Já bych doporučil vyfunět nahoru kameničák a pak se dát směr Arnoltice je to trochu kopcovitý ale není tam moc velkej provoz a je na co se kouknout nebo druhá možnost směr Srbská Kamenice pak Jetřišky a dolů do Hřenska
Znám tu labskou stezku č. 2 od jejího začátku v Krkonoších až do Pardubic. Trasa většinou po silnicích, ale s pohodovým provozem. Z Kuksu do HK parádní cyklostezka bez provozu aut. Mezi HK a Pardubicemi je to pro vozík nebo děti na kolách nevhodné, zejména mezi obcí Vysoká n. L. a HK. Je to tam úzké, zatáčky, nepřehledný horizont a silnice bez krajnice. Auta tam jezdí běžně kilo, přestože tam je 60. Tam je to opravdu nebezpečné. Doporučuji úsek vynechat a sjet ze stezky č. 2 na lesní cesty a objet to.
Chystáme se zítra do Poděbrad a já potáhnu Chariot s děckama (abych se přiměřeně dřel). Řeším jestli z Lysé do Nymburka jet po pravém nebo levém břehu. Kde je lepší cesta pro ten kočár?
zdravim,chci se zeptat , planuji projit labsku stezku s detma a chci se zeptat jak to vypada mezi Usti a Decinem , jel jsem tudy asi tak 7 let zpatky tehdy tam myslim stezka nebyla, jak je tomu ted . ?
Ahoj, plánuji výlet(já, manželka, kluk 2 roky - vozík, dcera 6let kolo) po Labské stezce a chtěl bych si nechat něco doporučit. Můj prozatímní plán je nechat auto někde v Roudnici, ujet cca 30km po proudu, tam se někde ubytovat a druhý den zpět. Ideálně co nejméně silnic, nějaká dětská hřiště a případně stánky/restaurace podél cesty(pokud vůbec takovou kombinaci lze najít).
Doporučil by mi někdo nějaké lepší destinace v tomto zadání?
Nejhezčí je se na Labskou cyklostezku koukat hezky odněkud shora. Zajímavý že co jeden (třeba já) bere jako nouzovku pro návrat dom druhej má jako zlatý hřeb výletu.
Jasně, když si vezmu Litoměřice - Ústí tak to máme rozpadlou rybí fabriku v Žalhosticích, hnusný velký nádraží ve Velkých Žernosekách, pak obří betonárku, až do Libochovan vcelku oukej, pak kamenolom, rouru přes řeku, nekonečný zahrádkářský kolonie v Sebuzíně a v Brný, hrad, čcherno móre a jako třešinka na dortu kamenolom v centru města. Jo, perfektní vejlet. :-)
jen s tim rozdilem, ze ta stezka jako takova je celkem hnusna... Vyjmenoval jsi sice z LTM to hnusny, ale jaksi jsi zapomnel i na spoustu toho hezkyho... Coz na ty trase UL-DC zas chybi...
Jako jo, místy vcelku pěkný skály, nějaký ty vinice, pivko u přívozu v Žernosekách, pivko v Brný, Střekov. Asi to mám zkreslený tím, že to mám hned u čumáku a nepřijde mi to nijak exklusivní.
Jel jsem kousek před měsícem - cca z Toušeně do Kostelce n Labem slušný, z Kostelce až po Kly před Mělníkem pro vozík nic moc, kamenitá prašná cesta, vyjeté koleje, z Kel do Štětí pohodovka, hospody taky jsou. Dál nevím...
To spis treba z Kralup do Roudnice (ale taky nic kochaciho); cca 10 km za Roudnici je fajn Bistro u Trumpetky, kde maj dobry jidlo a pivko. Nebo spis treba Usti - Litomerice, to je cca 25-30 km. Pak treba vlakem nazpatek. Varovani: na namesti v Litomericich je fajn cukrarna, ale celkem draha. ***** draha :)
Hele já když jedu vokolo, tak to na mě dojem moc nedělá teda... Koukni na fotky na Googlu, je to přímo pod mostem hlavního tahu skrz DC, spíš aby tě to nepřekvapilo. Jako na jednu noc na přespání asi cajk, kousek je i super hřiště a park, bistro mají taky dobrý. Klidné spaní v přírodě to ale nebude.
z Ltm do UL to myslim taky neni spatny a je na co koukat... Po ceste 1-2 detsky hristatka tam taky jsou - jednou konkretne s altanem v Cirkvicich a druhy kousek dal v Brne - cyklokemp Lodenice - tam je to fajn...
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Znám to z Poděbrad(soutok s Cidlinou) do Lysé k Litolskýmu mostu.
Všude afalt, někde ho zvedají staleté topoly. Prvá strana ve směru toku je pro rodinu z dětma lepší.
Od Drahelic k Lysé se dá stanovat prakticky všude, stanují tam i rybáři, ale je to bez infrastruktury.
Kemp s kompletním servisem je v Ostré. Od Drahelic do Ostré je hliněná cesta v Kostomlátkách se mění na šotolinový doubletrack.
Snad ti zmapování jen tohoto kousku pomohlo.
http://nadacepartnerstvi.cz/Produkty/Publikace-Nadace-Partnerstvi/Oficialni-cyklopruvodce-LABSKA-STEZKA
To si objednej nebo stáhni, je v tom všechno, co k jízdě potřebuješ. Jsou tam i ty kempy a nic dalšího není třeba, protože se podle toho dá dobře jet.
Ahoj,nevíte jak je to na stezce z Děčína směr na Německo??
Údajně je to zavřený.Koukal jsem do mapy a podle mě by to šlo objet po žluté.
Není tu někdo místní kdo zná situaci??
Díky
Já bych doporučil vyfunět nahoru kameničák a pak se dát směr Arnoltice je to trochu kopcovitý ale není tam moc velkej provoz a je na co se kouknout nebo druhá možnost směr Srbská Kamenice pak Jetřišky a dolů do Hřenska
Psali že je to zavřený od čertovo vody, tak jsem myslel tam se napojit na žlutou - to by nešlo??
Znám tu labskou stezku č. 2 od jejího začátku v Krkonoších až do Pardubic. Trasa většinou po silnicích, ale s pohodovým provozem. Z Kuksu do HK parádní cyklostezka bez provozu aut. Mezi HK a Pardubicemi je to pro vozík nebo děti na kolách nevhodné, zejména mezi obcí Vysoká n. L. a HK. Je to tam úzké, zatáčky, nepřehledný horizont a silnice bez krajnice. Auta tam jezdí běžně kilo, přestože tam je 60. Tam je to opravdu nebezpečné. Doporučuji úsek vynechat a sjet ze stezky č. 2 na lesní cesty a objet to.
Chystáme se zítra do Poděbrad a já potáhnu Chariot s děckama (abych se přiměřeně dřel). Řeším jestli z Lysé do Nymburka jet po pravém nebo levém břehu. Kde je lepší cesta pro ten kočár?
Zdravím, projel už někdo Labskou cyklostezku z Vrchlabí až k moři? Chtěl bych vědět za jak dlouho se to dá projet a na co si dát pozor. Díky za info
zdravim,chci se zeptat , planuji projit labsku stezku s detma a chci se zeptat jak to vypada mezi Usti a Decinem , jel jsem tudy asi tak 7 let zpatky tehdy tam myslim stezka nebyla, jak je tomu ted . ?
Dekuji
jsem volajako zmateni:) , tak jo teda jde je to komplet mimo hlavni cestu nebo ne ?
dekuji
dekuji
Ahoj, plánuji výlet(já, manželka, kluk 2 roky - vozík, dcera 6let kolo) po Labské stezce a chtěl bych si nechat něco doporučit. Můj prozatímní plán je nechat auto někde v Roudnici, ujet cca 30km po proudu, tam se někde ubytovat a druhý den zpět. Ideálně co nejméně silnic, nějaká dětská hřiště a případně stánky/restaurace podél cesty(pokud vůbec takovou kombinaci lze najít).
Doporučil by mi někdo nějaké lepší destinace v tomto zadání?
Díky moc
Z Roudnice je to dost nezáživné. Není tady na co koukat. Hezké je to až od Litoměřic dolu, ale nejhezčí je to z Děčína do Německa.
Souhlas, nejhezčí mi přišel úsek Děčín - Pirna.
Nejhezčí je se na Labskou cyklostezku koukat hezky odněkud shora. Zajímavý že co jeden (třeba já) bere jako nouzovku pro návrat dom druhej má jako zlatý hřeb výletu.
Objeďte si třeba Fláje.
Tak zrovna pro ty děti to chápu. Navíc mi přijde na kochajdu lepší ten Labák než Fláje.
Jasně, když si vezmu Litoměřice - Ústí tak to máme rozpadlou rybí fabriku v Žalhosticích, hnusný velký nádraží ve Velkých Žernosekách, pak obří betonárku, až do Libochovan vcelku oukej, pak kamenolom, rouru přes řeku, nekonečný zahrádkářský kolonie v Sebuzíně a v Brný, hrad, čcherno móre a jako třešinka na dortu kamenolom v centru města. Jo, perfektní vejlet. :-)
Píšu Labák a ty popíšeš trasu LTM - ÚL...
Sorryjako, z Děčína do Hřenska to je fajn, to už zas jo.
jen s tim rozdilem, ze ta stezka jako takova je celkem hnusna... Vyjmenoval jsi sice z LTM to hnusny, ale jaksi jsi zapomnel i na spoustu toho hezkyho... Coz na ty trase UL-DC zas chybi...
Jako jo, místy vcelku pěkný skály, nějaký ty vinice, pivko u přívozu v Žernosekách, pivko v Brný, Střekov. Asi to mám zkreslený tím, že to mám hned u čumáku a nepřijde mi to nijak exklusivní.
Ja mam radsi Ltm stranu nez tu do DC... Ta do DC mi prijde dost nezajimava a docela i nehezka...
Navic tu LTM stranu, kdyz "naroubujes" o nejaky zajimavy body, tak je tam dost krasnejch veci... Treba Kalvarie atd.
Jel jsem kousek před měsícem - cca z Toušeně do Kostelce n Labem slušný, z Kostelce až po Kly před Mělníkem pro vozík nic moc, kamenitá prašná cesta, vyjeté koleje, z Kel do Štětí pohodovka, hospody taky jsou. Dál nevím...
To spis treba z Kralup do Roudnice (ale taky nic kochaciho); cca 10 km za Roudnici je fajn Bistro u Trumpetky, kde maj dobry jidlo a pivko. Nebo spis treba Usti - Litomerice, to je cca 25-30 km. Pak treba vlakem nazpatek. Varovani: na namesti v Litomericich je fajn cukrarna, ale celkem draha. ***** draha :)
Trumpetka JO!:)
Tak když už je posíláš do cukrárny a pak na vlak, tak pro dítě bude lepší Káva s párou, ne?
Díky moc za tipy. Zaparkujeme někde před Děčínem tak, aby to do Hřenska dalo těch cca 30km, kde máme ubytování.
v Děčíne zkuste i kemp Děčín, je tam teď otevřený nový bistro a regionální piva Falkenštejn ;-)
To zní jako plán :) myslíš toto?
Hele já když jedu vokolo, tak to na mě dojem moc nedělá teda... Koukni na fotky na Googlu, je to přímo pod mostem hlavního tahu skrz DC, spíš aby tě to nepřekvapilo. Jako na jednu noc na přespání asi cajk, kousek je i super hřiště a park, bistro mají taky dobrý. Klidné spaní v přírodě to ale nebude.
Je tam podstatně větší klid než v ubytku v centru ;-) ten most je nad tebou a hluk dole není tak znát, jako když ti vše jezdí pod oknama...
To chudlick: ano toto. Pokud se zdržíte, můžete si půjčit v kempu i rafty nebo paddleboardy a zpestřit si výlet
z Ltm do UL to myslim taky neni spatny a je na co koukat... Po ceste 1-2 detsky hristatka tam taky jsou - jednou konkretne s altanem v Cirkvicich a druhy kousek dal v Brne - cyklokemp Lodenice - tam je to fajn...