Vrátil jsi se z parádního výjezdu nebo závodu a rád by jsi se o své zážitky a fotky podělil s ostatními? Máš zajímavé zkušenosti nebo tipy, které mohou být užitečné i dalším bikerům? Tak neváhej a poděl se...

Neváhej a pošli nám svůj článek, rádi ho budeme po schválení publikovat. Téma, stejně jako i formu článku proto doporučujeme konzultovat ještě před psaním s redakcí, což může ušetřit případné nedorozumění.

Pár rad, které ulehčí práci s textem a zvýší čtenost článku

Název prodává
Aby článek více zaujal, v mnoha případech ovlivní už samotný název. Měl by být jasný a poutavý, s dovětkem.

Příklady

Poutavý úvod
Úvod by měl být maximálně na dva řádky, trefný a poutavý. Zobrazuje se už v náhledu článku, tedy to je první text, který čtenář kromě nadpisu vidí a rozhoduje o tom, zda-li na článek klikne a bude pokračovat v jeho čtení.

Jádro
Hlavní text je vhodné strukturovat podnadpisy, které vystihují daný odstavec. Díky nim bude článek přehlednější. Doplň do textu link na Stravu (pokud ji používáš), kde jsi zaznamenal svůj výjezd.

Pokud si na trase svého výjezdu nejsi úplně jistý, zda jde o legální ježdění, potom zpracuj neúplnou trasu, ale formuluj článek jako představení lokality bez GPX s uvedením zajímavých míst trasy, kde jsi jistý, že místa jsou legálně přístupné i na kole.

Závěr
Nezapomeň své pocity, dojmy či zážitky zahrnout v závěru do alespoň jednoho odstavce.

Fotky
Fotky nevkládej přímo do textu (přidáváš zbytečnou práci sobě i nám). Stačí když fotky očísluješ 01, 02, 03...a do textu doplníš jen čísla fotek, podle toho, kam je chceš umístit. Tu nejzajímavější pojmenuj “titulka”, přičemž musí být vhodná na panoramatické ořezání (šířka min. 1200 px).

Fotky spolu s textem* nám sdílej přes Google Drive (anebo jinou úschovnu dat) a pošli nám o tom mail na david.haburaj@mtbiker.sk.

Reportáž: Na co se specificky zaměřit

I při reportáži platí vše výše vzpomenuté, ale připojujeme ještě pár dalších tipů:

Fotky
  • Udělat telefonem pár fotografií před a po startu. Případně o to požádej svůj doprovod či kamarády.
  • Vlastní foto s bikem, anebo podobně naležato, ať už před anebo po startu, ať ji můžeme přidat do článku.
  • Najít fotky na fórech anebo internetu/Facebooku/stránce závodu, aby jsme mohli doplnit do reportáže. Oslovit/napsat fotografovi, zda to můžeme udělat a vždy uvádět jeho meno a odkaz na zdroj fotografií, případně na jeho osobní stránky/portfolio/FB/instagram.

Uvést v textu
  • Dostupné trasy - délka, převýšení
  • Počet účastníků
  • Vítězné časy muže/ženy
  • Počty účastníků na jednotlivých trasách/celkově
  • Odkaz na výsledky
  • Pokud používáš Stravu - pošli link na výjezd
  • Nezaměřit se jen na samotnou jízdu, ale i věci okolo - popsat zázemí, doprovodný program… Raději se zaměřit na příběh celého dna, ne jen samotné jízdy.
  • Pokud se stane, že náhodou nedokončíš, to nevadí, stačí popsat kam až se dá a následně oslovit kamaráda, případně najít jiného jezdce a poslat mu pár otázek ohledně tratě a jeho pocitů.
  • Vzor: mtbiker.sk/clanky/reportaz

Rádi tvoji snahu odměníme vyřízením bezplatného startovného (pokud nám dáš vědět dostatečně včas), případně kuponem do našeho eshopu mtbiker.sk/shop

*Redakce si vyhrazuje právo rozhodnout o (ne)publikaci zaslaného textu.

Pokud máte zájem o komerční článek (představení novinek značky, prezentaci značky a podobně), prosím kontaktujte kolegu patrik.slabej@mtbiker.sk.

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
keyboard_arrow_up