Garmin Edge Explore
Zdar, včera jsem konečně testoval Explore .... mám rozporuplné pocity. Displej není tak dobrý jak bych si myslel, že bude. V brýlích nic moc. Ještě po cestě domů jsem koupil v Decathlonu předsazený držák za 489,- ... sice není 100% OK, ale snad to něco vydrží (aretace mi přijde nedokonalá).
A teď co mě zarazilo. Jel jsem z bodu A do bodu B (trasa importovaná z MAPY.CZ .... když pominu peklo když se odkloníš od cesty a furt dokola to řve, abych se otočil ... tak jak jsem se zase napojil, tak mě to zatáhlo kus zpátky na tu původní trasu a jak jsem vyjel na kopec tak to zařvalo OTOČ se ... a pokračoval jsem odkud jsem právě přijel ... Jinak jakš takš, autonavigace to není ani omylem.
A teď to nevíc PEKLO! Dojel jsem teda do bodu B. Tak jsem spočnul a na přístroji dal NAVIGOVAT na START (nebo jak se to menuje). A vyrazil. Přístroj snad každyýcg 60-100 metrů pípal ... a ukazoval jeď rovně ... já to málem vyškubl a hodil do škarpy. Lidi přede mnou a za mnou se dívali co to jede za debila a furt pípá. Prostě ta fce kdy to ukazuje ZABOČ ... mi ukazovala každou chvíli jeď rovně.... Plánování trasy přímo v přístroji se chová podle mě divně.
Nevíte někdo co s tím? Díky moc.
Běžné chování cyklonavigace od Garminu (tzn. takřka nepoužitelné). Když jsem jel pár prvních jízd s 530, tak jsem měl chuť ho zahodit, chová se ti úplně stejně jako popisuješ. Pak jsem zjistil, že 530 nelze považovat za plnohodnotnou navigaci, ale je to spíše jen takový hodně drahý chytrý tachometr a navigace je u něj spíše jen druhořadá funkce "aby se neřeklo".
No já bych spíš řekl lamařina některých uživatelů. Sice mě občas naštval, ale najezdil jsem s 530 tisíce kilometrů po neznámých cestách a nikdy jsem nezakufroval. Takže beru, že nejsi spokojenej, ale problém bude na obou stranách řídítek.
Může být, asi jsem moc rozmlsaný z navigování pomocí mapy.cz.