Posedla na globální scéně

Česká cyklistická značka Posedla uvedla loni na trh světově první 3D tištěné cyklistické sedlo vyrobené kompletně na míru. Unikátní sedlo s názvem „Joyseat“ si již koupili zákazníci na 20 trzích v Evropě, Severní Americe, Austrálii i Asii.

Pro rok 2023 se oceňovaná firma, do které investoval i král 3D tisku Josef Průša, netají ambicemi akcelerovat růst a nadále pronikat na globální scénu. K tomu jí má pomoct nový reklamní spot, který natočili s produkční společnosti Boogiefilms.

Zakladatelé Martin Řípa a Jiří Dužár spolu s Josef Průša.
Jen otisk pozadí jezdce a několik jízdních parametrů potřebuje česká technologická firma Posedla k tomu, aby vyrobila zákazníkovi sedlo na míru. Dva roky vyvíjeli program, díky kterému teď umí z těchto dat vyrábět personalizovaná sedla na průmyslové 3D tiskárně. Zákazníci vše objednají z pohodlí domova. Struktura sedla Joyseat, která je přihlášena k patentu, umožňuje vyrobit různou tvrdost jednotlivých částí sedla přesně podle potřeb a sedacích kostí každého cyklisty.


„Dokázali jsme změnit zaběhlý model sériové výroby sedel. Naplno využíváme předností průmyslového 3D tisku a technologie Multi Jet Fusion. Žene nás vpřed pozitivní zpětná vazba od zákazníků, kteří oceňují komfort a fakt, že konečně dostávají sedlo opravdu na míru,“ vysvětluje spoluzakladatel Posedla Martin Řípa. Sedlo vyrobené kompletně v Česku vyjde na dvanáct tisíc korun. Na trhu je od loňského května a zatím si jej objednalo několik set jezdců a jezdkyň z 20 zemí světa. A to vesměs díky „word of mouth“ o revolučním produktu. Zhruba 70 % zákazníků je z tuzemska. Více o vývoji si můžete poslechnout v rozhovoru na MTBIKER.cz.

Detail konstrukce sedla a polstrování a uchycení sedla na sedlovce pomocí karbonových oválných ližin.
Požitek z jízdy chtějí Posedla přinášet profesionálům i rekreačním jezdcům. Téma radosti se promítá i do nového reklamního spotu, který má firmě pomoci dále růst na zahraničních trzích. „Pocházíme ze severních Čech, sedla tady vyrábíme. Lokálnost je pro nás důležitá, ve spotu proto uvidíte krásy Českého Švýcarska. Při natáčení jsme si ale odskočili i pod Grossglockner v Rakousku,“ popisuje druhý ze zakladatelů firmy Jiří Dužár. V klipu se objeví i další lokální cyklistické značky, česká kola Repete a oblečení od slovenského Isadore.


Klip pro Posedla vytvořila pražská produkce Boogiefilms, která točila reklamu třeba pro Pilsner Urquell nebo Škoda Auto. Režie a střihu se ujal autor oceňovaných dokumentárních outdoorových filmů Martin Smékal, kamery Aleš Svoboda. „Je pro nás vždy potěšením pracovat pro české značky, které navíc drží krok s dobou v rámci technologií i designu,“ dodává exekutivní producent Boogiefilms Jan Hrubec.


Značka se také stala oficiálním dodavatelem L"Etape Czech Republic by Tour de France, kde si amatérští cyklisté užijí atmosféru legendárního závodu, nebo partnerem slovenského kontinentálního cyklistického týmu RRK Pierre Baguette Benzinol, jehož sportovním ředitelem je Juraj Sagan. Z profesionálních cyklistů jezdí na Joyseat například Dan Turek z týmu ATT Investments, testuje jej i Petr Kelemen ze švýcarského týmu Tudor a další zahraniční jezdci. Kromě sedel a cyklistické kosmetiky se firma plánuje do budoucna zaměřit i na další kontaktní body cyklistů. První testovací jezdci si už vyzkoušeli prototyp gripů na řídítka, které budou na trhu v nejbližších měsících.

Foto a text: Posedla.com
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Když cyklistu bolí kříže a záda – jaké jsou možné příčiny?

Když cyklistu bolí kříže a záda – jaké jsou možné příčiny?

Napočítal jsem 23 možných příčin, které mohou stát za bolestmi zad – a někdy nepomůže ani dokonalý posed.
Video: Posedla – první 3D tisknutá sedla na míru

Video: Posedla – první 3D tisknutá sedla na míru

Pokud už roky hledáte to správné sedlo, pak zbystřete. Posedla, český startup zaměřující se komplexně na pohodlí cyklistů, vyvíjí sedlo tisknuté na míru.
Mám problém s posedem? Zkontroluj si kolo a výbavu

Mám problém s posedem? Zkontroluj si kolo a výbavu

Mnoho věcí ti i samo napoví, jestli bys měl řešit posed na kole. Čeho si všímat na klikách, tretrách, sedle, kalhotách, omotávce nebo gripech?
keyboard_arrow_up