Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů

Začátek závodní sezony už máme za sebou, a tak nás bez dalších výmluv čeká nový měsíc s novými výzvami.

Očekáváme už teplejší a stabilnější počasí, které by mohlo dopřát více tréninkových dní venku, a tak už můžeme trenažér přesunout do sklepa. Kromě populárních sérií Kolo pro život a Prima cup zde najdeme také známé maratony, které jsou dlouholetými stálicemi v kalendáři. Pojďme se tedy spolu podívat, co nás čeká v květnu.

4. 5. 2024 - Týn nad Bečvou - Author Šela Marathon

Hned na úvod zde máme maratonskou klasiku, která bude psát svůj 24. ročník. Ten bude bohužel také posledním, takže pokud máte rádi tento maraton a rádi byste si jej znovu projeli, máte poslední šanci. Přihlášení funguje online s částkou startovného od 600 do 900 korun. Připraveny budou tratě o délce 76, 49 a 24 kilometrů se slušnou porcí výškových metrů. Více informací najdete na stránce závodu.


11. 5. 2024 - Mladá Boleslav - Mladá Boleslav Tour Škoda Auto

Další akcí je již 2. kolo série Kolo pro život. Čekají nás 2 trasy s porcí 51 a 31 kilometrů ve městě Mladá Boleslav - Krásná Louka. Přihlašujte se online s částkou startovného 700 korun a pro Family jízdu v ceně 350 korun. Těšit se můžete na kvalitní zázemí a výbornou atmosféru během a po závodě. Více informací najdete na stránce série závodů.


12. 5. 2024 - Kouty nad Desnou - Czech DH TopOnTrail Cup 2. kolo

V tomto případě budete potřebovat hlavně čistou hlavu a rozvahu, protože nás čeká závod proti chronometru v jízdě z kopce. Trať o délce 2550 metrů a klesáním 495 metrů určitě každého dobře prověří. Cena startovného je 1300 korun i s lanovkou při přihlášení online nebo 1400 korun na místě. Samozřejmě my obyčejní diváci můžeme závodníky podpořit při jejich výkonech a dívat se, jak bravurně zvládají cestu ve sjezdech.


17. - 19. 5. 2024 - Mostek - 400 Ultra

Mezi cyklisty se rozmohly i výzvy, které nás mnohdy donutí bojovat i vnitřně. Mezi takové patří i vytrvalostní závod 400 ultra, který má 400 kilometrů a 9000 metrů převýšení. Ať už to pojmete jako výzvu nebo si naopak chcete zlepšit svůj čas, určitě se pobavíte.

Přihlášení na závod probíhá online s částkou startovného 1500 korun do 10. května a za 500 korun si můžete ke startovnému přidat funkční triko v designu závodu. Zázemí závodu bude v obci Mostek a organizátoři se na vás těší. Kromě toho je možnost zvolit kratší trasu 200 hard, která je vhodnější pro začátečníky. Více informací naleznete na stránce organizátora.


18. 5. 2024 - Opava - Silesia Bike Marathon

Další stálicí v závodním kalendáři je maraton v Opavě. Kromě kvalitního zázemí a dobré nálady se můžete těšit na to nejlepší z okolí Opavy. Přihlášení probíhá online formou a do 3. května je ještě zvýhodněno startovné za 650 korun pro hlavní tratě a 100 korun pro krátké. Na výběr jsou trasy o délce 90, 55 a 20 kilometrů a pro děti od 200 metrů do 10 kilometrů. Kromě toho jsou závody i partnerskou akcí Českého poháru XCM a Prima Cup. Více informací najdete v propozicích organizátora.


25. 5. 2024 - Valtice - Road Classics - Pálava

Populární silniční závod pro hobby jednotlivce v krásném prostředí vinic. I o tom je silniční klasika, která nabízí 143 a 64 kilometrů dlouhé trasy s převýšením 1550 a 750 metrů. Registrace na závod probíhá online se sumou startovného 3690 korun. V rámci startovného vás čeká kvalitní zázemí a omezení dopravy během brázdění nádherných cest v okolí vinic. Samozřejmostí je i tombola na závěr. Více informací najdete na stránce akce.


24. - 26. 5. 2024 - Nové Město na Moravě - UCI Mountain Bike World Series

Nyní vše nechme tak a přesuňme na největší cyklistický svátek - víkend horské cyklistiky v NMNM. Tyto závody se staly srazem fanoušků zemí V4, Německa, Rakouska a mnoha dalších. Za poslední roky jsme i my fanoušci vykřičeli mnoho ocenění za nejlepší divácký závod v rámci Světového poháru. Letos to nebude jinak a můžeme se těšit znovu na výborné výkony a co víc, pokud jste nikdy neměli šanci vidět zblízka třeba Slovenského terminátora, svěťák v NMNM vám to umožní.

Kromě toho uvidíme i jiná populární jména, třeba domácího Ondřeje Cinka, který bude bojovat o body do kvalifikace na Olympiádu v Paříži. Více o programu, doprovodných akcích a cenách vstupenek najdete na stránce World series. Cena vstupenek je nyní 1000 Kč za dva dny a 600 Kč za jeden den.


26. 5. 2024 - Machov - ČEZ Stolové hory

Poslední událostí této krátké ochutnávky závodů je XCM závod v Machově. Přihlášení probíhá online v částce startovného 730 korun do 12. května. Čekají nás tři trasy s porcí 68, 36 a 14 kilometrů s převýšením od 340 do 2180 metrů. Závod patří do série Prima CUP a je také součástí Českého poháru v XCM. Kromě srovnání s kvalitní maratonskou špičkou jsou kategorie rozděleny na elite a hobby. Takže i my hobíci můžeme urvat nějakou tu bednu. Více informací najdete na stránce série Prima CUP.


Tolik průřez akcií pro měsíc květen. Pokud jste nenašli své oblíbené akce, prohlédnout si můžete kalendář MTBIKER, kde najdete více akcí ve svém okolí případně za hranicemi na Slovensku. Natrénovat poslední intervaly a vidíme se na startovní čáře.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
keyboard_arrow_up