Test KLS Dare 2 - parťák na traily, ale i celodenní výlety

Trailová helma střední třídy pro běžné použití zaujme cenou, barevnou škálou i pohodlím.

kellys Dare 2

Designed by EU

Z garážové půjčovny kol se Kellys vypracoval na uznávaného výrobce kol a příslušenství, dodávajícího své produkty do více než 35 zemí světa. Před rokem a půl jsem psal test na brýle KLS DICE 2, kde jsem nešetřil superlativy na adresu výrobce ani samotných brýlí. I teď můžu s čistým svědomím říct, že produkt je to vynikající a po každodenním používání nenese žádné známky opotřebení. Žádné. Tím si u mě Kellys získal důvěru a na jeho produkty jsem začal pohlížet jinou optikou.

kellys Dare 2 recenzekellys Dare 2

Z mého pohledu se jedná o dobrou volbu pro lidi, kteří nedrtí ty nejtěžší traily, tam bych se poohlédl po vyšších modelech výrobce.
Na test se mi tentokrát dostaly helmy KLS DARE 2 ve velikosti L/XL a barevném provedení steel blue, což je jakási šedo-modrá kombinace a velikost M/L v barvě green, což je zase zeleno-černé provedení. Chtěl jsem černou, na té nejde nikdy nic pokazit, ale dostalo se mi zmiňované šedo-modré a musím říct, že v reálu je ta barva mnohem hezčí než na produktovkách a jsem ve finále rád, že černá nebyla. Líbí se mi. Jak už je u Kellysu zvykem, návrhy a modelace produktů vznikají přímo pod jejich rukama, takže nápis „Designed in EU“ na krabici mě nepřekvapuje.

kellys Dare 2test kellys Dare 2

Pár těch technických důležitostí

Helma je vyrobena technologií In-mold, což je způsob výroby, kdy je za vysokých teplot a tlaků vstřikován polystyren do předem vytvarované polykarbonátové skořepiny. Díky tomu takové helmy vynikají skvělou pevností a nízkou hmotností.

kellys Dare 2 skúsenostiprilba kellys Dare 2

Vyrábí se ve třech velikostech S/M (52-55cm), M/L (55-58cm), L/XL (58-61cm) a šesti barevných provedeních dark grape, black, green, sky blue, steel blue, yellow.

Ve velikosti M/L jsem navážil 327 gramů a ve velikosti L/XL 359 gramů. Není to nejmíň, ale ve srovnání s konkurencí ve stejné cenové kategorii a s přihlédnutím k robustnosti, jsou tato čísla ospravedlnitelná. Že je helma hlavně o bezpečnosti, dokazují i nápisy, které jsou reflexní.


Uživatelské zkušenosti a dojmy

Moje velikost L/XL je doporučena pro obvod hlavy 58-61cm a sedla mi perfektně. Řekl bych, že na utahovacím kolečku mám celkem slušnou rezervu. Zkusil jsem i velikost M/L, ale tu už jsem na hlavu nedostal.

Helma disponuje 17 poměrně velkými větracími otvory. Myslím si, že odvětraná je dobře, nezaznamenal jsem nějaké zvýšené nebo jinak normálu se vymykající pocení.

kellys Dare 2 recenzekellys Dare 2 recenzia

Součástí je odnímatelný kšilt, který ale není polohovatelný. Je však usazen v optimální výšce, takže nezavazí ve výhledu.

Helma disponuje možností nastavení sklonu. Jednoduchým přecvaknutím popruhů v oblasti zátylku si můžete zvolit, jestli budete mít helmu více do očí, nebo naopak více na zátylku. Výrobce tento systém popruhů společně s utahovacím kolečkem nazývá 3D fit.

Antibakteriální padding je pohodlný, avšak náhradní v balení nehledejte. Polstrování tvoří jeden celkový hlavní díl a jeden malý na zátylku. Taky mi trochu schází i síťka proti hmyzu, která není přítomna.

kellys Dare 2 test
Co se mi ale na helmách KLS líbí je magnetické zapínání Fidlock, které funguje precizně. Ostatně od Fidlocku ani nic jiného nečekám. Používám jejich magnetické systémy jak na pouzdru pro mobil, uchycení telefonu na řídítka, tak např. na bidonech nebo mi pomáhá i s fototechnikou. Je to prostě profi, funkční, návykové a v Kellysu to asi vědí taky. Zapnutí přezky pod krkem je tak možné pouze jednou rukou. Cool.

kellys Dare 2 skúsenostikellys Dare 2 test

Běžný uživatel bude spokojený

Z mého pohledu se jedná o dobrou volbu pro lidi, kteří nedrtí ty nejtěžší traily, tam bych se poohlédl po vyšších modelech výrobce. Tahle helma je v pohodě pro ty, kdo se rádi po práci chvilku vyvětrají v okolních lesích, rádi sjedou z asfaltu, vyhledávají pěšinky, singly nebo se o víkendech vydávají na celodenní poznávačky po našich kopcích. Za sympatickou akční cenu 1 279 Kč je k dispozici v několika barevných kombinacích a získáte v ní vhodnou ochranu na všechny tyto výlety. A o bezpečnost tu jde přece především.
Zdroj fotografií: archiv autora
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Helma zachraňuje životy, o tom není pochyb. Jak si však vybrat přilbu, jaké typy MTB přileb existují a na co se při výběru zaměřit?
Video: Kellys Kiru Race – odrážadlo s prvkami MTB bicykla

Video: Kellys Kiru Race – odrážadlo s prvkami MTB bicykla

Keď sa povie odrážalo, veľmi často si predstavíme niečo jednoduché a plastové. No Kellys použil pri modeli Kiru odlišný prístup, čo prináša zaujímavé možnosti a náš mladý ich mohol overiť.
Jak vybrat helmu – základní rozdělení a tipy

Jak vybrat helmu – základní rozdělení a tipy

Helma je v cyklistice základním bezpečnostním prvkem. Aby ale plnila svou funkci spolehlivě, je třeba vybrat ten správný model.
keyboard_arrow_up