Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maraton - dominanta je zpět

Že je cestování v čase nemožné? My se letos s Horalem vrátíme do roku 2019.

ŠKODA Horal MTB Maraton býval dlouhá léta vyvrcholením ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Přestože se s blížícím 11. ročníkem této série rozloučíme až ve Stupavě, populární závod se zázemím ve Svitu pro nás na 10. srpen přichystal obrovské překvapení. Kráľova hoľa je zpět!

Šest různorodých tratí

Jak jsme byli na Horalovi zvyklí, příležitost „blýsknout se“ svou formou dostane snad každý, kdo si troufne. Královskou trasou závodu je legendární trať Krejzi o délce 116 km s převýšením kolem 4000m. Ta nabízí různorodý terén od svážnic až po kořenovitý závěr se spoustou krásných výhledů na Vysoké Tatry.

Největším lákadlem je samozřejmě Kráľova hoľa, která se vrací speciálně při příležitosti 25. edice tohoto závodu. Jaké to bylo, když ještě trati Krejzi kralovala pravidelně, se dozvíte v Imrově reportáži.

Trať maratonu je výjimečná i v tom, že prochází Národním parkem Slovenský ráj a také Národním parkem Nízké Tatry. A protože je cyklistika v těchto parcích omezená jen na oficiální cyklotrasy, museli organizátoři Horala splnit přísná kritéria. Bude to ale vyžadovat i spolupráci vás/nás - závodníků. Horalisté ze Svitu si kladou za cíl edukaci cyklistů pohybujících se v národních parcích, ochranu přírody a dlouhodobou spolupráci s lesníky.

ŠKODA HORAL MTB MaratónŠKODA HORAL MTB Maratón, preteky

Na paty jí šlape trať Lejzi, která však klame tělem a zejména názvem. 75 km a přes 2000 výškových metrů pro líné jednoznačně nebude… minulý rok ji na vlastní kůži okusil náš redaktor Viktor a o jeho zážitcích si můžete přečíst v reportáži.

ŠKODA HORAL MTB Maratón
Trať Senzi sdílejí klasičtí cyklisté i s e-bikery a nabízí jim 67 km s převýšením 1600m. Pokud byste rádi vyzkoušeli, jaké je to vůbec maraton absolvovat, spoustu zábavy umí zajistit i trať Ízy o délce 30 km a převýšením 800m. Nezapomíná se ani na rodiny, pro které je připravena rodinná trať Dejzi o délce 17 km.

ŠKODA HORAL MTB Maratón

Registrace a startovné

Přestože registrace zatím není spuštěna, nedočkavci mohou na informace čekat na tomto odkazu. Co je ale jednoznačné už teď, je výše startovného. A ta je následující:

škoda, preteky, maratón, horská cyklistika
25. ročník Škoda Horal MTB Maratonu má i charitativní rozměr. Z každého zaplaceného startovného Horal daruje 2 € přímo Občanskému sdružení Sportuj srdcem, které svými aktivitami podporuje pacienty s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Akce se koná pod záštitou primátorky města Ing. Dáši Vojsovičové a ve spolupráci s městem Svit. Beze změny zůstává zázemí závodu. Této role se opět zhostila Koliba Svit, kterou účastníci předešlých ročníků jistě dobře znají. Je zde situován start i cíl závodu, proběhne zde prezentace a závodníci se zde mohou těšit i na občerstvení po závodě. A protože počasí bývá na těchto závodech doslova loterií, i na možnost umýt svůj stroj.


Když už budou všichni čistí a spokojeni, proběhne oceňování těch nejlepších a ke slovu se dostane doprovodný kulturní program. Nesmíme opomenout ani tombolu, která je tradiční součástí každé akce ŠKODA BIKE OPEN TOUR.

ŠKODA HORAL MTB pozvánkaŠKODA HORAL MTB Maratón

Je jasné, že zejména Kráľova hoľa bude velkou motivací přijet 10. srpna do Svitu a postavit se na start. Ale jak můžete vidět podle tratí, zabavit se může přijet leckdo. A už teď je jasné, že to bude stát za to!
Zdroj fotografií: welovecycling.sk
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
keyboard_arrow_up