Ahoj, přemýšlím nad koupí gravelu. Nikdy jsem na tom nejezdil, ani na silničce. Pouze na horském…. Samozřejmě hledám a vybírám a dnes jsem se byl podívat na dost zajímavém kousku. Jedná se o značku Twitter a model Gravel X. Cenovka kola je 33.500,-. Kolo má elektronickou přehazovačku značky WheelTop 1x13. Kolo je komplet karbon, rám+řídítka+vidlice+sedlovka. Celková váha nějakých 10 kg. Zajímalo by mě, zda s tím máte někdo zkušenost a co tomu říkáte. Přidávám odkaz k přesnějšímu popisu: https://twitterbikeusa.com/collections/hybrid-bikes/products/gravel-x-rs-sensah-24-speed-carbon-fiber-gravel-bike
Pokud bych si nechal kolo poslat přímo od výrobce, tak mě vyjde na nějakých 25.000,- Kč, což si myslím že za málo peněz hodně muziky???
Můžeš si ho objednat z aliexpressu a nemusíš pak řešit tolik věcí jako z usa a bude to rychlejší. Těch tvých 25k je dost optimistických, podle mě to bude víc.
Ahoj, já cca před rokem kupoval Twitter Gravel X na AliExpressu na sadě Sensah Grx Pro 1x12. Co se týče rámu, celkem spokojenost, akorát by dozadu mohly jít dát širší pláště. (Ted 42ky na 24mm ráfcích a více se tam určitě nevejde). Jediné nedostatky jsou lehce křivá zadní stavba kde kolo je blíže jedné strany rámu a nedostatky v lakování rámu (logo se jim moc nepovedlo, ještě na nezaschlou barvu dali ochranný karton a ten to trochu rozmazal). Na kole mám prozatím nalítáno 2700 km. Včetně 3 soutěží (Porubajk, Drásal Gravel Challenge a Rad am Ring Gravel) a 1x týdenní bikepacking. Prozatím jsem akorát měnil kola (přišlo s nesmyslnými 17mm širokými ráfky). A jediné problémy jsou se sadou Sensah.
Omlouvám se, pokud bych vlákno unášel přílis bokem, klidne založím samostatné vlákno. No, abych to shrnul:
Rám přišel poškozený (vzpera zadni stavby u menice). Pena kolo byla zcela sedrena, urcite to bylo zpusobene spatnym poskladanim v krabici, nikoliv manipulaci se samotnym balikem
Trubka vidlice je urizla moc nizko (utopena cca 6.5mm pod hranu predstavce). Spacery jsou 1 cm vysoke, takze bud odebrat jeden spacer a trubku zariznout, nebo idealne nahradit za 5mm. Diky integrovanemu vedeni cele rozebrat. A kde vzit spacer, ktery bude sedet, ze? ehm
Stredove slozeni asi neni uplne dobre usazene, umi vydavat pazvuky. Cekam na orech abych to usadil znovu
Trochu jsem tapal, kam dat kompresni krouzek. Asi kazdy vi, ale pro jistotu prikladam foto, pokud by se do toho poustel nezkuseny amater jako ja.
Kvalita samolepek nic moc. Na sedlove trubce je nesmyslne velkej nalakovanej rozmer ramu
Sedlovka a sroubky k tomu byli volne v nezalepenem pytliku. Ztratila se mi valeckova matice pro utazeni objimky sedlovky. Alternativa muze byt problem, protoze do objimky se vleze 7mm valecek, ale ten je u nas vsude k sehnani jen v 8mm (M5 sroub). Tak at si ho take neztratite :D
Jak se postavi k reklamaci netusim, zatim reaguji.
Dotaz. Trochu zapasim se stelovanim prehazky. Hrali jste si s odchylkami na jednotlivych pastorcich, nebo to neni potreba? (13s kazeta, wireless).
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Můžeš si ho objednat z aliexpressu a nemusíš pak řešit tolik věcí jako z usa a bude to rychlejší. Těch tvých 25k je dost optimistických, podle mě to bude víc.
Možná se můžeš na kvalitu apod zeptat kolegy, co koupil silničku na stejné sadě: https://bike-forum.cz/foto/detail/79709-seraph-tan-tan-tt-x42-2025
Pokud si nenáročný uživatel, nebojíš se toho a až kolo dorazí mu dáš nějakou péči a promineš mu určité vady, tak hodně muziky za málo peněz.
Ahoj, já cca před rokem kupoval Twitter Gravel X na AliExpressu na sadě Sensah Grx Pro 1x12. Co se týče rámu, celkem spokojenost, akorát by dozadu mohly jít dát širší pláště. (Ted 42ky na 24mm ráfcích a více se tam určitě nevejde). Jediné nedostatky jsou lehce křivá zadní stavba kde kolo je blíže jedné strany rámu a nedostatky v lakování rámu (logo se jim moc nepovedlo, ještě na nezaschlou barvu dali ochranný karton a ten to trochu rozmazal). Na kole mám prozatím nalítáno 2700 km. Včetně 3 soutěží (Porubajk, Drásal Gravel Challenge a Rad am Ring Gravel) a 1x týdenní bikepacking. Prozatím jsem akorát měnil kola (přišlo s nesmyslnými 17mm širokými ráfky). A jediné problémy jsou se sadou Sensah.
Koukám, že už dorazilo https://www.bike-forum.cz/foto/detail/82086-twitter-gravel-x . Jaká byla prosím doba dodání od platby?
a to osazení, to je kompatibilní s něčím nečínským, v případě problémů a potřeby náhradních dílů?
Čínský gravel vypadá krásně a lákavě Kubik88.
Jak si postupoval při sestavování? Bylo třeba ho promazat?
Omlouvám se, pokud bych vlákno unášel přílis bokem, klidne založím samostatné vlákno. No, abych to shrnul:
Jak se postavi k reklamaci netusim, zatim reaguji.
Dotaz. Trochu zapasim se stelovanim prehazky. Hrali jste si s odchylkami na jednotlivych pastorcich, nebo to neni potreba? (13s kazeta, wireless).