Zdravím, chtěl bych se s vámi podělit o "zážitek" ze dnešní vyjížďky. Asi po hodině krásné vyjížďky po Plzeňsku, si jedu zpátky do Plzně a za Žichlicemi směrem na Zruč se to stalo. Vyjíždím horizont, i tak se držím u krajnice, i když vím, že je lepší si najet více do pruhu v těchto situacích (teď když vím, co se stalo poté, jsem rád, že jsem do toho pruhu nenajel více). Předjede mi řidič zezadu tak, že mi skoro veme zrcátkem a já intuivně zvedám ruku (bez žádného vulgárního výrazu podotýkám). Řidič jen zahlédne ruku, své auto skoro zastaví na místě, že na silnici zůstanou stopy gum, vystoupí a čeká u auta, až ho dojedu. Dojíždím k jeho autu, postavou mi zatarasí zbytek mého pruhu a zatímco já na něj řvu něco o odstupu, tak se na mě rozběhne a vší silou mi strčí do pangejtu u silnice. Byl jsem tou dobou ještě na kole, to jsem fakt neustál a končím u silnice ve trávě. Pak dostanu ještě pár "*****ů a *****" a když vidí, že zastavuje auto z protisměru (kterému moc děkuji), nasedá do svého auta a ujíždí. Mně se nic nestalo, naštěstí kolo je na tom stejně (stejně jsem rád, že jsem nevzal svou novou silničku, ale levnějšího horáka).
Příjde vám to normální? Samozřejmě SPZ a kontakt na svědka mám. Na policii je vše oznámeno. Jsem sám, komu se něco takového stalo? Díky
Myslím, že je to obraz naší společnosti a uvadající její morálky. Udělal si pro nápravu vše, teď už je to v rukou policie. Věř, že na takové svině se voda vaří.
Z tohoto důvodu jsem přestal jezdit na silnici.
Problém je, že lidé jsou podráždění a reagují neadekvátně, i když by možná normálně takový kkti nebyli. Tím chci říct, že máš právo zvednout ruku, ale občas se to může vyhrotit.
Jako příklad uvedu, že jsem jel u krajnice, nikde ani noha, přijel Humr, vytroubil mě, udělal pár kliček a možná čekal, jestli se nezačnu čertit a dostal bych na budku ;) ... upřímně, pokud nemám náladu a postavu nato se porvat, radši negestikuluju a v hlavě si myslím něco o debilech ;). A co se postavy týče, nejsem sice prcek, ale stejně nevíš, kdo z auta vystoupí ;) ...
Vypěnil jsem jen jednou a chvíli auto naháněl, ale očividně to byl někdo, kdo neměl chuť si to vyříkat a jak se vymotal z křižovatky, odjel. Kdyby to byl někdo větší, namakanější, tak mám možná něco zlomeného => nestojí to zato.
Obecně jezdím defenzivně, protože řidiči cyklisty moc neberou, nechápou ... Je jedno, jak by to mělo být - přizpůsobuju se realitě, abych byl v pohodě já ;).
To jde vidět, že to je nějaký mrzák, který si všude vozí prdel autem a na kole v životě nebyl. Nevím, co si ti mrzáci musí dokazovat. Mě kdysi takto málem smetla dodávka, od mého lokte jela cca 3 cm, zacítila jsem akorát závan od té dodávky a to jsem jela v odstavném pruhu, nijak jsem mu nezavázela v cestě. Další skupina jsou ti, co v protisměru předjíždějí, roztahují se po celé silnici tak, že málem smetou cyklistu jedoucího naproti. Ti lidi vůbec neuvažují nad tím, že když tam už nejede auto, že tam může jet cyklista třeba.
To to zatím ne ,nedávno ostřikovače úplně bezdůvodně když se rozjížděl na zelenou (srab:)
Ikdyž se tolerance trocha zlepšila pořád se najdou rapli no :(nic s tím nejde dělat a ani jim to nejde vysvětlit ?Jsou tak zřejmě vychováni a vlastně zato ani nemohou ?
Pak napiš jak to dopadlo ?
Dík
Pak ještě dodám, že jsem asi kilometr od domova píchnul - prostě super den
Taktická chyba, dojíždět až k němu. Cos jako čekal? Na kole jsi bezbrannej, pak tě takhle snadno sejme.
Tohle se mi nastesti nestalo, ale jezdim na silnicich kolem Plzne casto a posledni dobou moc ohledu neni. V patek odpoledne je vubec lepsi na silnici nelezt. To uz vsichni hroti vikend a je to asi nejhorsi den na silnici.
Hele, já vím, že jsi plný vzteku, ale důležité je, že jsi zdravý a v pořádku. Vem si z této situace ponaučení a jak tu psal někdo o pár řádků výše vykašli se na nějakou odvetu. Zlo plodí zlo. Jestli je to blbec a agresor, svým chováním ho jestě více vyhecuješ. Ber to s nadhledem a ignoruj ho.
1. Měl jsi štěstí, že máš svědka (máš na něj kontakt? je ochotný svědčit?pro polici a prokazování viny zásadní)
Je třeba vnímat princip tady a teď. Tzn. že když ti to prase kvůli gestu (i kdyby s fakáčem) takhle zastaví, je velká pravděpodobnost, že půjde do fyzické konfrontace. Pokud by to šlo (a podle toho co píšeš myslím, že by to šlo) ses mohl na tu situaci připravit. Ihned zastavit, slézt z kola a sundat tretry...prostě se připravit na boj. A ne jet na porážku. Vnímat i přes ten adrenalin, který se vyplavuje. Na tohle pomáhá zajít párkrát na trénik bojových sportů. Aspoň si ošaháš, jaký máš tendence se chovat, víc se poznáš.
Taky je účelný zvážit do poslední chvíle, jak se vyhnout zbytečný konfrontaci, když už takhle staví, možná třeba i otočit a odjet, když se necítíš. Pro tyhle blby platí dvojnásob, že kdo chce bojovat, nepřítel se vždycky najde a někdo ho časem sejme. V tomhle jsou myslím boží mlýny funkční:))
Já v těchto situacích volím hodně podle toho, jestli tam jsem sám za sebe, nebo s někým jiným (kdy by mohl v případě mýho "poražení" ještě taky přijít k újmě. Sám za sebe mám větší vůli jít do otevřenýho konfliktu - altruisticky trestat. Stalo se mi to i to (tzn. dostal pěstí vs. odešel jsem).
Pokud bych na takového ***** narazil tak bych si určitě něco udělal se zádama. Dají se na tom vydělat těžký prachy, máš svědky a jsou právníci kteří se na tohle přímo specializují. Škoda žes nezahrál divadýlko
Dobres udelal, zes to nahlasil, at se ten blbecek zamysli a jeste dobre, ze se ti nic nestalo. Bohuzel dalsi priklad toho, ze na silnicku me uz nikdo nedostane, radsi se zabiju sam svoji vinou v terenu
Dobrý den, dejte pak prosím vědět jak se vyvine, tohle je vážně síla, pokud člověk spadne nešťastně, může se zmrzačit i zabít... A respekt k vám a vašemu přístupu, ve finále si z toho člověk muže vzít alespoň to, že na jednoho zmetka připadá několik fajn lidí (vy a auto v protisměru co zastavilo).
Audi nebo báwo?
Byl bych opravdu hrozně, ale hrozně moc překvapen, kdyby policie cokoli udělala. Moje dosavadní zkušenost s Českou policí je taková, že jim jde jen o to jak problém co nejdřív odepsat. Například pokud se vás pokusí podvést podvodník a vy to prokouknete a podvést se nenecháte, tak Policii ten podvodník vůbec nezajímá, musel by se ozvat někdo, kdo byl skutečně poškozen..
V tomto případě to v jejich podání vidím na to, že nevznikla žádná škoda a ani újma na zdraví.
Já od určité doby vozím sebou pepřák.
Kdybys byl černej, tak už se v Praze rabuje. Lidi jsou *****. Jedno jestli jedou v autě, na kole nebo jdou pěšky.
Silnicim se vyhybam co to jde, zvlast kdyz si prectu na bf podobnyho prihody. Z Zichlice zasadne po zelenej k Drahotinu a pak uz je to do Zruce kousek :)
Podobný zážitek jsem měl před pár lety s motorkáři za Blanskem. Jezdili kolem odhadem kolem 180km/h a když chvíli stáli a já projížděl na kole vedle nich, tak jsem jim to vytknul a na to se jeden rozjel, jel pomalu vedle mne a loktem se mne snažil shodit do příkopu. Po pár set metrech zastavil a jak nepříčetnej mě začal v integrální helmě a masivních rukavicích boxovat do obličeje. Prostě vypatlaní magoři nemající dost peněz na to, aby si pronajali nějaký vyhrazený okruh.
Tady toho je celkem dost... :o(
https://www.bike-forum.cz/forum/ohrozeni-pri-predjizdeni
Vysel jsi z toho bez zraneni a bez poskozenyho kola, navic mas SPZ a svedka. Tahle jiste blba situace, kdyz uz se stala, pro tebe dopadla nejlip, jak mohla. Kazdopadne, smutny cteni, jaci jsou lide kkti.