MTB Brněnsko IV.
Dneska se Gerhátky dočkaly finálních úprav všech trochu kostrbatejch míst - odjezdy ze žlíbků už pěkně vedou, přejezd zaklíněnýho stromu nevykopává do nebes, šutrový sekce jsou víc usazený a možný zkratky zatáček snad dostatečně výrazně zaházený (tímto zdravím dva neznámé, co tam jeli v sobotu dopo na poprašku sněhu).
Taky jsem vyčistil tu cestu u Ušákovskýho potoka, takže můžete buď hned zpátky nahoru směr Řícmanice a archiv, nebo dolů do Bílovic bez pošvihanýho ksichtu.
Ufone, díky moc za typ. Po tom blátivém mordoru dnes to bylo příjemné zpestření. Trail krásně suchej, uzavřený, pomalý. Ta druhá část je jako když vjedeš do nějaké pohádky. No a přesto, že jsem sebou jednou liskl a otočil si řidítka, tak jsem v segmentu hnedka druhej, tu minutku stáhnu jako nic :-)
Jsem rad, ze se libi a i za sebe, ze opravdu funguje dobre i pri blatomarastu vsude okolo.
Jo a proti me prvotine (Utahovak) tady v podstate zadny uzavreny a pomaly zatacky nejsou :-). Vsak taky to se mnou delal Zbynek a hlidal me :-D
Utahovák k Melatínu?
Jo
No jedna doprava tam je taková skoro switchbacková ale jsem rád za další stezku kde (já) začátečníci nemusí nutně přenáset a střelci si to upraví brzdama.
Gerhátky, pěkný jezdivý trail, bez záludností a i když jsou kolem sra*ký, tak tam ne. Dobrý nápad, pěkná práce, dík.
Taky diky. Akorat jsi mohl jet na konci trailu u potoka hned doprava nahoru (a ne nejdriv kus dolu). Jak jsem psal, vycistil jsem to tam taky. A malinko zaludny to v tom smrku je. Jsou tam dva hladky sikmy koreny, co vidis na posledni chvili (nebo kdyz je pod mrakem nebo ted po 15 hodine, tak v tom tmavym tunelu treba taky vubec :-)).
Jj, těšil jsem se včera na smrkovou pohádku, ale viděl jsem už kulový :-) Ale i na zimáku to šlo, pěkně zvolená lokalita, těším se na jaro až to bude pěkně projetý.
V tom smrkovém lese po 15.hodině byla již taková tma, což mě překvapilo, že jsem ty záludnosti ani neviděl :-). Ten výjezd hned doprava příště prubnu.
Proč si neposvítíte?
Bo segment, nebyl čas :-)
Když jsme u těch časů, tak pokud to vezmeš po sjetí trailu takto https://en.mapy.cz/s/pabepatuzu nahoru, tak už za 12 minut výjezdu pěkně lesem bez lidí jedeš trail zase znova. Teda bez lidí, včera už novou stezku využívala paní se psem horekopcom a u studánky Pro Silva občas někdo bejvá. Oproti Václaváku k Resslovce, rozhledně a u na Kopaniny, je to tam ale v podstatě liduprázdný.
Taky děkuji ježíškovi za tento trailík. Oceňuji zejména sníženou rizikovost. Doporučuje 10 z 10 sešroubovaných důchodců :-)
Jen aby ti tam ježíšek nenadělil pár skoků.. :-)
Jak jsem psal, jestli čas ukáže, že to lesáci tolerujou, můžeme tam natahat nějaký ty šutráky, co se válí všude v okolí a udělat třeba nějaký boule a rozumně vyskládaný rock gardeny. Na skoky stačí Zamilec, Netro a kdyžtak vlastně hned kousek vedle Skoky (Chochola) trail. Jestli tam hned někdo postaví nějakou ptákovinu a zejména vykope nějakou šílenou past na mamuty (aka dvoják), tak to odstraním dřív, než to stačí zafungovat jako zbytečná provokace k tomu, aby to tam zatrhli celý.
přesně - kopání skoků a dvojáků lesáky provokuje nejvíc.
To jsme se tam včera všichni tři pěkně sešli...teda skoro :-)
:D dohromady a přitom každý sám.
Paráda :-)
Jsme se pohádali no :-D
Pan projektant má mimořádnej talent jak to smysluplně vést.
Velkej respekt
parádní zpestření pro mé XC vyjížďky - v téhle lokalitě něco takového chybělo (mohlo by tam být víc technicky těžším momentů, ale...) Mám z toho radost - díky.
Chybělo? Vždyť o kousek výš jsou další tři a o dost techničtější ;-)
Asi myslel s koncem v Bílovicích. Přece jen po dojetí Mechovýho nebo Kaničky končíš někde jinde.
Dáš Mechový, Kaničku a zakončíš Gerhátkama ;)
Stačí samovýčep :-)
Jen to ne...
chybělo ve smyslu vhodnosti i XC HT a navíc teď na zimu - Kanice s koncem "kdesi" jsou v zimě už trochu za hranou s časem a tohle je úplně ideál. Hned navážu výjezdem na Hády a znovu dolů něčím pod vysílačem (jezdím z Husovic) tak je to pak supr okruh do 2 hodin za což mi poděkuji mrznoucí prstíky v botech :)
Jinak kombo Kanických trailů, který si spíš užiju na FS bike chci zakončovat spíš těžšími věcmi a blíž Brnu (opět pod vysílačem)
Dnes testnuto, super zaverecnej trailik
poslední komentář: 11. 8. 2026 o 10:12
poslední komentář: 2. 6. 2026 o 8:10