Bezpečně a ohleduplně i v horší viditelnosti

V zimě si moc denního světla neužijeme, zato večer přichází až příliš brzy. Aby nás ostatní při jízdě na kole viděli, a my si užili bezpečnou vyjížďku, potřebujeme mít správnou výbavu.

Giro Agilis

Přilba Giro Agilis je všestranný kousek, který se hodí jak do terénu, tak i pro jízdu na silnici. Na první pohled zaujme její vzdušný design s množstvím větracích otvorů. Na zátylku je prodloužená, aby byla ochrana hlavy maximalizována. O upínání se stará lehce nastavitelný systém Roc Loc 5.5. Aby přilba vydržela každodenní používání, je skořepina krytá odolným polykarbonátem, a to i zespodu. Její cena je 2 249 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Bell Spark 2

Od přilby univerzální se posouváme k jedné vysloveně speciální pro ježdění na trailech. Spark 2 se vyznačuje pěkným designem, ke kterému se přidává i maximální funkčnost. V přední části se nachází štít, který je polohovatelný a slouží jako ochrana před větvemi i sluncem. Samozřejmostí je v této kategorii ochrana zátylku. O větrání se stará třináct ventilačních otvorů, rozmístěných strategicky po celé přilbě. Její cena je 1 749 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Knog Oi Bell Luxe

Malý a nenápadný zvonek značky Knog je ideální pro silničního cyklistu, případně ‚‚commutera” - na kole je téměř neviditelný, dobře plní svoji funkci a je lehký. Je vyrobený z poctivých a odolných materiálů a na vnitřním obvodu je umístěna kožená vložka, zabraňující poškození řídítek. Dostupný je ve třech barevných provedeních. Stojí 819 Kč a koupíš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Garmin Varia™ RCT715

Garmin nám přináší vylepšenou verzi cyklistického radaru Varia, tentokrát i se zadní kamerou, která zaznamenává video v rozlišení Full HD. Zároveň však neztrácí nic ze svých předešlých vlastností - jasného a silného světla nebo upozornění na auta, blížící se zezadu. Funguje do vzdálenosti až 140 metrů. V balení se nachází i inovovaný držák s několika redukcemi na různé typy sedlovek, či 16GB SD karta. Cena radaru je 9 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Fenix BC30RV

Kvalitní přední světlo Fenix BC30R disponuje světelným tokem 1800 lumenů a dosvítí až do vzdálenosti 161 metrů. Nabízí celkem šest režimů svícení, od souvislého světelného kuželu až po blikání, a výdrž až 150 hodin. Napájí ho Li-ion akumulátor a dobíjí se pomocí micro-USB kabelu. Jednou z jeho dalších výhod je dálkové ovládání pomocí ovladače na řídítkách. Cena světla je 3 499 Kč a nabízí se na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

CTM RUBYQ

Zadní světlo se světelným tokem 23 lumenů poskytuje jasné osvětlení cyklisty a zvýšení jeho bezpečnosti. O jeho výkon se starají čtyři diody a je možné ho zapnout v jednom ze čtyř nabízených módů. Díky průsvitnému tělu je světlo účinné v širokém rádiu a s vodotěsností na úrovni IPX4 se neztratí ani v deštivých podmínkách. Na vybitou baterii upozorní indikátor, opětovně se nabíjí pomocí USB kabelu. Stojí 275 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Kellys Rival

Z hlediska bezpečnosti zaujme bunda Kellys Rival na první pohled díky jasné neonové barvě. Bezpečnost navíc zvyšuje vodorovný reflexní pásek nad třemi praktickými kapsami na zadní straně bundy. Funkční materiál a membrána jí dodávají odolnost vůči vodě a větru, což je zejména v zimních měsících velké plus. Díky tomu, že je materiál z vnitřní strany počesaný, je zároveň i příjemně hřejivá a dobře odvětraná. Její cena je 3 149 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Ravemen LR500S

Přední světlo LR500S bylo vyvíjeno i s ohledem na další účastníky provozu. Přestože jeho světelný kužel osvěcuje velkou plochu vozovky, neoslňuje protijedoucí. K větší bezpečnosti při jízdě napomáhá dálkové ovládání, díky kterému nemusí cyklista sundat ruce z řídítek. Potěší i zvýšená výdrž světla nebo jeho nízká hmotnost. Jeho cena je 1 139 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Blackburn Dayblazer

Kompaktní přední světlo Dayblazer se vyrábí v různých variantách, které se liší světelným tokem - od 400 až po skutečně silných 1500 lumenů. Přímo úměrně s hodnotou svítivosti roste sice hmotnost světla, ale stejně tak i kvalita LED diod a možnosti uchycení na řídítka, od klasického gumového popruhu až po GoPro držák. Cena světla se v závislosti na světelném toku pohybuje od 849 Kč do 1 949 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Tričko OHLEDUPLNOST

Ohleduplnosti není nikdy dost a náš postoj můžeme dát najevo například i pomocí trička. Organická bavlna, ze které je ušito, je příjemná na nošení a tričko není zbytečně silné. Samotný potisk je součástí naší kampaně zaměřené na toto téma. Jeho koupí podpoříš naše aktivity spojené s tvorbou videí a článků, všeobecnou osvětou na toto téma, nebo organizováním závodů, kde by ohleduplnost také nikdy neměla chybět. Jeho cena je 398 Kč a koupíš ho na našem MTBIKER shopu.

Více produktů, zlepšujících bezpečnost cyklistů, nabízíme na našem MTBIKER shopu.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Volné i elastické kraťasy pro komfortní vyjížďky PR článek

Volné i elastické kraťasy pro komfortní vyjížďky

Absolvovat dlouhý výjezd, či cítit ochranu před blátem, to není jen tak. Kvalitní cyklokraťasy dokáží mnohokrát udělat propastný rozdíl v komfortu a tento kousek oblečení není radno podceňovat.
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
keyboard_arrow_up