Na odpis, hliník spolehlivě znovu svařit moc nejde. Být to někde na sedlový trubce ok, ale tady riskuješ že ti uletí hlava za jízdy. Mě se 3 dny zpět stalo to samý...
jak píšou kluci - na mě je tato praklinka moc. na mé hlíně praskla zadní stavba a kluci v cykloadam.cz mi to svařili luxusně a drží druhym rokem. ale taky se už k tomu chovám s větším respektem. pošli jim foto a oni ti řeknou fundovaný názor.
Využiji vlákno. Začalo se objevovat vrzání. V podstatě nepravidelně, na obě strany. Po nějakých peripetiích (výměna misek, sborka rozborka 2x, vyloučení pedálů) jsem vzal kamerku a kouknul se do útrob kola. Nahoře je sedlová trubka, foceno je z dolní rámové směrem k domečku, který je dobře vidět. IMHO tohle není prasklina, ale normální technologický způsob spojení, sváry jou zvenku netknuté. A teď otázka pro rámaře. Mohu mít pravdu?
Ahoj, po umytí mého Giantu XTC SLR jsem zjistil, že praskání v sedlovce nebylo sedlovkou... Předpokládám konečná, že? Bohužel jsem druhý majitel. Kolo jsem kupoval s nájezdem do 100 km, takže ani nebylo na garančce. Je tam nějaká šance zkoušet shánět předchozího majitele a zkusit to nějak reklamovat, i když má Giant v papírech psáno, že to musí být na garančce a nevím, jestli bylo kolo registrováno? Dá se z toho získat aspoň nějaká sleva na nový rám nebo mám smůlu, když je to kolo defacto mimo záruku? Papíry od kola mi původní majitel předal
a jak dlouhá je vůbec záruka na rám? pokud je doživotní nafoť prasklinu a kopii záručáku a pošli prodejci, uvidíš jaká bude reakce, mělo by to jako doklady stačit,
Je tam origo sedlovka se stupnicí a do maxima vysunutí je 55 mm rezerva. Rám je L a s 180cm jsem na dolní hranici velikosti. Kdyžtak to můžu zkusit přeměřit až budu doma.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Tu otazku nemyslis vazne, ze ne...:-)))
Na odpis, hliník spolehlivě znovu svařit moc nejde. Být to někde na sedlový trubce ok, ale tady riskuješ že ti uletí hlava za jízdy. Mě se 3 dny zpět stalo to samý...
Vyhodit, ikdyby se to povedlo zavařit tak to nejspíš rupne hned vedle, navíc tohle je na místě dost o držku.
Hlína nic nevydrží, při jízdě drncá a praská. Kup carbon, to je úplně jiný level. Já už bych hlínu nikdy nekoupil, stačilo jednou.
Tak se pochlub při jakém akci rám rupl
Díky moc za vaše odpovědi, počítal jsem s tím že to bude KO, dá se podle vás koupit slušné kolo s karbonovým rámem do 40k ?
jak píšou kluci - na mě je tato praklinka moc. na mé hlíně praskla zadní stavba a kluci v cykloadam.cz mi to svařili luxusně a drží druhym rokem. ale taky se už k tomu chovám s větším respektem. pošli jim foto a oni ti řeknou fundovaný názor.
Vyhodit a koupit nový a lepší značky např Cube, Kellys, MRX, Ghost
Zalepit ducktapem. Pokud je dotaz myšlen vážně.
Tak co, myslíte že je to prasklé? :-)
Asi není o čem debatovat co? Mám smolika, je tak? :-D zvuky to nevydává, ale je to nejužší místo zadní vzpěry....model Specialized Diverge 2021.
Využiji vlákno. Začalo se objevovat vrzání. V podstatě nepravidelně, na obě strany. Po nějakých peripetiích (výměna misek, sborka rozborka 2x, vyloučení pedálů) jsem vzal kamerku a kouknul se do útrob kola. Nahoře je sedlová trubka, foceno je z dolní rámové směrem k domečku, který je dobře vidět. IMHO tohle není prasklina, ale normální technologický způsob spojení, sváry jou zvenku netknuté. A teď otázka pro rámaře. Mohu mít pravdu?
Ahoj, po umytí mého Giantu XTC SLR jsem zjistil, že praskání v sedlovce nebylo sedlovkou... Předpokládám konečná, že? Bohužel jsem druhý majitel. Kolo jsem kupoval s nájezdem do 100 km, takže ani nebylo na garančce. Je tam nějaká šance zkoušet shánět předchozího majitele a zkusit to nějak reklamovat, i když má Giant v papírech psáno, že to musí být na garančce a nevím, jestli bylo kolo registrováno? Dá se z toho získat aspoň nějaká sleva na nový rám nebo mám smůlu, když je to kolo defacto mimo záruku? Papíry od kola mi původní majitel předal
A papíry říkají o datu nákupu co?
Koupeno v září 2021, já jsem ho koupil v lednu 2022 (radši jsem si k tomu udělal doklad)
originál doklad k tomu je?
Záruční list mám, účtenku ne. Je tam uvedené kolo, prodejce, kupující,... ale nákupní částka ne
a jak dlouhá je vůbec záruka na rám? pokud je doživotní nafoť prasklinu a kopii záručáku a pošli prodejci, uvidíš jaká bude reakce, mělo by to jako doklady stačit,
Myslím si že bude problém s tou garančkou .
spis, zeje 2 majitel, tim bude celozivotni zruka padat
to nemusím říkat, je otázka zda to vůbec budou zjištovat
možná, ale může vyzkoušet,
Kup si fulla.
Ahoj. Jen pro zajímavost - kam až je zasunutá sedlovka? Díky
Je tam origo sedlovka se stupnicí a do maxima vysunutí je 55 mm rezerva. Rám je L a s 180cm jsem na dolní hranici velikosti. Kdyžtak to můžu zkusit přeměřit až budu doma.
Za mě je to špatná konstrukce rámu. Ale můj pohled je zcela irelevantní. Každopádně držím palce s reklamací.