Ohlédnutí za letošním MSDH cupem, aneb - Tak jsme to zvládli...

Ohlédnutí za letošním MSDH cupem, aneb - Tak jsme to zvládli...

Šest sjezdových závodů a jako bonus dva enduro závody. Pojďme se podívat na to, jak proběhl letošní MSDH cup a na zajímavosti z tohoto seriálu.

Vše odstartovalo již v polovině dubna v Jasenské dolině, kde se stále buduje a staví a tak se sem jezdci vcelku těší. K rozjezdu před sezonou využili tuto lokalitu i přední slovenské týmy, a tak jsme mohli vidět krásné souboje jezdců, kteří se připravovali na Světový pohár. Tentokrát se na stupních srovnali Baránek, Rojček a Staňo.


O dva měsíce později jsme zavítali na nejtěžší moravskou trať do Koutů nad Desnou, kde se pro změnu o stupně podělila kompletní česká špička v pořadí Štěpánek, Král a Sehnal.

Úvodní dva závody měly velmi slušnou účast, vždy okolo 160 jezdců. To už se nedá říct o prázdninových závodech, které byli s poloviční účastí, což je asi ovlivněno dovolenkami a taky tím, že většina jezdců o prázdninách vyhledává dobrodružství v evropských bikeparcích.


Velká Rača seděla Denisům, kteří obsadili první dvě místa, v pořadí Kohůt a Kavalec. Ženám dominovala mladičká Vanesa Petrovská, která vyhrála i úvodní závod v Jasenské dolině. Tratě se jezdcům zamlouvaly a připomínka byla snad jen k pomalé lanovce.


Poslední prázdninový víkend se jelo v polské Wisle na známé náročné trati v areálu Stožek, kdy výsledkové listině dominovali domácí jezdci Slawomir Lukasik a Wojciech Czermak. Krok s nimi dokázal držet jen Martin Kulhánek, který dojel třetí i přesto, že startoval na enduro kole.

V polovině září jsme zařadili prémiově Ružomberok - Malinô Brdo, kde seriál MSDH cupu před deseti lety začal. Této legendární trati, na které se v posledních letech již nezávodilo, se spousta jezdců zalekla a tak přijela necelá stovka nejodvážnějších a z nich nejlepší čas zalétl Luboš Staňo.


Finále se tradičně jezdí na Bílé, kde to v podzimním čase docela hodně klouzalo a tím byla trať zase o trochu náročnější. To nejvíc vyhovovalo Davidu Šustkovi, který vyhrál před Radomírem Kohútem a Hugom Robenkem.


Stalo se již tradicí, že ceny za celý seriál předáváme při ukončení sezony bikeparku v Kálnici, protože tady v minulosti, už dokonce před 10 lety, vznikla myšlenka pořádání Moravskoslovenského DH Cupu. Všichni účastníci si měli možnost naposledy zajezdit a večer převzít ocenění za celoroční snažení.

Slavnostní večer nám ale narušil porouchaný aparát ozvučení, který zapříčinil, že jsme se museli obejít bez rozhovorů s jezdci a ceremoniál zúžit pouze na předání poukazů od hlavního sponzora FiveTen shop.sk a letos poprvé taky originálních dresů pro první tři jezdce v každé kategorii, které dodala firma DEEM Sports Wear.


Bonus na enduro tratích

Zcela mimo seriál jsme uspořádali i dva závody v enduro stylu, a to na singltrailech Lučina u Tvarožné Lhoty a na závěr sezony na Kyčerce. U obou akcí, které proběhly za pěkného počasí, jsme si chtěli ověřit, o který způsob závodění bude větší zájem, aby jsme věděli jakým směrem se ubírat v následující sezoně. Výsledkem je to, co už jsme dávno věděli, a to že každý typ závodu má své příznivce i odpůrce.

Každopádně v sezoně 2020 se snad opět uvidíme převážně na sjezdových tratích a doplňkem budou dva enduro závody. Mimo MSDH cupu jsme požádali i o M-ČR, případně Český pohár ve sjezdu, aby se neopakovala letošní nešťastná situace v Česku.


Vzkaz čtenářům

Všem čtenářům by jsem chtěl vzkázat, aby se někdy přijeli podívat na sjezdové závody, protože jde o neskutečně krásnou adrenalinovou disciplínu, při které se jim bude zatajovat dech. A těm, kteří jsou technicky zdatnější, aby se nebáli někdy vyzkoušet závody na vlastní kůži. Tratě připravujeme tak, aby byli sjízdné pro všechny výkonnostní kategorie a jezdce rozdělujeme podle věku do sedmi věkových kategorií od nadějí až po veterány.

Celkové pořadí


ŽENY

  • 1. D.Durčáková 198
  • 2. Vilma Gombalová 162
  • 3. Vanesa Petrovská 150


NADĚJE

  • 1. Filip Tichý 207
  • 2. Lukáš Krompolc 162
  • 3. Ondřej Kolečík 141


KADET

  • 1. Patrik Chomist 183
  • 2. Jonáš Stoklasa 180
  • 3. Tomáš Slezáček 175

MASTER

  • 1. Pavol Magda 191
  • 2. Vladimír Tichý 187
  • 3. Stanislaw Kruk 158


HOBBY

  • 1. Adam Adrien 189
  • 2. Petr Janeček 185
  • 3. Daniel Vojtuš 141

ENDURO

  • 1. Vlasta Hynčica 137
  • 2. Kristián Poruban 135
  • 3. Max Hašek 111


JUNIOR

  • 1. Samuel Paučin 198
  • 2. Jakub Brázdil 176
  • 3. Martin Hájek 161

ELITE

  • 1. Radovan Kohút 150
  • 2. Denis Kavalec 150
  • 3. Denis Kohút 147


SUPER MASTERS

  • 1. Aleš Kobierski 166
  • 2. Marek Gajda 97
  • 3. W. Koniuszewski 50



Koho a čím chtějí pořadatelé nalákat na příští ročník MSDH cupu?

Na náš sjezdový pohár jezdí úplní začátečníci, ale taky reprezentanti, kteří naše závody absolvují v rámci přípravy a rozjetí třeba před závody světového poháru, jako tomu bylo letos, kdy po úvodním MSDH cupu zajeli Adam Rojček a Rasťo Baránek životní výsledek ve SP v Mariboru.

Novinkou budou finanční prémie pro prvních pět jezdců v absolutním pořadí. Udržet přízeň jezdců se budeme snažit i kvalitní organizací a udržením startovného ve stejné výši, jako v minulých letech.

Závěrem velký díky všem partnerům seriálu v čele s FiveTen shop.sk, Monster Energy, MeatFly, Autobazar Pevacar, Remerx, Jape, RealBike, Hobžovy Strážnické Brambůrky, atd. Díky patří taky těm, kteří s námi těch 10 let absolvovali Moravsko-Slovenský DH cup a věřím že v příštím roce odstartujeme novou éru třeba Česko-Slovenského DH cupu.

Díky a zdarec v sezoně 2020
přeje Zdeněk Florián

Zdroje fotografií: Honza Křenek, Dan Černoch
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up