MTB Brněnsko VI.
Jak jsem psal, že dneska říznu ten poslední kmen na pěšině Lelky - Vranov, tak neříznu. Přestala mně fungovat nabíječka. Už jsem objednal novou.
Jsem ty 21V baterky včera trochu oživil 12V nabíječkou, co jsem doma vyhrabal a ten velkej jsem říznul. Jsou u něj ale ještě dva velký věšáky, tak bacha.
Pak je tam ještě jeden (foto 5.), tam už jsem musel jen Lidlpilkou a ta mrcha olše mně ji začala svírat. Tak jsem alespoň prohrábnul objezd.
Jsi tam pilku nechal tak jak na fotce, nebo jak nakonec? :-)
Ne. Vytáhnul jsem ji. Ale řezat už nešlo. Až dojde nabíječka, tak to dorazím.
Tak jsem to dorazil (foto1).
Vylepšil jsem přejezd Jedlovýho potoka (foto 2 a 3).
Celá pěšina je průjezdná bez sesednutí. Lze projet i potokem pod mostem u křižovatky Lelky - Jehnice - Vranov. Směr Vranov jsem upravil výjezd. Nemusí se přejíždět silnice.
Na Happy Hillu jsem říznul větev před hupem na Raketovou (foto 4 a 5) a ještě zbylo troch šťávy v baterkách na "alej sucharů". Tam jsem říznul jeden zlomený, co byl v pěšině (foto 6 a 7) a jeden vývrat (foto 8 a 9). Druhý řez už byl Lidlpilkou. Pak jsem ještě ořezal olámaný větve na posledním vývratu (foto 10), abysme si o ně netrhali batohy, nebo trička.
Pokračování příště.
;-)
Tak jsem to konečně dorazil. Teda ten spodek. Nahoře jsou dva vývraty, přes druhý je udělaný pěkný přejezd, ale první je nahovno. Alespoň jsem ten kmen trochu pilkou zdrsnil, aby neklouzal, ale chtělo by to ještě nějak doladit.
TVL, kůrovec Lišák a kůrovec Ufón úřadují! :-)
Kůrovci úřadují na stojato. My jedeme dřevo na ležato, kteréžto (většinou) působením onoho kůrovce popadalo.
Kůrovec je v tom taky relativně nevinně. Hlavní příčina jsou smrky (či obecně stromy) moc nahusto, moc v monokultuře a ještě v nevhodných podmínkách. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/224411058090914/
JJ, tento díl jsem viděl, to byla jen sranda, hoši, jen si to hezky upravujte, ať to máte průjezdné! ;-)
Se pojeď někdy svézt. Uvidíš, že jiná dimenze cyklistiky, než asfalt a šotky, taky není úplně k zahození.
poslední komentář: 11. 8. 2026 o 10:12
poslední komentář: 2. 6. 2026 o 8:10