Konec sezóny se blíží pomalu ke svému konci, sníh nám ale zatím ještě nespadl a tak je podzimní jezdění v plném proudu. Staré vlákno začíná být zaplněné, takže popojedeme a dáme šesté pokračování.
Nebudu vymýšlet nový úvod, vše zůstává při starém. Tento thread je pro všechny, kteří se v Beskydech pohybují a nebo se zde chystají. Jde mi o to, aby zde byly zachycovány aktuální informace z těchto hor.
Mělo by tu být asi tohle.
sněhové informace: průjezdnost hřebenů,dostupnost jednotlivých kopců na biku a sjezdy
průjezdnost tras: info o polomech a různých kalamitách znemožňujících pohodlný průjezd hřebeny,sjezdy,výjezdy…
případně různé zajímavé zkratky či objezdy nezáživných míst,případně poradit, kde v Beskydech nejlépe jezdit
Pište tedy postupně své poznatky a vkládejte fotky, určitě to pomůže a ulehčí cestu mnoho lidem, kteří se do „našich“ hor chystají.
O víkendu jsem jel hřeben Třeštík - Ptáčnice a od Soláně na Ptáčnici katastrofa, cesta rozježděná lesáky, místy jsem se musel protáhnout stromovím, abych vůbec prošel, takže nedoporučuji; cesta od Cábu na Ptáčnici vypadala taky hodně špatně. Třeštík - Soláň byl OK
Minulý týden polská Straconka (traily Dzik, Wiewior, Gandi) a Wilkovice (trail Basior). Stále jsou to nej traily na světě. Všechno v top stavu. Na Dzikovi je novinkou zajímavá kláda v nejprudším místě.
Dneska okolí Řeky, protože jsem vyčmuchal nějaké novinky v okolí. Na trailu do Řeky jsou bohužel dva popadané stromy a v části před loukou se těžilo nebo stále těží. Celkově mi to přišlo takové více rozbitější, než v dobách největší slávy, ale jet se to dá. V podobném stavu mi přišla i horní část Old Shoru, druhá část, kde minulý rok rozryli skoky, má objížďku.
Prosím, nevíte někdo, jak teď vypadá úsek Cáb – Ptáčnice – Soláň? Podle infa zde z konce dubna to bylo neprůjezdné. Chystáme se jet příští týden Vsetínskou podkovu a v plánu bylo projet si ten hřeben celý. Jestli je to stále o ničem, tak změním trasu, ale raději bychom jeli podle původního plánu. Díky.
jsme teď nad Starýma Hamrama/Samčankou na kopci, jeli ten nádhernej hraniční hřeben Čerchlaný Beskyd-Polom-Sulov-Bobek-Bílá...
Rádi bychom něco aspoň maličko podobnýho - hřebeny, vyhlídky, pastviny, pivostánky, pěšiny... Doporučili byste něco v nějaký rozumný dojezdový vzdálenosti?
Sorry za offtopic, ale musím to ze sebe dostat. Langoš s tatarkou, to jako koho napadlo? Je to čistě beskydská uchylarna, nebo se to konzumuje i jinde?
Zdar, po letech jsem koupil zase fulla (Neuron 8) a jako první jízdu jsem si dal kdysi pro mě nejoblíbenější hřeben Skalka - Muřinkový vrch. Parádní poježdění, ale sjezd z Polomu jsem opět nezdolal :-). Pak mě zajímalo jak vypadá zimní cesta pod hřebenem, kdysi mě to tam tudy bavilo víc než po hřebeni (byly tam parádní lávky přes příkopy a močály). No, už tam asi skoro nikdo nejezdí, strašně zarostlé, ruce a nohy doškrábané, pak proplétání v metr vysoké trávě a poslednich cca 200m tak 20 popadaných stromů různě přes sebe, prostě labůžo :-D.
Zdar jen nahodou, nemate nekdo zbytecnej paterak a(nebo) kolena po juniorovi co by jste se chteli zbavit nejlepe okoli F-M ostrava? tak na vysku 110-120 ?
Dnes Kozubová - Kamenitý - Slavíč - Kozí hřbety. Vše na pohodu. Jen spojka od Kozích hřbetů na cyklotrasu na Kyčmol je zoraná od techniky, byť sjízdná. Chata na Slavíči je ještě ve výstavbě, ale nějaké občerstvení je už zdá-se možné. Zrovna když jsme jeli kolem měnili nápis na tabuli venku ze zavřeno na otevřeno a venku postával někdo s pivkem :)
Pro ty kdo náhodou jezdí přes Malenovicý kotel směrem na Ivančenu, tak na modré TZ je cca 300 m rozdrbaný úsek, takže je to tam teď na té rovince na tlačení. Včera tam stál minibagr, zajímalo by mě proč to tam tak rozkopali.
Nepsali jste, že před pár lety dřevaři ***** ten traverz po modré z Šindelné na Kalužný? Po dlouhé době jsem si to opět projel, čekal jsem, co tam bude.... Ale teď je to krásný úsek. I po žluté ta lesní cesta tak zarůstá, že je z toho krásná úzká pěšinka lemovaná trávou.
rádi bychom s přítelkyní v srpnu na více dnů do Szczyrku na dovču, ať poznáme Beskydy i z druhé strany. Byli jsme vloni, ale volil jsem trasy dle mapy a bylo z toho spousta tlačení do kopce a ne úplně nejvíc nadšená přítelkyně :) Rád bych Vás požádal, zda nám poradíte nějaké prověřené trasy v okolí, nejlépe výjezd nahoru za své a dolů po nějakém trejlu či nějaké trejly, kde jsou i výjezdové(:ale opravdu výjezdové:) trasy. Děkuji Vám za případné rady a tipy ;)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Včera by byl hřích zůstat doma.. jinak sníh tvrdý, místy led, nahoru bylo třeba haršajzny.. Knížecí uježděná a hřeben urolbovaný..
Dnes cestou na Javorový, jsem našel sluneční brýle. Majiteli jej rád předám/pošlu.
O víkendu jsem jel hřeben Třeštík - Ptáčnice a od Soláně na Ptáčnici katastrofa, cesta rozježděná lesáky, místy jsem se musel protáhnout stromovím, abych vůbec prošel, takže nedoporučuji; cesta od Cábu na Ptáčnici vypadala taky hodně špatně. Třeštík - Soláň byl OK
zdravím, jezdíte někdo ještě žlutou / modrou z Ostrého do Tyry a zelenou z Javorového do Oldřichovic? Nějaké info v jakém jsou stavu?
Dá se případně s uvedenými srovnat obtížnosti trail z Javorového do Řeky?
případně uvítám tipy za podobné traily v okolí (DH z Javorového je už mimo mé schopnosti)
Otázky možná trochu blbé, nicméně se do Beskyd dostanu za 2 týdny po delší době
pouze na víkend a nerad bych narazil na nesjízdné traily.
Díky za pochopení a případnou odpověď.
Dobrý den. Nevíte někdo jak to vypadá na Švarné Hance co se týče občerstvení??? Diky
Aby tu nebylo pusto ...
Minulý týden polská Straconka (traily Dzik, Wiewior, Gandi) a Wilkovice (trail Basior). Stále jsou to nej traily na světě. Všechno v top stavu. Na Dzikovi je novinkou zajímavá kláda v nejprudším místě.
Dneska okolí Řeky, protože jsem vyčmuchal nějaké novinky v okolí. Na trailu do Řeky jsou bohužel dva popadané stromy a v části před loukou se těžilo nebo stále těží. Celkově mi to přišlo takové více rozbitější, než v dobách největší slávy, ale jet se to dá. V podobném stavu mi přišla i horní část Old Shoru, druhá část, kde minulý rok rozryli skoky, má objížďku.
Zítra dopo někdo Javor, Ostrý apod.?
Prosím, nevíte někdo, jak teď vypadá úsek Cáb – Ptáčnice – Soláň? Podle infa zde z konce dubna to bylo neprůjezdné. Chystáme se jet příští týden Vsetínskou podkovu a v plánu bylo projet si ten hřeben celý. Jestli je to stále o ničem, tak změním trasu, ale raději bychom jeli podle původního plánu. Díky.
Tak slavné Thorxovy kořínky již nejsou (mezi Ropičkou a Kotařem)...
Zase si zanotuju si Chomejsem. Víkend ve Wilkowicách a Straczonce byl zase top, sobotnímu dešti navzdory. Video hir:
Ahoj nevíte jak je to tet s cyklobusem do Beskyd co jezdil o víkendu ?
Zdar všem,
jsme teď nad Starýma Hamrama/Samčankou na kopci, jeli ten nádhernej hraniční hřeben Čerchlaný Beskyd-Polom-Sulov-Bobek-Bílá...
Rádi bychom něco aspoň maličko podobnýho - hřebeny, vyhlídky, pastviny, pivostánky, pěšiny... Doporučili byste něco v nějaký rozumný dojezdový vzdálenosti?
Díky moc
Díky moc všem, nějak se to pokusím smotat dohromady.
Sorry za offtopic, ale musím to ze sebe dostat. Langoš s tatarkou, to jako koho napadlo? Je to čistě beskydská uchylarna, nebo se to konzumuje i jinde?
Zdar, po letech jsem koupil zase fulla (Neuron 8) a jako první jízdu jsem si dal kdysi pro mě nejoblíbenější hřeben Skalka - Muřinkový vrch. Parádní poježdění, ale sjezd z Polomu jsem opět nezdolal :-). Pak mě zajímalo jak vypadá zimní cesta pod hřebenem, kdysi mě to tam tudy bavilo víc než po hřebeni (byly tam parádní lávky přes příkopy a močály). No, už tam asi skoro nikdo nejezdí, strašně zarostlé, ruce a nohy doškrábané, pak proplétání v metr vysoké trávě a poslednich cca 200m tak 20 popadaných stromů různě přes sebe, prostě labůžo :-D.
Zdar jen nahodou, nemate nekdo zbytecnej paterak a(nebo) kolena po juniorovi co by jste se chteli zbavit nejlepe okoli F-M ostrava? tak na vysku 110-120 ?
Dnes Kozubová - Kamenitý - Slavíč - Kozí hřbety. Vše na pohodu. Jen spojka od Kozích hřbetů na cyklotrasu na Kyčmol je zoraná od techniky, byť sjízdná. Chata na Slavíči je ještě ve výstavbě, ale nějaké občerstvení je už zdá-se možné. Zrovna když jsme jeli kolem měnili nápis na tabuli venku ze zavřeno na otevřeno a venku postával někdo s pivkem :)
Pro ty kdo náhodou jezdí přes Malenovicý kotel směrem na Ivančenu, tak na modré TZ je cca 300 m rozdrbaný úsek, takže je to tam teď na té rovince na tlačení. Včera tam stál minibagr, zajímalo by mě proč to tam tak rozkopali.
Nepsali jste, že před pár lety dřevaři ***** ten traverz po modré z Šindelné na Kalužný? Po dlouhé době jsem si to opět projel, čekal jsem, co tam bude.... Ale teď je to krásný úsek. I po žluté ta lesní cesta tak zarůstá, že je z toho krásná úzká pěšinka lemovaná trávou.
Drazí bajkeři z Beskyd,
rádi bychom s přítelkyní v srpnu na více dnů do Szczyrku na dovču, ať poznáme Beskydy i z druhé strany. Byli jsme vloni, ale volil jsem trasy dle mapy a bylo z toho spousta tlačení do kopce a ne úplně nejvíc nadšená přítelkyně :) Rád bych Vás požádal, zda nám poradíte nějaké prověřené trasy v okolí, nejlépe výjezd nahoru za své a dolů po nějakém trejlu či nějaké trejly, kde jsou i výjezdové(:ale opravdu výjezdové:) trasy. Děkuji Vám za případné rady a tipy ;)