Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu

Letní sezóna čeká za dveřmi, a tak si ji už musíme jen naplno užít se vším, co přijde.

Letní měsíce nám přinášejí další změnu počasí, tedy ne moc oblíbené bouře, které nás umí zastihnout a překvapit i dále od domova. Z toho důvodu někteří volí výjezd ráno nebo naopak výjezd směřujeme na hranici bouře a přijedeme domů suší. To nic nemění na tom, že cyklistika nás baví a uděláme vše pro to, abychom si mohli užít i třeba jen pár kilometrů. Vrhněme se na kalendář závodů a akcí, ať víme, co si nenechat ujít.

1. 6. 2024 - Brno - MTBIKER komunitní jízda Brno

Nově otevřená prodejna MTBIKER nám hned dává možnost zapojit komunitu cyklistů z okolí a užít si společný výjezd. Setkáme se v prodejně v Brně s časem startu v 10:00. Průměrná rychlost cca 28km/h na trase dlouhé 56 kilometrů s převýšením 290 metrů. Připraven bude pitný režim i nějaké malé občerstvení pro všechny.

MTBIKER komunitná jazda Brno

2. 6. 2024 - Liberec-Ještěd - Czech DH TopOnTrail CUP 3. kolo

Víkend bude patřit i těm jezdcům, kteří preferují jízdu z kopce dolů. Ti se poperou s časomírou a budou se snažit získat každou vteřinu. Výhodou tohoto závodu je parádní atmosféra od diváků a jezdci tak více tlačí na pilu a limit. Cena startovného je 1300 korun nebo 55 eur online do 29. května. Více informací najdeš na stránce organizátora.


8. 6. 2024 - Dolní Morava - Škoda Auto Dolní Morava

Další maratónská klasika v rámci seriálu PRIMA CUP zavítá na Dolní Moravu, kde se můžeme těšit na kvalitní zázemí a pěkné tratě. Online přihlášení je možné do 5. června s částkou startovného 800 korun a na místě 900 korun. Prezentace bude probíhat na parkovišti Chata u Slona v pátek od 19:00 do 20:00 a v sobotu od 6:15 do 9:30. Čekají nás tři trasy 89, 56 a 17 kilometrů s převýšením od 400 do 3000 výškových metrů. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Škoda Auto Dolní Morava

8. 6. 2024 - Hluboká nad Vltavou - Bikefest Hluboká Kooperativy

Ve stejný den pokračuje další seriál s názvem Kolo pro Život, který je také úspěšnou maratónskou sérií. Online registrace probíhá také do 5. června se startovným 900 korun. Prezentace na závody bude probíhat v pátek od 18:00 do 20:00 a v sobotu od 8:00. Čekají nás dvě trasy s porcí 54 a 35,5 kilometru s převýšením 1002 a 760 metrů, přičemž B trasu lze absolvovat i na gravel kole. Více informací najdeš na stránce seriálu.

Bikefest Hluboká Kooperativy

15. 6. 2024 - Sázava - ČEZ Sázava

Prima Cup rozjíždí další víkend další závod v rámci své série. Vybrat si můžeme z 80, 40 a 17 kilometrové trasy s převýšením od 450 do 2240 výškových metrů. Startovné do 2. června je 730 korun a později se částka startovného zvyšuje při registraci online. Prezentace závodu bude v pátek od 19:00 do 20:00 hodin a pak v sobotu od 7:00. Více informací najdeš na stránce této akce.

ČEZ Sázava

15. 6. 2024 - Praha - L´Etape Czech Republic by Tour de France

Letos nás čekají tři trasy, přičemž hlavní bude víc kopcovitá. Trasy mají celkem 130, 100 a 60 kilometrů s maximálním počtem závodníků 2500. Přihlášení probíhá online přes zakoupení voucheru s částkou startovného od 2 490 korun. Během celého závodu se můžeme těšit na uzavřené cesty a výbornou atmosféru závodu. Více informací najdeš přímo na stránkách L'Etape.


15. - 16. 6. 2024 - Mlýnický Dvůr - Blinduro Léto

Pokračujeme enduro závody, které jsou velmi oblíbené mezi hobby jezdci. Ti si rádi přijdou užít nepopsatelnou atmosféru této akce. Tyto závody jsou výjimečné jízdou na oči, kdy nikdo nemůže absolvovat trénink na rychlostních zkouškách, a tak opravdu se ukáže, kdo umí jezdit v těžkém a náročném technickém terénu. Více informací najdeš v propozicích pro akci.


16. 6. 2024 - Bíla - Czech DH TopOnTrail CUP 4. kolo

Populární zastávka v Beskydech si pro závodníky připravuje nové změny na trase, a tak se můžeme těšit na nové zajímavé prvky. Kromě kvalitní domácí konkurence sem mnohdy zavítají závodníci ze Slovenska a Polska, a tak jsou závody divácky více zajímavé. Cena startovného je 1300 korun nebo 55 eur online do 13. června. Více informací najdeš na stránce organizátora.


22. - 23. 6. 2024 - Vodní nádrž Bystřička - Valachy man

Do závodního kalendáře řadíme i triatlon, ovšem ne klasický, ale horský. Toto kolo bude dokonce také součástí Xterra seriálu. V sobotu se na start postaví už zkušení závodníci i v rámci seriálu Xterra a neděle patří začátečníkům a dětem, kteří chtějí na vlastní kůži vyzkoušet tuto jedinečnou akci. Registrace probíhá online a více informací najdeš v kalendáři MTBIKER.

Valachy man Vodní nádrž Bystrička

29. 6. 2024 - Holešov-Zámecká zahrada - Bikemaraton Drásal T-Mobile

Poslední událostí je akce, která nabízí extrémní porci na nejdelší trase, tedy 173 kilometrů a skoro 5000 výškových metrů. Pak zde máme 120, 58 a 31 kilometrové trasy pro zkušené a začínající cyklisty. Online registrace je možná do 26. června v sumě startovného nejvýše 1750 korun a na místě to budou bez 50 korun 2 tisíce. Kromě kvalitní porce kilometrů se můžete těšit na krásné zázemí poblíž zámku a kvalitní služby po dojezdu. O závodníky bude dobře postaráno a zabaví i doprovod závodníků. Více informací najdeš na stránce seriálu Kolo pro Život.

Bikemaraton Drásal T-Mobile
Toto byl průřez akcií pro měsíc červen. Pokud jste nenašli své oblíbené akce, prohlédnout si můžete kalendář MTBIKER, kde najdete více akcí ve svém okolí případně za hranicemi na Slovensku. Aklimatizace na horka začíná právě teď.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Prima CUP na Šumavě již 27. července

Pozvánka: Prima CUP na Šumavě již 27. července

Cyklistický seriál horských kol Prima CUP míří na Šumavu, kde se v sobotu 27. července odehraje premiéra závodu ČEZ Šumavský MTB maraton.
Pozvánka: červenec - letní nálož akcí

Pozvánka: červenec - letní nálož akcí

Letní paprsky, koupaliště a pobyt u vody si můžeme okořenit i dávkou cyklistiky.
Bikemaraton Drásal: kultovní závod pro milovníky horské cyklistiky

Bikemaraton Drásal: kultovní závod pro milovníky horské cyklistiky

Bikemaraton Drásal není třeba dlouze představovat, jde o jedinečný závod s bohatou historii. Zdejší tratě ve vás probudí závodní duši, emoce, vyplaví endorfiny, vyhecují a nenechají odpočívat. Scenérie Hostýnských vrchů celý zážitek umocní.
keyboard_arrow_up