Brdy - trasy MTB
Už tady ten dotaz určitě padnul, ale zatim jsem nenašel uspokojivou odpověď, tak se zeptám ještě jednou. Hledám nějakou hravou cestičku někde mezi Jílovištěm a dejme tomu Stožcem, spíš k Jílovišti. Ani to nemusí bejt uplně sjezd, ale něco užšího (ne hřebenová dálnice), bez skoků (dh všenory jsem před 15 lety párkrát sjížděj a na skákání nejsem) a s aspoň přiměřenou délkou a hlavně bez těch kamenů, který jsou v Brdech snad všude. Dneska jsem zkoušel zelenou ze Skalky a sice jsem v půlce zakufroval, ale byl to samej šutr, pořád rovně a to mě moc neoslovilo. Někdo tu nahoře zmínil žlutou z Černolic do Všenor, je dobrá?
Dá se tam něco najít, nebo je lepší jet na Závist a Šance, kde jsem s mtb jako malej začínal, takže vim, že tam jsou fakt super cestičky. Jen jsem tam pak přestal jezdit, protože to bylo dost krátký, takže jsem začal dupad na Brdy, ale možná kdybych projezdil všechny cesty, tak bych přes těch 30 km natočil. Poradíte?
Možná zkusit trefit původní Trans Brdy, značení tam povětšinou ještě je. Vedlo to až ke Komorsku, přesně nevim.
Sutry a koreny jsou na Brdech vsude. Krome asfaltu a sotolin useky po pesinkach bez nich existuji jen v usecich pocitanych max na stovky metru :)
Nevim co pokladas za moc sutru, ale v tech holych partiich kolem dopadovych ploch jezdim i na CX kole.. a jsou i nejhezci/nejatraktivnejsi co se krajiny tyce.. akorat bacha, jeste porad tam strilej... na strankach ujezdu Brdu je rozpis streleb, jsou tam teda kazdy vsedni den a spise je to blbost (bydlim kousek, nic neslysim a obcas tam jdu na houby nebo se psem i pres tyden, teda radsi ne primo na dopadovky, ale slysel bych to)... uz brzo vojclove vypadnou, nechaj si jen tusim dve male dopadovky a vsude jinde bude klid..
píše mezi Jílovištěm a Stožcem, tam moc singlů bez šutrů a kořenů není. Snad jen kousky neznačených cest kolem Skalky. Možná malá část červený před osadou Potoky. Turistická není hladká žádná
A jo, sorry, ja cet jen Brdy... no tak si bude muset udelat delsi vylet, no...
Tomuhle by snad mohl odpovídat sjezdík z Babky a pak eventuálně druhá modrá do Řevnic.
Z Babky jsou tam pasáže s dost šutrama a na modrý v tom úseku mezi vysokým a nízkým lesem jsou docela kořeny. Není to jasně v celým úseku mordor, ale hladký bych to nenazval
Jsou to asi dvě nejhladší cesty z těch, které má smysl jezdit ( tudíž nepočítám lesnické cesty a asfaltky ). Hladší už je snad jen červená na sever z Plešivce, ale to už je zase mimo jím požadovaný prostor.
Tak jsem v Sobotu jel po delší době z Babky a je pravda, že ty kameny, které dřív vyčnívaly ze země jen nepatrně, už nyní vyčnívají o dost víc a některé se uvolnily. Asi tam deště a podrážky turistů ubraly něco zeminy.
poslední komentář: 11. 8. 2026 o 10:12
poslední komentář: 2. 6. 2026 o 8:10