Unboxing: BMC Teammachine SLR Three - aero je vše

Zrozen v horách, stvořen pro zdolávání horských prémií a připravený pro rychlý sjezd, s ovládáním přesným jako švýcarské hodinky. Co nabízí výbava tohoto BMC?

Karbonový rám a vidlice sdílejí technologii ACE+ s nejvyšším modelem, na kterém jezdí i elitní tým AG2R Citroën. Za zkratkou se skrývá kromě tuhosti a nízké hmotnosti i aerodynamika, čehož si můžete všimnout na tvaru karbonové vidlice nebo sedlovce s průřezem ve tvaru písmene D. Efektivnost celku doplňuje elektronické řazení a kotoučové brzdy. Kolo se vyrábí ve velikostech 47, 51, 54, 56, 58 a 61 cm. Na 56 se nyní detailně podíváme v unboxingu.

Specifikace

  • Rám: Teammachine SLR Carbon, Aerocore design, Stealth design patek, TCC technologie, PF86 středové složení, Flat Mount úchyt, 12x142 mm oska, Optimalizovaný pro Aerocore košíky na lahev
  • Vidlice: Teammachine SLR Carbon, TCC technologie, vnitřní vedení lanek, Flat Mount úchyt, Stealth design koncovek, 12x100 mm oska
  • Kliky: Shimano Ultegra 12rychlostní, převodníky 52/36
  • Kazeta: Shimano Ultegra 12rychlostní, rozsah 11-34z
  • Řetěz: Shimano Ultegra 12rychlostní
  • Přesmykač: Shimano Ultegra Di2 12rychlostní
  • Přehazovačka: Shimano Ultegra Di2 12rychlostní
  • Řazení: Shimano Ultegra Di2 12rychlostní
  • Brzdy: Shimano Ultegra - RT-MT800, kotouče 160/140 mm
  • Řidítka: BMC RAB 02 - Ergo Top tvar, kompaktní ohyb
  • Představec: BMC RSM01
  • Sedlovka: Teammachine SLR, karbonová, průřez ve tvaru písmene D, 15 mm offset
  • Sedlo: Fizik Antares R7
  • Náboje: XRD-522
  • Ráfky: XRD-522 - bezdušové, vnitřní šířka 23 mm
  • Pláště: Vittoria Rubino, šířka 25 mm

Geometrie

Geometria BMC Teammachine SLR Three

Unboxing

I přes přísný přístup k ekologii ve Švýcarsku je použito celkem velké množství plastového obalového a ochranného materiálu.

Krabica BMC

Obsah menší krabice s príslušenstvím zahrnuje manuály, nabíječku s kabeláží, inštalační pastu pro sedlovku či omotávku na řidítka.

Obsah malej krabice ku bicyklu
Jako první je potřeba osadit sedlovku, aby bylo možné upnout kolo do stojanu. Sedlovka od BMC má tvar písmene D a je vyrobena z uhlíkových vláken. Na montáž použijeme speciální pastu pro karbonové komponenty. V sedlovce je také integrovaná baterie napájení elektronického řazení.

Teammachine SLR Carbon D-Shaped Seatpost, 15 mm offset
Následuje přední kolo, které se uchycuje pomocí pevné osy 12x100 mm do karbonové, aerodynamicky tvarované vidlice Teammachine SLR Carbon. Její zajímavostí je vnitřní vedení brzdové hadice pro snížení odporu vzduchu i čistý design.

BMC XRD 522
Pokračujeme řidítky. Ty pocházejí od BMC, mají šířku 420 mm a jsou hliníkové. Stejný výrobce a materiál jsou podepsaní pod 110 mm dlouhým představcem. I samotná omotávka pochází z dílny BMC.


Riadidlá BMC RAB 02 Ergo Top Shape Compact BendOmotávka BMC

Teammachine můžeme zavěsit na závěsnou váhu. Hmotnost se ustálí na hodnotě 8,20 kg.

Hmotnosť bicykla BMC Teammachine SLR ThreeHmotnosť bicykla BMC Teammachine SLR Three

BMC Teammachine SLR Three v barevném provedení „sparkling blue/brushed alloy“. Ve zkratce, celé kolo je v příjemné modré barvě, jejíž celistvost „narušuje“ jen lesklý nápis BMC, který imituje leštěný hliník. Komponenty jou potom buď v typické stříbrné, černé, nebo antracitové barvě.

BMC Teammachine SLR Three, sparkling blue/brushed alloy
Řazení, jak už bylo zmíněno v úvodu, je elektronické a kompletně celé pochází ze sady Shimano Ultegra. O jeho kvalitách, nastavení a pocitech z jízdy si můžete přečíst v tomto článku od našeho kolegy Zwara. Jde o systém 2x12, který tvoří vepředu kliky s převodníky 52/36 zubů a elektronický přesmykač. Vzadu zase přehazovačka spolupracující s kazetou s rozsahem 11 - 34 zubů. Spojuje je „ultegrácký“ dvanáctirychlostní řetěz.

Shimano Ultegra 12spd 52-36TShimano Ultegra Di2 12spd, 11-34T

Hliníkový set kol, označených BMC XRD 522, má vnitřní šířku ráfku 23 mm. Pro BMC je vyrábí další známá švýcarská firma DT Swiss. Podle údajů výrobce má celý set hmotnost 1 945 g. To nabízí dostatečný prostor pro další odlehčování.

Obuté jsou do plášťů Vittoria Rubino se šířkou 25 mm, tedy 700x25C.

BMC XRD 522
BMC má kolo Teammachine SLR Three zařazeno v kategorii „Altitude“, tedy nadmořská výška, je jasné, že jeho doménou budou právě kopce. Dostat se na ně je jedna věc, druhá je sjezd. Pro regulaci rychlosti poslouží hydraulické kotoučové brzdy Ultegra. Vedení lanek je integrované do rámu, spolupracují s kotouči ze stejné sady s průměrem 160 mm vepředu a 140 mm vzadu.

Shimano Ultegra Dual ControlBrzdové kotúče SM-RT-MT800

Absolvujte náročné alpské stoupání během dovolené nebo zabojujte o všechny vrchařské prémie na závodech. Doporučená MOC pro BMC Teammachine SLR Three je 133 999 Kč. Blíže si ho můžete prohlédnout v naší bratislavské prodejně, ale i v Hrádku. Více informací najdete v MTBIKER e-shopu.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobřežní část Kalifornie, plná štěrkových cest, výhledů na oceán i na známý most Golden Gate. Tento karbonový gravel je poctou tomuto místu.
Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Hledáš něco, co nemají všichni, něco, s čím se neztratíš v davu? Pokud máš rád ruční práci a ceníš si netuctového přístupu k technologiím, podívej se na tento gravel.
keyboard_arrow_up