Garmin Connect
https://www.zivotsgarminem.cz/garmin-potvrdil-nase-nejhorsi-obavy-ohledne-predplatneho-connect-pribudou-dalsi-zpoplatnene-funkce Connect+ - zpoplatnených funkcí bude přibúdať podľa vyjadrenia šéfa Garminu.
Já o to říkal... a bude hůř.
Podle mě nebude hůř jen u Garminu, ale obávám se, že se postupně přidají další. Stačí se podívat jak to jede jinde, IPTV, Spotify, předplatné Photoshopu....
Predplatne jasne, ale Garmin nemuzes srovnavat se Spotifi apod., ti nedelaji relativne drahy HW.
Srovnavej treba s mobilem a pod. produktem a sluzbami, ktere dostanes s Androidem nebo iOS v cene.
Garmin by byl hloupy, kdyby do toho nesel. Zakaznikumje dost, predpoklad kdo ma 10-20tis kc na HW bude mit i 100 kc/mes na predplatne.
Nyni je jen otazka, co zustane free a co bude v predplatnem. Jestli soucasne sluzby zustanou a nove zpoplatni a nebo to orezou.
Muzeme s tim nesouhlasit, muzeme vest diskuse, ale to je tak vse. :-)
Naštěstí jsou i jiné alternativy.
Máš pravdu, ze zvědavosti jsem si koupil laciné hodinky a jsem překvapený, co zvládnou. Pro nenáročného uživatele, který chce evidenci aktivit, jednoduchou navigaci a placení je dnes výběr. Překvapila mě i apka pro android, jednoduchá, přehledná, perfektní nastavování hodinek, kam se hrabe GCM. Jestli přesunou nějakou funkci, kterou využívám, za paywall, tak mé příští zařízení určitě nebude Garmin. A věřím, že takhle se na to dívá více nenáročných uživatelů.
Tak nějak, před delší dobou jsem přešel z Fenixů na Amazfit a návrat ke Garminu už ani neplánuju. Ty Amazfity za zlomek ceny fungují na můj způsob použití minimálně stejně dobře, ne-li lépe, než Fenixy, chybí mi jediná věc - teploměr. A že Číňan sleduje, kam chodím na procházky, mi je tak nějak fuk :)
tak to jsme se trefili stejně, já koupil Amazefit Active 2 NFC a jsem překvapen (pozitivně). Má to dokonce OSM mapy a navigaci, snadný přenos připravené trasy v mapy.cz. Měření srdečního tepu na zápěstí u mě zatím nefungovalo na žádných hodinkách (mám nějaký zkrat na chlopni, takže křivka má dva vrcholy), ale tyhle hodinky to zvládnou. Průměrný tep na hodinkách a na Garminu při aktivitě +- 1 úder.
A umi uz nejkay Amazfit hudní pás?
Mám tady u sebe T-Rex 2 a GTS 4 a hrudní pás na obou funguje (zkoušeno s Magene H603). Ostatní modely netuším.
Super, dik za info. T-Rex 1 ho neumely.
Tak az dojde na nejhorsi ...
Kdyby to bylo jen 100kč, ale 9 dolarů už je dost.
Za kilo by to bylo v pohodě, v podstatě i za 200, pokud tam bude něco užitečného navíc. Zatím nevidím důvod si připlácet kvůli pár odznáčkům a nefunkční AI. Počítám že Garmin má i dost podstatný příjem z prodeje dat a o ty jde dnes hodně.
Od zacatku rikali, ze tohle je pro zacatek a funkce budou pribyvat.
No já myslím, že se teprve uvidí. Teď ještě vidí na connect+ mraky lidí, protože většině dobíhá první měsíc zdarma, až přijde na platbu, jsem si dost jistý, že se poměr trochu změní.
Me by neprekvapilo, kdyby casem (uz brzy) byla zpoplatnena znacna cast funkci, vcetne tech zakladnich jako treba vetsina sportu ci datove obrazovky.
Cestu na to pripravenou uz maji. Od F7 se da nastavovat treba ty datove obrazovky jak z hodinek, tak z telefonu a od F9 uz to treba pujde jen z telefonu. A treba sest datovych obrazovek pujde nastavit jen z placene verze, z free pujdou treba jen tri...
Jinak mam dlouho radu Fenix, ted 7pro, ale dalsi uz Fenixy urcite nebudou. Pockam na nove Forerunnery (protoze jsem stara autisticka konzerva, ktera je zvykla na ovladani a prostredi) a pak kouknu po nejakych lehkych hodinkach jen na sport. Neco typu tech Forerunneru od konkurence, jen jeste nevim jake. Polar, Suunto, Amazfit...
Já mám FR935 a zatím mě teda nic nepřesvědčilo je vyměnit, jsou lehké, funguje na nich úplně vše ke spokojenosti, celodenní aktivitu s GPS zvládnou a aktivitu delší než nějakých 14 hodin nezvládnu já :-) vlastně jim nechybí nic co by pro mě dávalo nějaký smysl
Občas by se hodilo placení, když zapomenu peněženku a mobil doma :D
Vždycky mám dvě kila v kapse. Výpadek sítě, dat, nefunkčnost NFC, to už mám taky za sebou...
Dvě kila v kapse, v mobilu, tě na nákupu fakt nezachrání :)
já s sebou vozim 500, nejde o nákup, kolo stejně u krámu nechat nemůžeš, ani zamčené ne. peníze mám spíš na to abych si mihl dát někde v hospoě něco k jídlu, když jedu sám tak vtípek pokud chcete platit kartou pojďte zaplatit na bar, tak to taky neumím vyřešit :-) těch 500 na to jídlo a pití v jednom vždycky stačí, v místech kde by to nestačilo obvykle na kole nezastavuju :-)
ty chodis se silnickou za 100 tisic na nakupy? :D
To je jak na srazu žáků zvláštní školy :D Představ si, chodí se normálně nakupovat do obchodu a s kolem to nemá nic spolecneho... Nebo jezdí autem.
jinak budeš se divit už jsem v Lidlu žiletkáře v tretrách i s kolem viděl. bylo to teda v době kdy tam bylo minimum lidí, ráno v den akce by ta karbonová silnička souboj s košíkama lidí bojujících o mlíko za 16 asi nedala :-)
Tak logicky, když mám dvě kila, nebudu kupovat karton mlíka...
Kdyz je v akci, tak proc ne? :D
Právě že halíře dělaj talíře!
Logicky, prvně číst myslet a pak psát....
To jediné, ale mobil mám s sebou vždy a v pouzdru u mobilu nějaké drobné na denní spotřebu, nějaké jidlo a pivo v hospodě, ne všude berou karty
drzim palce
to si nemyslím, protože by tím ty hodinky úplně zneprodejnili.
Pridavaji nove odznacky za pomerne dost $, ale ze by radsi udelali smysluplne co tam je, to ne. Napr., ze odznacky za chuzi neplati pri aktivite "Hiking". Vubec to nedava smysl. Maji tam hromady sportu, ale vlastne timhle nuti pouzivat jen "chuzi".
Jako fakt dospelej chlap resi odznacky? :-)))
Zaprve i kdyby ano, je ti po tom kulove a nekdy ano. Jde o to, ze te to hecne a das treba 40km i kdyz prsi, apod..
Jinak urcite si kvuli nim nezapinam chuzi misto hikingu.
Jelikoz ses asi tak moc dospelej, ze nechapes kontext, tak ti to vysvetlim. Nejde o odznacky, ale o to, ze chteji zpoplatnovat neco, co smysluplne nefunguje ani v zakladu.
Ad oznáčky, jsem toho názoru, že to patří do číňana za trojku a ne do seriózního sporttesteru. Ale budiž, pokud to někoho přiměje k tomu, aby víc sportoval, tak ok, ovšem nechápu, že to nelze v nastavení jednoduše vypnout. Osobně mě to třeba irituje a nechci to tam, ale jaksi nemám na výběr.
Osobně teda odznáčky sbírám, ale ty cíle bych splnil i bez nich, tak mi to přijde tak nějak v poho. Věřim ale, že jsou lidi (i v mém okolí), co ty odznáčky řeší. Myslím, že bude převažovat počet lidí, co odznáčky berou a řeší.
Vetsinou jo, ale nekdy se to sejde, kdyz treba prsi nebo v zime, ze uz to musis trosku hecnout a proto si ty vyzvy zakliknu.
Samo nejde o odznacek, ale o splneni toho cile. Kdyby to tam bylo bez odznacku, je me to jedno.
Já miluju odznáčky za spaní. Aspoň někdo mi řekne, že hezky spinkám a ne že furt jen chrápu.
Nejvíc mně pobavil odznáček Jing Jang. Dostal jsem ho za oboustranný waťák v pedálech, jízda na válcích 2 hodiny a poměr 50 % přesně. Za prvé, nikdy nemám těch 50%, vždycky je tam nějaká menší odchylka a za druhý, vím že už ty 2 hodiny nikdy nezopakuju, takže tohohle odznaku si opravdu vážím :-)
odznáčky, stejně jako pár let před tím výměnné řemínky, řeší strašně moc lidí. Můžeme se tomu divit, třeba s tím i nesouhlasit, ale to je prostě realita.
Jako seriózní sporttester to ale využívá podle minimum lidí. Většina to má jen kvůli mapičkám a grafům, které ale dále neanalyzují a nevyhodnocují. Stačil by zlomek funkcí, ale samozřejmě se hodí delší výdrž baterky, kvalitní design, sklíčko a když na to mají, tak proč by si to nekoupili.
Při tomhle pohledu na věc je pak zřejmé, že odznáčky nejsou úplně od věci. Protože k pěkné mapičce a grafíkům patří pěkný odznáček, že jo. Což ale není nic proti ničemu. Za mě cokoliv, co lidi zvedne z gauče, donutí v horším počasí nebo když se jim prostě nechce, k aktivitě nebo se hecnout a udělat aktivitu delší, rychlejší... co já vím, tak to je prostě fajn.
Tak ono, když chceš mapy a solidní výdrž tak nakonec skončíš u topmodelů ... nejsem žádný velký sporťák, ale začal jsem u FR945, teď FR965 a chystám se na FR970 (pominu Polar období, kdy jsem byl trochu ten sporťák :-).
pak je jen otázka jestli na nějaký rekreačním sem tam sport je potřeba obměňovat s každým novým modelem :-)
potřeba to není prakticky nikdy. Ani nepamatuju, že bych kupoval kolo, mobil, hodinky nebo něco takového, protože bych to fakt potřeboval :-)
Asi stejně, jako potřebuje půlka b-f kolo za kilo.:-)
jo, asi máš pravdu, je to jen o tom udělat si tu radost, hodinky mě neberou a mám pořád archaické FR935, toho karbonového fulla jsem si taky pořídil i když by mi určitě stačilo horší kolo :-) a stačilo by mi jedno a mám 2
ja mam < Forerunner 645 > :) taky uz dneska muzeum
není, ale chceš si jednou za pár let udělat radost, ne :-)
FR970 - svítilna, elevate 5, ekg, teplota těla, nižší, lepší display, handsfree, look skoro jako fenix, ale výdrž, s tou půjdeš poněkud dolů :-(
jj, té výdrže jsem si vědom ... ale 965 mám přes dva roky, takže si myslím, že to nebude zásadně jiné :-)
A fakt někdo řeší segmenty na stravě? A fakt někdo řeší závodění? Vždyť to není důstojné dospělého člověka
Jo, je tu k tomu i vlakno o sbirani KOMu :-)
Tak vono je to hlavně pro Amíky, voni se potřebují hecovat a plácat po zádech.
Mno toto bych neházej jen na Amíky :-) i tady je spousta lidí, co si potřebují leštit ego :-)
proč? Já mám segmenty rád, člověk se aspoň občas trochu zmáčkne :-). Mám teda ty garminí, stravácký mi přišly, že pípají furt.
Mně třeba nejde do hlavy, že Cíle jsou pořád jen ve webovým connectu.