Ahoj. V hledání jsem toho moc nenašel ( obzvlášť když hledam v mobilu). Tak doufám ze nikoho s novým dotazem neurazim a ze nekdo poradi dobře:
Chtěl bych v půlce března poprvé na Mallorcu ( ve třech lidech ) na 7-8 dnů na najizdeni kilometru. Celou dobu jsem myslel ze kola pujcime v mallorcacyclingcenter a ubytujeme se v tech jejich doporucenych hotelech s polopenzi. Letenky z Drážďan nebo Lipska dle jejich doporučení ( přílet kolem 14:00hod. A odlet večer abychom i ty dny vyuzili-od nedele do nedele cca.). Zjišťuji ze takove letenky jsou nejdražší.
Půjčovné lepších kol taky neni nejlevnější tak co teď.
Poprosil bych zkušenější co tam často jezdi o radu:
-Brát svoje kolo? Na kolik vyjde letenka kola?
Ubytování?
Odlety z Lipska nebo Drážďan budou nejspis levnejsi nez Prahy. A které dny? Asi to posuneme klidne na vic dnu a treba odlet ctvrtek apod.
půjčovny?
-transfer kol v krabici z letiště na mallorce?
v případě vlastnich kol lze nekde zaplatit asistenci kdyby neco někde?
Asi bude nejpohodlnejsi mallorcacyclingcenter ( pujcovna 2XL silnicka, transfer, ubytování, asistence) ale nejak mi prijde ze uz to neni tak levné jak jsem si myslel.
Diky vsem za pripadne zkušenosti a nazory a sorry jeste jednou za noob dotazy.
Ahoj, odpovim na cast tvych dotazu podle sve zkusenosti.
Kolo se vyplati brat, pokud tam jedes na dele nez tyden. 7 dni je hranicni. Pujceni kola na 6 dni mne stalo 125eur. Letenka na kolo je +- totozna.
Ubytovani jsme resili pres ck sunbike. Maji nasmlouvany hotel kousek od letiste.
Letame z Bratislavy. Zpatecni letenka kolem 100eur. Zalezi jak se povede.
Na letisti je spousta taxiku s vozikem nebo dodavek. Pocitaji s odvozem kol. Je to celkem drahe, ale pokud vas jede vice, tak se to rozpocita. Krabici muzes dat i do autobusu.
nacesty.cz .. uz asi 6x, a nemusis skoro resit zadnou z otazek. Cenove to o moc hur nevychazi.
Svoje kolo se vyplati pokud ho beres na dyl, mas ho nejak spesl nastaveny, nebo se spesl vybavenim (wattak ...). Z prahy momentalne kufr navic stoji 650,- za let (23kg)
Byl jsem v květnu 2019 poprvé na Mallorce na cyklo dovolenou a mohu doporučit, sám seteď budu vracet. Co se týká tvých otázek:
Odlety z Prahy se Smartwings jsou cenově o ničem, ale letos na jaře začne létat z Prahy i Ryanair, ceny se dají najít okolo 1000-1400 Kč. Ryanair beru jako MHD vzhledem k ceně. Já jsem s nimi letěl asi 15 eur za cestu z Berlína plus autobus asi za 400 Kč. Teď letím podruhé v neděli 12 ledna za 10 eur z Drážďan a vracím se v sobotu 18 ledna do Vídně za 12 eur. Autobus z Prahy do Drážďan na letiště je 500, vlak zpět z Vídně je za 470 Kč. Hodně záleží na tom jak moc jste jako skupina časově flexibilní a jestli máte možnost se vrátit na jiné letiště.
Svoje kolo si na týden neberu, finančně se mi to nevyplatí. Ryanair chce za jednu cestu 60 eur, za převoz kola bych tak dal 3.000, plus počítám, že bych něco platil i za přepravu v autobusu a vlaku. Při dvoutýdenním pobytu bych si kolo asi přivezl. Zvaž ještě i starosti s převozem kola, jestli se ti chce tahat krabici nebo kufr s kolem. Pokud by jsi letěl s cestovkou jako zájezd tak třeba v Eximu mi řekli, že bych dal za přepravu 2.500,- Kč tam i zpět.
Ubytování řeším přes booking. Týden v polopenzi ve slušném hotelu je okolo 8 až 10 tisíc za jednu osobu, pro dva to bývá tak o dva tisíce dražší. Samozřejmě dokážeš sehnat na týden ubytování i pod 5 tisíc, když se hodně uskromníš. Já bohužel nemám parťáka na cesty tak nesu náklady na pokoj sám, jestli se kolega konečně letos rozhoupe a na podzim se přidá tak konečně ušetřím. Před objednávkou hotelu jim ještě napíšu jestli můžu mít kolo na pokoji a v polovině případů to není problém, a když už jim to vadilo tak většina má kolárnu. Hodně hotelů má kolárny na bookingu ukázané rovnou ve fotkách
Počasí - u moře fouká chladnější vítr. Ve vnitrozemí je ale krásných 15 až 18 stupňů, skoro bezvětří. Rozhodně to je období, kdy je ostrov poloprázdný, při volbě málo frekventované trasy člověk jede úplně sám.
Oblečení - Většina co jsem viděl jezdila v kraťasech s návleky na nohách, návleky na tretry měla tak třetina lidi. Většina dres s dlouhým rukávem, popř lehká bunda.
Hotely, obchody a půjčovny - leden a únor je mimo sezonu, takže hodně je jich zavřených, ale těch otevřených je dostatek pro fungování, např. siť obchodů Mercadona - viz. fotka.
Jinak okolo 10 hodiny když člověk vyrazí, potká dost různých skupinek pro případné připojení, pokud nechce jet sám.
Pokud nechce Vaše polovička jezdit na kole, je možnost půjčit velmi levně auto na výlety pro ni.
Za sebe můžu říct, že jsem auto nakonec neplánovaně využil, protože jsem v polovině dovolené nezvládl lehký sjezd z kopce. V 50 km jsem se nechal vynést ze zatáčky, dostal smyk a přeletěl přes řídítka, sedřel levou stranu těla, roztrhal si komplet dres, ale kolo naštěstí dopadlo do měkkého - na mě :-)
Druhou půlku dovolené jsem pak jezdil na výlety autem.
I am Catalan 150 km from Mallorca and I can inform you that in Spain today the situation is very controlled. A total of 3 dead (elderly with other previous pathologies) and about 500 infected all with a mild prognosis. It is in Italy where the situation is more uncontrolled, in my opinion there is no reason not to travel to Mallorca. Enjoy this magnificent island. I hope I've helped.
Příští patek jsem měl letět. Dnes jsem se BTW jen tak nahodou dozvěděl ze zakoupene extra zavazadlo na kolo neznamená že mají v letadle misto pro kolo.
No a nemají! Tak rychloakce koupě jiných letenek z Drážďan na den později a hodina a pul čekací doba na call centrum Eurowingsu aby mě potvrdili kapacitu v letadle na kola.
A co dostanu zpět od ČSA až budu stornovat/reklamovat letenky je otázka :((. Manželka se mi směje jak jsem vše měl 3 měsíce dopředu abych usetril a teď same srani a penize navic.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Ahoj, odpovim na cast tvych dotazu podle sve zkusenosti.
Kolo se vyplati brat, pokud tam jedes na dele nez tyden. 7 dni je hranicni. Pujceni kola na 6 dni mne stalo 125eur. Letenka na kolo je +- totozna.
Ubytovani jsme resili pres ck sunbike. Maji nasmlouvany hotel kousek od letiste.
Letame z Bratislavy. Zpatecni letenka kolem 100eur. Zalezi jak se povede.
Na letisti je spousta taxiku s vozikem nebo dodavek. Pocitaji s odvozem kol. Je to celkem drahe, ale pokud vas jede vice, tak se to rozpocita. Krabici muzes dat i do autobusu.
nacesty.cz .. uz asi 6x, a nemusis skoro resit zadnou z otazek. Cenove to o moc hur nevychazi.
Svoje kolo se vyplati pokud ho beres na dyl, mas ho nejak spesl nastaveny, nebo se spesl vybavenim (wattak ...). Z prahy momentalne kufr navic stoji 650,- za let (23kg)
Další noob dotaz.
ČSA resp. SMARTWINGS maji v podminkach max 250 cm součet krabice všech 3 stran.
Jsem na 252/253 cm. Mám to resit a vzít menší krabicí od MTB ( součet 240 cm) a sundavat i zadni kolo nebo nebudou koukat na ty 2-3 cm nad?
Ahoj
Byl jsem v květnu 2019 poprvé na Mallorce na cyklo dovolenou a mohu doporučit, sám seteď budu vracet. Co se týká tvých otázek:
Teď si dělám souhrn kdybych jel na sebe a vyjde to teda o hodně levněji.
Jsem na 7000kč na 8 dní + jídlo
Jak je to teda s pojištěním kola v případě ztráty/poskozeni leteckou společností?
Aerolinka vyplatí max pouze 1200€ v případě ztráty.
Lze tu castku navýšit na cenu kola? A kde? S letenkou nebo pojistovna?
Když si kolo půjčujete, berete si sebou své sedlo?
Já to teda nezařizuji, naše grupeto ale vozí kola trajektem. Je nás teda vždy kolem 20 aby to bylo výhodný. Obecně najít si partu máš nejlevnější.
Jede teda někdo začátkem března ? Rád bych se k někomu přidal .. popř jedete přes nacesty.cz?
Po týdnu teď v lednu přidám pár postřehů:
Za sebe můžu říct, že jsem auto nakonec neplánovaně využil, protože jsem v polovině dovolené nezvládl lehký sjezd z kopce. V 50 km jsem se nechal vynést ze zatáčky, dostal smyk a přeletěl přes řídítka, sedřel levou stranu těla, roztrhal si komplet dres, ale kolo naštěstí dopadlo do měkkého - na mě :-)
Druhou půlku dovolené jsem pak jezdil na výlety autem.
Ahoj, poradí někdo LEVNOU půjčovnu kousek od letiště?
Patrik
Dnes objednáno nacesty.cz od 13 do 23 .3
I am Catalan 150 km from Mallorca and I can inform you that in Spain today the situation is very controlled. A total of 3 dead (elderly with other previous pathologies) and about 500 infected all with a mild prognosis. It is in Italy where the situation is more uncontrolled, in my opinion there is no reason not to travel to Mallorca. Enjoy this magnificent island. I hope I've helped.
by the way, buy ham in a butcher shop not in a supermarket.
you can ask for Recebo ham or iberico ham, do not buy ham "del pais" !!!!
Příští patek jsem měl letět. Dnes jsem se BTW jen tak nahodou dozvěděl ze zakoupene extra zavazadlo na kolo neznamená že mají v letadle misto pro kolo.
No a nemají! Tak rychloakce koupě jiných letenek z Drážďan na den později a hodina a pul čekací doba na call centrum Eurowingsu aby mě potvrdili kapacitu v letadle na kola.
A co dostanu zpět od ČSA až budu stornovat/reklamovat letenky je otázka :((. Manželka se mi směje jak jsem vše měl 3 měsíce dopředu abych usetril a teď same srani a penize navic.
Holt zkušenost k zaplacení.
Jo a snad bude hotel volny až to posuneme :)))))
https://www.majorcadailybulletin.com/news/local/2020/03/10/63815/majorcan-hoteliers-devastated-coronavirus.html
Má tu někdo Mallorcu s odletem v pátek 13.3.? Jaký je váš aktuální názor na to, zda jet či nikoli.
Sám jsem na vážkách a nevím, jak se rozhodnout.
Takže v neděli dáme někde kafíčko a koláček?
To dopadne! Musíme tomu věřit. :-D
Když aerolinka zruší let, tak normálně vrací prasule? Jak dlouho dopředu je to zrušení oznámené? Máme s Laudou Malorku na první týden května...