Celoodpružený bicykel alebo hardtail, moderné geometrie, široké plášte, používanie insertov či bezdrôtové radenie. Ako tieto „trendy“ vníma a využíva profesionálny jazdec?

V rámci nášho posledného stretnutia s Tomášom Višňovským sme si dali pekný výjazd, no boli sme aj produktívni. Teda okrem rozhovoru o posledných majstrovstvách sveta v maratóne alebo o zážitkoch s Jaroslavom Kulhavým sme dali rozhovor ešte jeden. Ten bol na dosť odlišnú tému, ktorá ale s mnohým súvisí.

Aj v podstate za 10 rokov prešlo MTB výraznou, doslova obrovskou zmenou. Či už sa bavíme o 29-palcových bicykloch, geometrii, širokých plášťoch, elektronickom radení atď. Niečo podobné som sa snažil aj „zosumarizovať“ do videa o moderných trendoch a ich význame, kde nájdete to hlavné, čo mám na mysli.

Jedno je ale pohľad nadšenca, hobby jazdca, alebo neviem, ako to nazvať...teda niekoho, koho neživí primárne podávanie výkonu, ale jazdí najmä pre radosť. Niečo iné sú ale profesionálni jazdci, ktorým ide primárne o výkon a na niektoré veci môžu mať odlišný pohľad. No a práve ten by sme vám chceli sprostredkovať. Kto nemá prehľad, len doplním, že Tomáš Višňovský sa zameriava na maratóny, bol 4 roky člen tímu Česká spořitelna – Accolade a po novom smeruje do španielskeho DMT Racing, kde bude jazdiť po boku bývalého majstra sveta, Tiaga Ferreiru.


Kto by si chcel vypočuť len samotný rozhovor, nájde ho nižšie spracovaný aj čisto ako podcast.

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Imroman 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné videa

Tomáš Višňovský – MS v maratóne, zážitky s Jaroslavom Kulhavým

Tomáš Višňovský – MS v maratóne, zážitky s Jaroslavom Kulhavým

Ako vyzerá príprava na vrcholné podujatie, čo sa Tomáš priučil od legendy horskej cyklistiky a kam smerujú jeho ďalšie kroky?
Video: Z hobby cyklistky profíkem - rozhovor s Kim Ames

Video: Z hobby cyklistky profíkem - rozhovor s Kim Ames

Během krátké projížďky s týmem Brunex Superior Factory Racing se nám podařilo náhodou ulovit zajímavou mladou jezdkyni. Slovo dalo slovo a máme bezprostřední rozhovor.
Tip na výlet: Bílými Karpaty na ebiku

Tip na výlet: Bílými Karpaty na ebiku

Lesní cesty, polňačky, výhledy, bláto, prudké výjezdy, traily i rozhledny. To vše si můžete na tomto výletě užít.
keyboard_arrow_up