Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratonec v elektrice

Stoupat s lehkostí do kopců, projet hřebenovku a potom si užít sjezd. Je jedno, jestli to budou závody, trénink nebo výjezd s partou. Je Orbea OIZ M11 ideálním kolem?

Karbonový rám disponuje zdvihem 100 mm, stejně jako přední vidlice. Vnitřní vedení lanek využívají v tomto případe jen brzdová lanka a uzamykání tlumiče. Řazení je totiž elektronické, bezdrátové, s 12 převody. Vyrábí se ve 4 velikostech, od S po XL. Nám se do unboxingu dostal OIZ ve velikosti M. Tak pojďme na to!

Specifikace

  • Rám - Orbea Oiz Carbon OMR Alloy Link Boost PF Taper UFO2 I-Line
  • Vidlice - FOX 34 Float SC Performance, zdvih 100 mm, FIT4 patrona, 3 polohový Remote lockout, pevná osa QR15x110
  • Tlumič - FOX i-line DPS Performance, zdvih 100 mm, Evol custom naladění, rozměr 190x40 mm
  • Lockout tlumiče - OC Squidlock 3 polohový
  • Zapletená kola - DT Swiss X-1900 Spline, vnitřní šířka 25 mm, bezdušové, Centerlock úchyt kotoučů
  • Pláště - Maxxis Rekon Race 2,35", 120 TPI, EXO, TLR
  • Řazení - SRAM GX Eagle AXS
  • Přehazovačka - SRAM GX Eagle AXS Lunar
  • Kliky - SRAM GX Eagle DUB Lunar Boost, 32 zubový převodník
  • Řetěz - SRAM GX Eagle 12 rychlostní
  • Kazeta - SRAM XG-1275 Eagle 10-52z, 12 rychlostní
  • Vodítko řetězu - Orbea OC chainguide
  • Brzdy - Shimano XT M8100, hydraulické, dvoupístkové
  • Sedlo - Fizik Taiga S-alloy ližiny
  • Sedlovka - OC2, kovaná hlava, průměr 31,6 Offset 0 mm
  • Řidítka - OC3 Carbon Flat, průměr 31,8 mm, šířka 760 mm
  • Představec - OC3, průměr 31,8 mm, sklon -8°
  • Hlavové složení - Acros Alloy 1-1/8 - 1-1/2", integrované
  • Baterie - SRAM Powerpack

Geometrie



Unboxing


Z krabice do stojanu. Máme radost, že Orbea používá na balení a ochranu kola recyklovatelné materiály.


Uvnitř se nachází ještě jedna menší krabička, nápisy prozrazují, že jde o příslušenství k elektrické sadě SRAM GX Eagle AXS.

Příslušenství k sadě SRAM GX Eagle AXS
Samotné skládání kola zahrnuje montáž předního kola a kokpitu. Kolo je uchyceno pevnou osou s rozměrem 15 x 110 mm. Představec OC1 má průměr 31,6 mm, délku 75 mm a negativní sklon -8°. Do něj se uchycují karbonová řidítka OC3 Carbon Flat se šířkou 760 mm.

Představec OC3 31.8 mm interface -8Řidítka 0C3 Carbon Flat 31.8 mm 760 mm

Napojíme lanko zamykání vidlice z třípolohového remote lockoutu Squidlock do korunky vidlice.

OC Squidlock 3 positionOC Squidlock 3 position

OIZ zvážíme. Velikost M bez pedálů má hmotnost 11,19 kg.

Hmotnost Orbea OIZ M11 AXSHmotnost Orbea OIZ M11 AXS

Orbea OIZ M11 AXS k nám přišla v antracitově-černém barevném provedení. Antracitová část je doplněná třpytivým pigmentem, černé časti jsou ve vysokém lesku. Kolo máme momentálně skladem i ve výraznější barevné verzi.

Orbea OIZ M11 AXS
Odpružení tohoto kola mají na starost komponenty FOX. Konkrétně jde o vidlici FOX 34 Float SC Performance se 100 mm zdvihem, kterou doplňuje tlumič FOX i-line DPS Performance, který pracuje se stejným zdvihem zadní stavby, tedy 100 mm. Oba komponenty fungují ve třech polohách (zamčeno - trail - odemčeno) a mají společné ovládání - zmiňovaný Squidlock.

FOX 34 Float SC Performance 100 FIT4 3POS Remote Push-Unlock QR 15x110FOX i-line DPS Performance 100 mm Remote Push-Unlock Evol custom tune 190x40 mm

Brzdy jsou spolehlivé a roky prověřené dvoupístkové klasiky Shimano XT M8100. Spolupracují s kotouči Shimano SM-RT64 s průměrem 180 mm vepředu a 160 mm vzadu. Uchytávají se na náboje pomocí matice Center Lock.

Shimano XT M8100Shimano XT M8100

Obutí zabezpečují pláště Maxxis, které jen podtrhují určení kola - Maxxis Rekon Race 29x2,35". Obuté jsou na bezdušových kolech DT Swiss X-1900.

Zapletená kola DT Swiss X-1900Pláště Maxxis Rekon Race EXO TLR

To nejlepší na závěr. Řazení. Dodal ho americký SRAM a je z řady GX Eagle AXS, tedy elektronické. Doplňují ho kliky GX Eagle Dub Lunar osazené 32 zubovým převodníkem.

Kľuky GX Eagle Dub Lunar 32T Boost
Řetěz GX přesouvá po kazetě XG-1275 Eagle s rozsahem 10 - 52 zubů stejnojmenná přehazovačka GX Eagle. Je ale doplněn o „magická" písmena AXS, což značí, že jde o elektronické a bezdrátové řazení. O výhodách a používaní tohoto řazení si můžete přečíst i v Imromanově testu.

Kazeta XG-1275 EaglePřehazovačka SRAM GX1 Eagle AXS Lunar

Řazenie SRAM GX Eagle AXS

Galerie fotografií:

Sedlo Fizik Taiga

Advanced Dynamics Orbea OIZ M11 AXS

Orbea OIZ M11 AXSOrbea OIZ M11 AXS

Orbea OIZ M11 AXS
Tato maratonská specialita s elektronickým řazením a karbonovým rámem stále čeká na svého majitele. Doporučená MOC je 119 999 Kč a kolo najdeš na našem MTBIKER eshopu. Pokud tvou velikost nemáme, přidej si ji do wishlistu, po jejím naskladnění ti přijde upozornění.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Zdroj fotografií: redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Trialové kolo, které podle výrobce lehce stoupá, dobře udržuje rychlost na rovinách, na cestě z kopce je zábavné a nekompromisní. Jak je vybavené? Podívejme se na to.
keyboard_arrow_up