Cyklopočítače VDO - zaměřeno na kvalitu za dobrou cenu

Značka VDO na našem trhu nepatří mezi ty nejznámější. Její nabídka je přitom pestrá a zaslouží si pozornost, ať už hledáte něco jednoduššího, nebo něco se širšími možnostmi včetně navigace.

Historie značky se začala psát v roce 1999 v Německu. Původně se specializovala na automobilovou mechatroniku a elektroniku a postupem času se začala věnovat i cyklistickému odvětví.


Vývoj takovýchto produktů zahrnuje obrovské množství hodin testování různých scénářů selhání, vytažení, používání… Než dojde k samotnému uvedení na trh, může to trvat roky. Poslední řadou, která má celý kvalitativní proces v takovémto rozsahu za sebou, je série R, kterou si teď představíme.

R1 - základní jednoduchost


Pět základních funkcí - aktuální rychlost, vzdálenost, hodiny, čas jízdy a celková vzdálenost. Jedno ovládací tlačítko, dobře čitelný displej a předdefinovaný průměr kol. Například na zaznamenávání dojíždění do práce to může stačit. K dispozici je verze s kabelem nebo bez něj - tedy WR jako „wire“ a WL jako „wireless“.


R2 - pro trochu motivace


Tento model už poskytuje víc statistických údajů, například maximální rychlost, porovnání aktuální a průměrné rychlosti nebo měření aktuální teploty. Důležité je, že při výměně baterie o své statistiky nepřijdete, zůstanou bezpečně uložené v zařízení, ostatně stejně jako vaše osobní nastavení. R2-ka je v nabídce taktéž ve verzi s kabelem a bez něj.


R3 - parťák do kopců i na trénink


V tomto případě už jen bezdrátová verze nabízí plnohodnotné funkce cyklocomputeru v jednoduchém provedení. Kromě standardních údajů o jízdě podsvícený displej zobrazuje i údaje o aktuální nadmořské výšce, převýšení, sklonu stoupání či maximální nadmořské výšce. Výhodou je možnost používání na více kolech. Ti, kdo trénují a chtějí vidět svůj progres, ocení měsíční statistiky. R3ka je schopná spolupráce s kompatibilním snímačem kadence, který ovšem není součástí balení.


R4 GPS - kompatibilita s elektrokoly i navigace


Seriózní GPS přístroj, se kterým se neztratíte, a navíc na něm budete moci sledovat i stav svého e-biku. Seznam kompatibility najdete na tomto odkazu. Všechny údaje budou zobrazeny na velkém displeji včetně stavu baterie, nastaveného režimu nebo poměru využití lidské síly vůči síle motoru. Toto zařízení podporuje připojení přes Bluetooth i ANT+, což s sebou přináší možnost propojení s chytrým telefonem. Navigace funguje na principu šipek, které ukazují směr v místě, kde máte odbočit. Trasy je do zařízení možné stáhnout přes aplikáciu SIGMA RIDE, ze Stravy nebo jiné sportovní aplikace. K dispozici je i kompas či režim “najdi a jeď”. Připojení k telefonu znamená i to, že se vám na displeji budou zobrazovat upozornění o příchozích zprávách a hovorech.


R5 GPS - nekompromisní plnohodnotný cyklocomputer

Nejvyšší model R5 obsahuje všechny funkce výše zmíněných zařízení. Lze ho používat jako samostatný cyklocomputer s GPS nebo jako kompletní sada R5 FULL SET. Ta navíc obsahuje hrudní pás, měřič rychlosti a kadence pro sbírání dat o vašem výkonu. Jestli ještě pořád váháte, možná vás přesvědčí argument, že 34 funkcí, 6 plně nastavitelných možností zobrazení tréninkových údajů, smart notifikace, barometrický výškoměr a výdrž cca 25 hodin se dá pořídit za 4999 Kč v našem MTBIKER e-shopu.



Sigma Ride aplikace a párování

Cyklocomputery se dají spárovat s aplikací Sigma Ride, ve které si můžete nastavit spoustu doplňkových informací. Trasu si můžete naplánovat přímo v Sigma Ride nebo v aplikacích třetích stran jako například Komoot, Strava, Sigma Data Center a dalších. Takto naplánované trasy si přenesete do zařízení a můžete se vydat na cestu. V telefonu pak navíc můžete sledovat další zajímavé informace o trase, například o kolik jste si zlepšili čas, pokud už jste stejnou trasu někdy jeli, a mnoho dalších. Tato aplikace je přizpůsobená i pro jízdu na e-biku, což znamená, že můžete sledovat stav baterie během jízdy, a dokonce bude na trase barevně znázorněno, jakou úroveň pomoci jste v které části výletu použili.


Všechny informace a nabídku cyklocomputerů a GPS přístrojů od výrobce VDO najdete v našem MTBIKER e-shopu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
keyboard_arrow_up