Garmin Fénix 7
Ahoj, máte někdo problém s měřením celkového převýšení? Aktuální nadm. výšku to měří správně, ale celkové převýšení aktivity (hlavně kolo) to změří často velmi špatně, někdy i 2x tolik, než je realita.
Jedná se o F7X a mám aktuální FW 8.37. veškeré nastavení záznamu atd mám myslím taky OK.
Jako že když si dáš stejnou trasu na mapy.cz, tak ve výškovém profilu vidíš poloviční hodnoty stoupání a klesání?
V podstatě ano. Prostě vím, kolik bych měl cca nastoupat, ale garmin změří 2x tolik. Např. na 100 km bych měl nastoupat cca 800 m (znám trasu takže vím kolik měří, nebo lze porovnat i s mapycz), ale hodinky naměří třeba 1500m.
Jo, asi to tou reklamací bohužel skončí, počkám ještě na nějakou aktualizaci FW, jestli se to třeba nezlepší. Barometr vypínat nechci, protože jak píšu, aktuální výšku to měří dobře, ale špatně je výsledné převýšení. Na F5 jsem nic vypínat nemusel a měřily OK i při změnách počasí.
v hodinkách před uložením je to stejné, co v connectu. Teď jsem ještě vytáhl v počítači graf z jedné vyjížďky a vidím tam nějaké úlety, viz obr.
že by třeba špatný signál? Ale je teda divný, že je to skoro každou jízdu..
Máš hodinky na ruce nebo na řidítkách?
na ruce
Zkus je dát na řidítka, tak eliminuješ případné přicpávání otvoru barometru rukou nebo rukavicí. Třeba to bude tím…
U hodinek za X tisíc to nechceš. :-) Stalo se mi 3x na FR935. Vždy reklamace za nový kus, pak jsem koupil už Fenix 6. Můj subj. názor je, že se mi vždy zaprasilo čidlo barometru, který u FR bylo bohužel v kontaktu s kůží. :( Na profilu se to projevovalo jako kdyby "chvěním" křivky nadmořské výšky. To ve výsledku udělalo nesmyl v celkových nastoupaných metrech.
Úplně stejné projevy v záznamu jako posílal gargamel jsem měl s F5 a přítelkyně s Instinct, když jsme je měli na ruce.
A čidlo barometru je z boku pod červeným tlačítkem ty dva otvory?
čidlo je mezi tlačítky start a lap
jj, to jsem myslel, díky. zkusím si na to dát při jízdě bacha
Mimochodem, na výškoměr má vliv i teplota z integrovaného čidla.
Tak jsem včera zkusmo při jízdě dal hodinky na řidítka a poté na druhou ruku, aby byl sensor otočen směrem od zápěstí a nemoh se rukou ucpávat. Zdá se, že to skutečně je příčina špatného měření. Převýšení bylo správně. Takže díky za radu, tohle by mě nenapadlo:)
Ale je to zázračný přístroj. Když jsem dal hodinky na řidítka, tak na drncavém povrchu kde jsou otřesy, to měří tepovku :))
ještě jedna věc: jak máš pro kolo nastavenou GPS? Možná by stálo za zkoušku zkusit multichannel, jestli nemáš nastaveno. Podle těch děr to vypadá na občasný problém při autokalibraci.