Thule - Hakr ( poměr cena výkon )
Ahoj,
sháním příčníky a nosiče na kolo pro Golf 7 Variant. U nosiče mám celkem jasno, sáhnu po THULE ProRide 598.
U příčníků si nejsem jistý, zda platit za THULE nebo si vystačím s Hakr WING PROFILE, které stojí necelé 3 tisíce a mají T drážku.
Máte někdo zkušenost s kombem ProRide 598 a Hakr s wing profilem ?
Tak přesně takovou kombinaci chci taky. Šel jsi nakonec do ní? Můžeš doporučit?
Hakr nemá dělenou gumu a někdo si tady stěžoval, že mu ty WingProfile strašně hučí, když tam má nosiče na kolo... Buď bych šel do kulaté klasiky, která mi nehučela, nebo bych raději připlatil za Thule, kde je guma dělená a tudíž zůstává i s nosiči na kolo.
Ahoj,
jo, šel jsem do toho a používám toto kombo.
Vzhledem k ceně spokojenost. Nasazení příčníků je trochu otrava, ale chce to spíš cvik.
Zatím mám za sebou pár jízd a spokojenost. Při 100 km/h nehučí, nebo to neslyším. Drží dobře a nemám z nich obavu nebo dokonce strach že by něco odpadlo :).
Jinak nevím co znamená, že nemá dělenou gumu?
Jak jsem psal, vzhledem k opravdu podstatně nižší ceně vůči Thule příčníkům, jsem spokojený.
Mám ten vpravo... Guma je dělená, takže nasadíš do T-drážky a vše je zaslepeno. Možná už to má i Hakr, ale kdysi neměl. (viz foto)
Jo Thule je dražší, ale když si vezmu, že to mám na životnost auta, a ta nestřídám co dva roky, tak je to prakticky minimální položka na provoz auta. Doteď jsem taky vozil Hakr, ale už při poslední koupi jsem si řekl, že to úspora za to asi nestála. Ty některé detaily včetně montáže jsou prostě u Thule vyřešené trochu lépe a dohromady to pak u mě stálo za to nakonec koupit Thule. Možná, že třebas Atera to má taky tak, ale tu značku zas tak moc neznám.
Tím nechci říct, že s Hakrem nejde jezdit. To určitě ne... Já pro pohodlí užívání zvolil Thule.
Na příčníku se to neprojeví, ale na montáži na holou střechu je jejich příčník od Hakru v sestavě málo tuhý (prohýbá se ) Možná je to danné i použitím nevhodných kitů pro montáž od výrobce. Ostatní výrobci co koukám, mají plechy více postavené a přitahováním se příčník jako vypíná, tady se zaklápí dovnitř...
Což by se nemělo projevit při montáži příčníku, kde jsou pevné body jasně danné..
poslední komentář: 11. 8. 2026 o 10:12
poslední komentář: 2. 6. 2026 o 8:10