Marin 2024 - celoodpružené stroje stvořené pro zábavu

Pokud hledáš celoodpružené kolo nebo elektrokolo, určitě nevynechej nabídku značky Marin. Překvapí nás v roce 2024 něčím novým nebo zajímavým? Pojďme to zjistit.

Trail a enduro jsou dominantní disciplíny horské cyklistiky, ve kterých se se svými celoodpruženými koly a elektrokoly výrobce kol Marin angažuje. Úzce to souvisí s jejich heslem Made for fun - stvořeno pro zábavu. A právě terén plný skoků, překážek, rychlých pasáží nebo naopak technických sekcí je pro zábavu jako stvořený. Celý den v lese, s partou, posouvání limitů a vzájemné „hecování“ je skvělým způsobem trávení volného času. Už stačí jen vybrat ten správný bike a vyrazit.

Rift Zone XR 29”

V roce 2023 bylo toto kolo oceněno jako World of MTB - best of 2023 ve své kategorii. Abys měl s čím porovnávat, připomínáme, že šlo o hliníkový rám se zdvihy 140 mm vpředu a 130 mm vzadu. Pružící elementy tvořila vidlice Marzocchi Bomber Z1 a tlumič Fox Float X. Pohon byl kombinací sad Shimano SLX a XT, brzdy dodal výrobce TRP ve čtyřpístové verzi Slate Evo. Zbytek dotvářely zejména komponenty Marin.

Rift Zone XR 29” 2023Rift Zone XR 29” 2024

A jak to vypadá pro rok 2024? Inu, pouze geometrie rámu a pláště zůstaly stejné. Výbavu převzala pod svá křídla značka SRAM. Bomber vidlici vystřídala RockShox Lyrik se zdvihem 150 mm. Tlumič je od stejného výrobce, tedy RockShox Super Deluxe Select+ s tím, že zdvih zadní stavby zůstal na původních 130 mm.

Pohon SRAM GX Eagle Lunar tě dostane i na ty nejstrmější kopce, ale přitom si budeš moci dostatečně „zadupat“ i na rovinatém úseku či při přesunu asfaltkou.

Rychlost zkrotíš brzdami SRAM DB8. Jedná se o 4pístové brzdy, netypicky pro SRAM, plněné minerálním olejem. Jejich kvality testoval i náš kameraman a fotograf Adam Milo a o své dojmy se podělil v tomto testu.

Rift Zone XR 29” 2024
Ostatní výbava je tradičně v režii Marin komponentů, kromě TranzX teleskopické sedlovky se zdvihem 150 - 200 mm, dle velikosti rámu.

Marin Rift Zone XR 2024 dostal kromě nové výbavy také nové barevné provedení. Celou výbavu si můžeš prohlédnout v našem MTBIKER eshopu, kde ho najdeš za MOC 94 599 Kč. Pokud tě oslovila spíše výbava verze 2023, tu najdeš na tomto odkazu.

Marin Rift Zone XR 29” AXS
Pokud patříš mezi nadšence, kteří milují nové technologie a extravagantní barvy, tak by tě mohl zaujmout Rift Zone XR 29” doplněný magickými písmeny AXS. To neprozrazuje nic jiného, než elektronickou převodovou soustavu, avšak v nejnovější verzi T-Type sady SRAM GX Eagle AXS. Prémiovější jsou také výkonné čtyřpístkové brzdy SRAM Code Bronze. Všechny potřebné informace najdeš momentálně na stránce výrobce, včetně ceny, která je 4 999 USD.

Marin Rift Zone XR 29” AXS

Rift Zone E XR

Někdy méně znamená víc. Jedna novinka, ale více výkonu, více ježdění a více zábavy díky elektropohonu. Ten je od japonského Shimana s označením EP801 a točivým momentem 85 Nm. Spolu s baterií s kapacitou 630 Wh a klikami jsou jediní zástupci tohoto výrobce komponentů na elektrokole.

Zbytek výbavy tvoří elektronická sada SRAM GX Eagle AXS. Nejen pohon, ale i teleskopická sedlovka se může pyšnit elektronickým ovládáním. Jedná se o RockShox Reverb AXS se zdvihem od 125 mm až po 170 mm, dle vybrané velikosti rámu.

Přední zdvih 150 mm dodává osvědčená RockShox Lyrik Select+. Zdvih zadní stavby je 140 mm a jeho rozsah zpracovává tlumič Super Deluxe Ultimate. Pokud tě zajímá toto elektrokolo, více informací o něm najdeš na stránce výrobce. Cena tohoto skvěle osazeného elektrokola je 7 999 USD.

Rift Zone E XR
Zbytek nabídky ebiků této kalifornské značky se v podstatě nezměnil. Neznamená to ovšem, že nemají co nabídnout. Vybrat si můžeš některý z modelů Rift Zone pro jízdu na trailech či zdolávání hřebenovek, nebo do drsného terénu stavěné modely Alpine Trail. Některé modely najdeš i v našem MTBIKER eshopu za výhodné ceny.

Marin elektrobicykle

Limitovaná edice rámu Alpine Trail Carbon Fun

Tento „exotický“ barevný rám nás má vrátit do dob, kdy se rodila značka Marin a světu kol vládly podobné křiklavé variace. Rám má zdvih 150 mm a dostanete k němu také tlumič RockShox Deluxe Select+ RT a vidlici Rock Shox Yari se 160 mm zdvihem.

Marin Alpine Trail Carbon Fun2
Nejlépe si tento rám prohlédnete ve videu z produkce Marin, kde si jej podle představ osadí a poskládá legenda horské cyklistiky Matt Jones.

Na našem MTBIKER eshopu si můžete prohlédnout celou nabídku celoodpružených kol nebo elektrokol značky Marin.

Zdroj fotografií: MARIN
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Dalo by se říct, že slovenská značka přinesla malou revoluci v segmentu elektrokol. Co si pro nás připravil Kellys pro rok 2024?
Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Automatický systém kontroly odpružení pod názvem Flight Attendant dostal novou verzi, která přináší jeden zásadní rozdíl oproti verzi předchozí.
Silniční kolekce Giant 2024 - evoluce, ne revoluce PR článek

Silniční kolekce Giant 2024 - evoluce, ne revoluce

Giant patří mezi přední výrobce kol a karbonových rámů i pro jiné značky. Jak přetavil své zkušenosti do roku 2024 a na co se můžete těšit?
keyboard_arrow_up