Ahoj, lze pro Canon Ai stavbu použít převodník s offsetem 3mm nebo 6mm? Zadni náboj mam 12x148, na který jde všude jinde 3mm offset… kazí to tak ta Ai stavba?
Řeším predelavku Sram středu a Truvativ klik na Shimano a nemohu se nikde dohledat informací, jak to provést správně… Jaký stred zvolit a jaké kliky (xt nebo xtr) zvolit?
Furt nevim nakolik se v roce 2024 štítit AI offestu? Teoreticke vyhody jsou prima, ale je jasne ze AI konci ... nicmene zbytky
SuperSix CX se ted daji ted celkem prijatelne koupit, jenze nevim zda to nebude vyhledove vic skody nez uzitku?
zadni kolo se da bez problemu precentrovat, ale problem je v pripade nahrady nekde na cestach + doma drzet nejaky backup ... ale asi je to furt resitelny
u klik muze casem nastat problem se shanenim? pripadne to bude drahota.
prevodniky snad budou delat stale alternativni vyrobci jako Garbauk - BTW jaky je max prevodnik?
pripadny prechod na 11x na 12x doufam resi jen spiderring?
Oživím téma...chápu správně, že s velikostí předovníku se mi mění offset? Jedná se mi o Cannondale FSI carbon 2020. Chtěl bych bajka naladit spíše do rychla a osadit převodník 36z a aktuálně teda nevím, zda 6mm offset je správně. Na webu jsem dohledal jen diskuze na forech, ale žádný manuál přímo od výrobce.
Jediné co jsem našel je manuál na Scalpel, kde však zadní stavba by měla mít stejný offset, tj. 6mm a z toho chápu, že teda i u klik dávám 6mm?
můžu poprosit o radu zkušenější? Co obnáší přecentrování zadního výpletu z normal boost 148mm na boost Ai Offset? Je potřeba jiné délky drátů nebo to umím nějak doladit pouze napětím?
Zvažuji koupi nových kol na F-si a netuším, co by mě stálo naladění výpletu na tento atyp...
kolo Scalpel 2023, AI zadní stavba, nába 12x148 boost, převodník CANNONDALE Chainring OPI SpideRing round Direct Mount | 1-speed narrow-wide | 55 mm, 32 zubů. Potřebuji 34 zubů a kazetu a řetěz mám SRAM.
Jaký tedy převodník a s jakým ofsetem? Jednou se píše 3mm, pak 6mm, tak nevím, v tabulce, co uvádí výše "FOSA" je u Sramu 6mm.Pak najdete převodník viz níže:
Jakou máte zkušenost s přecentrováním kol? V Koloshopu mi jedny kola přecentrovali na Ai, půjde to i na jiných? Mám na cestě karbonové Elite wheels. Měnit na nich dráty se mi nechce. Cannodale je jenom možnost o které uvažuju jako rám pro stavbu, kde chci použít tyto kola.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Kazeta je u Ai vyosená směrem ven z rámu o 6mm. Origo převodníky pro Cannondale mají, pokud si to dobře pamatuju, offset 2mm.
Já bych použil převodník s offsetem 3mm.
Info z techbooku u Scalpela (148 boost, Ai offset):
Rear Wheel: 3 mm Boost Ai Offset to NDS
Hollowgram SpideRing: Ai Offset
SRAM Chainring: +6 mm Offset
Opráším téma Ai stavby…
Řeším predelavku Sram středu a Truvativ klik na Shimano a nemohu se nikde dohledat informací, jak to provést správně… Jaký stred zvolit a jaké kliky (xt nebo xtr) zvolit?
Neřešil jste nekdo?
Neviete, tento ram ma ai offset? V koloshopu mi hovoril ze asi nie, ale az tak tomu neverim :)
https://www.koloshop.cz/cs/cannondale-supersix-evo-cx-cyklokrosovy-ram-gdt/148127
Furt nevim nakolik se v roce 2024 štítit AI offestu? Teoreticke vyhody jsou prima, ale je jasne ze AI konci ... nicmene zbytky
SuperSix CX se ted daji ted celkem prijatelne koupit, jenze nevim zda to nebude vyhledove vic skody nez uzitku?
Oživím téma...chápu správně, že s velikostí předovníku se mi mění offset? Jedná se mi o Cannondale FSI carbon 2020. Chtěl bych bajka naladit spíše do rychla a osadit převodník 36z a aktuálně teda nevím, zda 6mm offset je správně. Na webu jsem dohledal jen diskuze na forech, ale žádný manuál přímo od výrobce.
Jediné co jsem našel je manuál na Scalpel, kde však zadní stavba by měla mít stejný offset, tj. 6mm a z toho chápu, že teda i u klik dávám 6mm?
Díky za případnou radu.
Dotaz k tématu ;-) ..Můžu pro originál Hollowgram kliky s offsetem / případně Garbaruk použít tento Shimano převodník s 32T ?
https://www.koloshop.cz/Shimano-Deore-XT-SM-CRM85-12-sp.-prevodnik/91377?v=181529
Nikde nemůžu dohledat, jak je to s řetězovou linkou. Případně jestli někdo nemáte zkušenost s komplet Shimano klikami (jaký je tam problém)? Díky
Ahoj,
můžu poprosit o radu zkušenější? Co obnáší přecentrování zadního výpletu z normal boost 148mm na boost Ai Offset? Je potřeba jiné délky drátů nebo to umím nějak doladit pouze napětím?
Zvažuji koupi nových kol na F-si a netuším, co by mě stálo naladění výpletu na tento atyp...
Díky, F.
Ahojte,
kolo Scalpel 2023, AI zadní stavba, nába 12x148 boost, převodník CANNONDALE Chainring OPI SpideRing round Direct Mount | 1-speed narrow-wide | 55 mm, 32 zubů. Potřebuji 34 zubů a kazetu a řetěz mám SRAM.
Jaký tedy převodník a s jakým ofsetem? Jednou se píše 3mm, pak 6mm, tak nevím, v tabulce, co uvádí výše "FOSA" je u Sramu 6mm.Pak najdete převodník viz níže:
https://www.bike24.com/p2320271.html?sku=1116431
Tam sedí řetězová linka na u 34Z cca na 55mm, ale je psaný offset jen 3mm. Pls díky za radu:) Nebo můžu vzít přímo Sramácký s offsetem 6mm?
Na tom převodníku je napsáno pouze 32T CL55mm. Nejde to zjistit ani na:
https://r2-bike.com/CANNONDALE-Chainring-OPI-SpideRing-round-Direct-Mount-1-speed-narrow-wide-55-mm-chainline-for-Hollowgram-Cranks
Oni tam ten offset prostě neuvádí.
Jakou máte zkušenost s přecentrováním kol? V Koloshopu mi jedny kola přecentrovali na Ai, půjde to i na jiných? Mám na cestě karbonové Elite wheels. Měnit na nich dráty se mi nechce. Cannodale je jenom možnost o které uvažuju jako rám pro stavbu, kde chci použít tyto kola.