Mám novou přehazku Shimano XT M8000 a po cca 2000km začala hlučet - řetěz mezi kladkami se rozkmitá tak, že naráží do části ramínka pod řetězem (viz foto). Dělá to hlavně na větší pastorky (lehčí převody - ramínko více napružené). Na vině bude zřejmě stabilizátor řetězu. Mohu jej namazat nějakou normální vazelínou, nebo musí být speciální od Shimana? A na co si dát pozor.
Na jak dlouho vám to namazání (servis spojky stabilizátoru) obvykle vydrží? Díky.
PS: myslel jsem si, že co jsem se zbavil kluzných ložisek kladek přehazky, tak bude po starostech. Ale ouha nové věci - nové problémy.
Dělá to při aktivovaném stabilizátoru nebo "bez stabilizace" (šedá páčka)? Mám stejnou přehazku, najeto cca 6 tis. bez problémů. Ještě jsem to vůbec nerozdělával.
Souhlasím. Brzda na to určitě vliv nemá. Napadá mě ještě jestli je řetěz snýtovaný a ten čep není rozvolněný. Ale to by dělalo neplechu jen v jednom místě. Že by přidrhávala jedna kladka? Ale je to nové - tak nevím.
Podařilo se vyřešit ten problém, mám stejný případ? Vše nové, kladky, řetěz, i při vypnuté nebo zapnuté spojce se řetěz rozvibruje a brnká o ten plíšek. Cca po 2 tis km hodně kopce a zátěž, od začátku zapnuta spojka. Dělá to hlavně při těžších převodech od půlky kazety dolů. Napadá mě, ještě patka, kazeta. Na starém kole naprosto stejné komponenty, najeto 10000 km a v klidu řetěz chodí krásně. ????
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Pokud jen neklame fotka, tak ten řetěz je vedený špatně. Má být pod tím plechem, do kterého ti naráží. Ne nad ním.
Dělá to při aktivovaném stabilizátoru nebo "bez stabilizace" (šedá páčka)? Mám stejnou přehazku, najeto cca 6 tis. bez problémů. Ještě jsem to vůbec nerozdělával.
Co je to za řetěz? Shimano? Směrový? Nemáš ho nasazený obráceně (nápisy dovnitř)?
Podle fota to nepoznám, ale špatně vedeným řetězem přes ten bazmek si prošla asi většina:))
To brzdou nebude, ta kdyz se neradi vubec nic nedela.
Souhlasím. Brzda na to určitě vliv nemá. Napadá mě ještě jestli je řetěz snýtovaný a ten čep není rozvolněný. Ale to by dělalo neplechu jen v jednom místě. Že by přidrhávala jedna kladka? Ale je to nové - tak nevím.
Necuká s tím řetězem převodník?
kladky tam máš originál?
jsou kladky v rovině? není lehce ohnuté ramínko, čep, koncovka rámu...?
Ten řetěz je tam jak dlouho?já ho u sh měním podle toho jak se chová a jak je slyšet nikdy nedosáhnu na zapadnutí měrky. I kladky jdou dát obráceně.
Nevíte, kde se to dá, nejlépe u nás, koupit? Nebo co používáte místo originálu?
Dík:)
https://www.bike24.com/p2348847.html
Podařilo se vyřešit ten problém, mám stejný případ? Vše nové, kladky, řetěz, i při vypnuté nebo zapnuté spojce se řetěz rozvibruje a brnká o ten plíšek. Cca po 2 tis km hodně kopce a zátěž, od začátku zapnuta spojka. Dělá to hlavně při těžších převodech od půlky kazety dolů. Napadá mě, ještě patka, kazeta. Na starém kole naprosto stejné komponenty, najeto 10000 km a v klidu řetěz chodí krásně. ????