídka trati
Každé kolo bude na tom kriťasu bodovací 3-2-1 bod
Tak jedině aby do toho fest napšelo.
BAŽANT NEJEDE ME - viz. příspěvek cyklokros.cz na FB:
P*če :(
Škoda, no, to je talent od boha! ;-)
Účast ve štafetách bude velice bohatá :D to by i ta medaile nakonec mohla klapnout no :D
No já nevím :D
Tak jsme dojeli 4 :D
sice bych si na Borose proti Ortsovi nevsadil, ale on se na to po tom podklouznuti za prekazkama uplne vysral..
Tak bylo jasný, že ho už nedojede po tom pádu. A zítra má závod, tak nemělo význam jet na dřeň.
jasne to nebylo, mel ho nadohled, napriklad francouz ten most pred cilem bezel, nebylo videt proc. Tohle se klidne mohlo stat i Ortsovi. Nemyslim si, ze 10m intenzity by nejak melo zmenit zitrejsi vysledek. krosari jezdi obcas 2 cele zavody ve dvou dnech. Zavod konci v cili a tim spis stafeta.
Mě tedy překvapila i Kristýna, že jí ještě na tu poslední předávku předskočila ta Španělka. Přijde mi, že čím mladší naši jeli, tím líp zajeli - Tamáš Hájek moc pěkně, holky taky a pak už to taková sláva nebyla.
to bylo zvlastni, rekl bych, ze se ji tam muselo neco prihodit, protoze predtim bylo videt, ze ji dojela a sla pred ni
Kristýna je od covidu poloviční. Bůhvíjak dlouho se to s ní potáhne..
Bohužel je to tak.
O to víc mě štvou ty řečičky o obyčejné chřipičce :-(
Hodně diplomatické hodnocení od Bedýnky - „Očekávali jsme boj o bronz se Španělskem. Junior Tomáš Hájek rozjel závod dobře a držel kontakt s ostatními. Pak ale přišla očekávaná ztráta juniorek, s čímž jsme tak trochu počítali. Václav Ježek odstup hodně stáhl, Kristýna Zemanová naši štafetu dostala zpět do kontaktu, ale Michael Boroš bohužel nezvládl technickou pasáž – po překážce upadl, ztratil čas a na tak rychlém okruhu už nebylo možné náskok dohnat. Všichni však bojovali a nechali na trati maximum,“ zhodnotil výkon reprezentační trenér Michal Bednář."
Frantík to běžel, protože ho Taloš šikovně zavřel pod mezičkou u plůtku a on neměl rychlost.
https://www.facebook.com/share/r/4QnrCtb4iqQWQ8o1/
Q
Kristova hodino :D
Hele, vždycky může být ještě hůř:-D
https://www.instagram.com/reel/C_fQw1roapT/?igsh=cWM3MDIzajNmcnEz
Zitrek vubec nevim. Pokud Pim nenajde nohy, bude Lars bez podpory. Ale jak pojedou Belgicani je otazka za milion. Maji novyho kouce...
Klidne muze ujet nekdo z druhe vlny, po kom Lars nebude skakat. Sweeck? Toon? Nebo Nys, po kterym nepujde urcite :-)
Nebo musi Lars utocit sam, ale on miva pomaly zacatky.
Nebo to bude skupina s postupnou selekci a muze rozhodnout posledni kolo-skoceni prekazek, rychla ta odklonena sekce, risk v zatackach a najezd na ten posledni most.
Borose snad ten pad nerozhodil.
https://www.sport.cz/clanek/cyklistika-juniorka-bukovska-ziskala-na-me-cyklokrosaru-stribro-5039448#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
....tak máme stříbro v juniorkách, dobrá prace.
Super! ;-)
Tak Bory nakonec 8.místo. Orts super forma. Thibau bez konkurence
Orts si musel slušně hrábnout. Už ani neskákal překážky jak byl na limitu. Ale i tak se snažil aspoň na chvíli Nysovi potáhnout, předtím na cílové rovince. Bory jel fajn, skákat překážky věřím, že by zajel ještě o něco líp.
Škoda že se nechal o 2 místa nakonec skočit.
To má super formu? Neumí ani spurtovat je to lempl.
Orts teda zajel bravurně, neměl už o co sprintovat, když mu Nys odjel.
Tibo dobre povzbuzoval Ortse aby je nedolepil Eli a kdyz je i tak dojel, nastoupil kdyz videl, ze Eli jede do depa :-)) Klasicky Belgani.
Lars bez bidonu...
.
Dnes je na programu TBC v Hůrce ;)
ten komentátor Nohejl na ES je tragédia - raz je Thibau Nys "Najs" potom "Nys", pivom bol podľa neho obliaty Vanthourenhout , pozná hádam prvú päťku v preteku lebo priebežne šiesteho a siedmeho v 2. kole už nevie identifikovať (Loockx v drese Unibetu), Vandebosch z Crelanu Corendon...)
Bartek "Pan Tygrys" má zas nějaká ta trička a podobný merch
Od 1.1. nesmi v Belgii hazard sponzorovat sport.
Bingoal konci u Pauwels, velky problem to asi bude pro silnicni Lotto...
Chystá se letos Hostivař?
:-(
https://x.com/cyclocross24/status/1855238346143863142
Ty vole tak vsadím včera na Kampa @15. Po zranění, ale pěkný tréninkový blok na Mallorce a kros za barákem, kde loni vyhrál. Navíc mu letos věřím, už se sžil s kolem a má dobru podporu konečně naplnit talent. Top favorit Vandeputte se mi navíc poslední dobou nelíbil, furt si protahuje záda...
No, a dopo čtu, že jede Orts. A samozřejmě vyhraje...před Kampem :-(
Kuwa já musím trvat na opakování ceremoniálu! Ukažte mi ho ve startovní listině! Tam žádnej Koudelka není!!!
:-))
Dneska to na TBC ve Voračicích klouzalo. A byla strašná kosa :D
spam