v servisu mi rekli, ze pozde menim retez, takze zbytecne nicim kazetu (teda to kolo tam bylo kvuli necemu uplne jinemu, ale co). Ok - rekl jsem si, ze 12sp kazety jsou drahe, koupil jsem CC-4 a nastudoval tohle video:
Jenze kdyz merim jak rikaji v tom videu, tj fakt napnu retez 2 prsty mezi temi vystupky vpravo, tak mi to ukazuje, ze i retezy, ktere jsem odepsal jsou porad v pohode, max propadnou na 0.5% ... coz asi neni uplne na okamzite vyhozeni.
Nemuze kurnik existovat nejaky jednoduchy postup?? :) (ne, suplera se mi nelibi, s ni je to uplne stejne)
Já měřím opotřebení na celé délce řetězu najednou bez jeho sundání z kola. "přípravek" za pár kč a poprvé(nové kolo či jiná přehazka) ještě kalkulačka tužka k tomu :-)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
A kterych?
Jediné měrky, které měří správným způsobem jsou Shimano TL-CN42 a ParkTool CC-4.
Mam unior a muzu doporucit.
Park tool cc-3.2 a spokojenost.
Měrka není potřeba, řetěz se dá změřit i posuvným měřítkem.
recyklace: ja uz jsem z tech merek zmateny ...
v servisu mi rekli, ze pozde menim retez, takze zbytecne nicim kazetu (teda to kolo tam bylo kvuli necemu uplne jinemu, ale co). Ok - rekl jsem si, ze 12sp kazety jsou drahe, koupil jsem CC-4 a nastudoval tohle video:
Jenze kdyz merim jak rikaji v tom videu, tj fakt napnu retez 2 prsty mezi temi vystupky vpravo, tak mi to ukazuje, ze i retezy, ktere jsem odepsal jsou porad v pohode, max propadnou na 0.5% ... coz asi neni uplne na okamzite vyhozeni.
Nemuze kurnik existovat nejaky jednoduchy postup?? :) (ne, suplera se mi nelibi, s ni je to uplne stejne)
Co se čísel týká, je dnes něco jinak? Měřím celý život šuplerou stylem 132,3 -133
Tak co - vymenit nebo jeste je brzo?
Je to 12 sp flattop rival
.
Je to složité a drahé ...
Já měřím opotřebení na celé délce řetězu najednou bez jeho sundání z kola. "přípravek" za pár kč a poprvé(nové kolo či jiná přehazka) ještě kalkulačka tužka k tomu :-)