Pozvánka: Ford Cyklonářez 2020 – skutečný zimní extrém v Nízkych Tatrách

Pozvánka: Ford Cyklonářez 2020 – skutečný zimní extrém v Nízkych Tatrách

Jak bude vypadat závod, který se podle vyjádření organizátorů má zařadit k nejtěžším zimním závodům ve střední Evropě?

Noční prolog s množstvím skutečně různorodých překážek, sobotní maraton, a to vše v prostředí slovenských hor. I to je Cyklonářez, jehož 4. ročník se bude konat 10. a 11. ledna 2020 v horské osadě Železnô. Pro lepší představu se níže podívejte na report z minulého ročníku.


Novinky 2020

Koncept zůstává stejný, tedy noční pátkový prolog, i následující sobotní maraton. Trasa prologu povede opět přes rozličné překážky a hlavně se můžete těšit i na více nových překážek, inspirovaných závodem Red Bull Romaniacs.


Výzvou kromě překlápěcích lávek, anebo přejezdu "Černobylu" (stará budova), budou nově i fixní lana, lanovky a sekce trasy s pracovním názvem „Brother of Everest“ . Po tomto vrcholu následuje už neměřený sjezd a noční přesun na chatu Magurka, kde se páteční program ukončí večeří a společným návratem zpět do areálu Železnô. Samozřejmě bude o suché věci postarané, tyto dovezou auta.

V sobotu budou na výběr 2 trasy – delší nese označení Raptor a má 40 km s převýšením 1 500 m. Ta lehčí se jmenuje Ranger a nabízí 31 km a převýšení 1 200 m. Upravuje se ale systém startu, kdy se už nebude řadit podle umístění v prologu, ale klasicky. Naopak bude zavedena časová penalizace - druhé místo + 5 sekund, třetí dalších 5 sekund, čtvrté ďalších 5, páté dalších 5 a od šestého místa po dalších 3 sekundách. Když tedy v pátek skončíte na 15. místě, do závodu jdete se ztrátou 50 sekund na prvního. To samozřejmě opět znamená, že bez prologu se v sobotu na start nemůžete postavit...


Na trati nebude chybět ani bufet, samozřejmě upravený svým sortimentem v rámci zimních podmínek. Novinkou je „hvězda záchrany“, kam můžete zalézt, ohřát se a hlavně tam počkat na případnou pomoc, když už nebudete mít dostatek síl na pokračování.


Všechny podrobnosti ohledně stravy, ubytování a dalších důležitých věcí najdete už na stránkach závodu.


Registrace – už není na co čekat

Limit je stanovený celkem na 150 závodníků. Ještě je pár míst volných, takže pokud máte zájem, netřeba váhat. Vše podstatné najdete na výše uvedeném odkazu. Registrovat sa dá pouze do konce listopadu. Startovné v hodnotě 30 € sa hradí následně do 15. prosince 2019.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
Můj první Skialp závod

Můj první Skialp závod

Ve světě závodní cyklistiky se pohybuji již pěknou řádku let, ale postavit se na start skialpinistického závodu byla pro mě velká výzva.
keyboard_arrow_up