Čisté kolo je základ. Jak se nejlépe ochráníte před blátem?

I když cyklistika nepatří zrovna k nejčistším sportům, můžete si ježdění do značné míry zpříjemnit pomocí správných doplňků. Lepší jízdu vám zajistí nejen čistý řetěz a kolo jako takové, ale i aktivní ochrana během jízdy.

Rex Chain Cleaner

Jedním z nejcitlivějších komponentů, které špínu vyloženě přitahují, je řetěz. K jeho správné očistě je proto vhodné používat kvalitní prostředky. Například Rex Chain Cleaner nabízí přípravek na odstraňování mastnoty, vosku a jiných pevných nečistot pro zajištění bezchybného chodu řetězu. Svým složením neškodí ani eloxovaným hliníkovým dílům. Balení 1000 ml s rozprašovačem je možné využít přímo, nebo v kombinaci s vodou, což oceníte při čištění řetězu v pračce na řetěz. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 420 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

Finish Line Bike Wash

Finish Line mezi mnohými cyklisty představuje osvědčenou klasiku, na kterou nedají dopustit. To platí i v případě modelu Bike Wash. Tento přípravek určený k pravidelnému čištění kola je šetrný k povrchům a materiálům, nezatěžuje životní prostředí a jeho použití je jednoduché. Lze ho ředit vodou. Svým složením zabraňuje korozi kovových částí po umytí kola. Dodávaný je s praktickým rozprašovačem. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 300 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

CoverMyBack 2

Ve chvílích, kdy začíná pršet, nebo se vydáte do proměnlivého počasí, není nic nepříjemnějšího než představa mokrých kalhot nebo zad. Předejděte těmto negativům jednoduchým řešením. Blatník CoverMyBack 2 je technologicky propracovaný model, což dosvědčují použité materiály, pevné uchycení bez možnosti vychýlení nebo upadnutí. Namontovat ho lze na jakékoli ližiny sedla. S délkou 29 cm a hmotností 65 g nebude ani velkou zátěží. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 600 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

Kellys čisticí sada

Kupovat každou položku potřebnou pro správnou péči o čistotu kola může být docela zdlouhavé. Pokud nechcete plýtvat časem a chcete vsadit na rady zkušených cyklistů z Kellys, může pro vás být dobrou volbou čisticí sada obsahující kbelík a v něm vše potřebné. Konkrétně jde o tři kusy odlišných kartáčů – na mytí rámu i úzkých prostor, houbičku, hadr, 500 ml balení čističe, 50 ml balení oleje na řetěz a zároveň i 200 ml přípravku na leštění rámu, který přispívá ke konzervaci před vnějšími vlivy a dodává lesk. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1300 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

CTM Muddy

Každá kapka vody nebo bláta, která vám z předního kola cákne do obličeje, pro vás může být důvodem k pořízení jednoduchého, ale přesto účinného blatníku. Vyrobený z polykarbonátu a odolný vůči poškození, přizpůsobí se každé vidlici a nepředstavuje téměř žádnou hmotnost navíc. Vyznačuje se bezproblémovým uchycením, a to prostřednictvím stahovacích pásek. Dodávaný je v černé barvě s logem CTM. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 210 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

Brunox Bike Washer

Vyrobený v souladu s ekologickými principy, může být Bike Washer od značky Brunox jednou z voleb pro pravidelnou očistu vašeho kola. Díky gelovému složení odstraňuje různé typy nečistot a zanechává povrchy dokonale čisté. Univerzálnost dokazuje tím, že jej lze použít na nejrůznější materiály, stejně jako na téměř všechny komponenty na kole. Dodává se v 1000 ml balení s rozprašovačem. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 220 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.

Blackburn Splash Board Combo

Klasickou ochranou před vodou, blátem a každou další nečistotou, která se snaží přistát na vás či na vašem kole, je sada blatníků. Jejich konstrukce vypovídá o jejich odolnosti vůči odskakujícím kamínkům či větvičkám. Přední blatník je uchycen za rámovou trubku, zadní za sedlovku. Přičemž zadní blatník má nastavitelný úhel sklonu pro různé velikosti kol i rámů a objemy plášťů. Bezproblémově tak poslouží i na celoodpružených kolech. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 800 korun. Více informací získáte na tomto odkazu.


Jestli vás některý z uvedených výrobků zaujal, neváhejte kontaktovat prodejce na uvedeném odkazu.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Praktičtí pomocníci, kteří vás na vyjížďce nenechají ve štychu PR článek

Praktičtí pomocníci, kteří vás na vyjížďce nenechají ve štychu

Ve chvílích, kdy si chcete být jisti každým detailem, je vhodné si vybrat nejen na základě cenové dostupnosti, ale také podle výkonu a funkcí, které daný komponent nabízí. Tím spíš, pokud plánujete návštěvu neznámých a náročných terénů.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up