To záleží jak má dlouhé nohy. I když může mít jako žena na danou výšku spíše delší nohy, tak kliky klidně 165mm. A pokud by měla spíš kratší nohy, tak klidně 160mm.
Anketa je úplně zbytečná, delší než 170mm je naprostý nesmysl.
Kde by se daly sehnat nějaký 2x kliky od Shimana (SLX-XT) v délce 165mm. Zatím jsem všude našel jen 1x kliky od Sramu. Musím vyměnit kliky manželce. Ona sice moc nejezdí ale i tak ji už nechci trápit na dlouhých.
Dal bych tam, co mam zrovna ve skrini. Nejlip 170 a nezatezoval bych ji zbytecne hlavu informacemi, ze jsou i jine delky. Stejne nepozna rozdil, si myslim.
V ramci objektivity a genderove vyvazenosti jsem se zeptal vlastni manzelky jakou delku klik by chtela mit na svem kole. Odpovedela mi otazkou, jestli nemam horecku.
Takový dotaz k zamyšlení..... Proč výrobci kol na 29 HT od Mka nahoru osazují 175mm kliky, když jsou dle aktuálního trendu tak napytel pro průměrně vysokou osobu?
Mám 176cm/82cm rozkrok, x roků na silničce a gravelu jsem měl 172,5mm kliky, to nemělo chybu a teď se musím rozhodnout, zda na HT o 2,5mm víc, nebo méně. :D Ale nějak navzdoru trendu mě to táhne k těm delším, dle toho, co mám na krossovém kole do města.
Pořídila jsem kliky Shimano SLX délky 165 mm. Zdá se mi, že pravý pedál trochu "šmajdá" – konkrétně mám podezření, že závit pro pedál je vychýlený a pedál se tak netočí rovnoběžně s osou středu.
Máte tip, jak tuto odchylku ověřit bez použití specializovaných dílenských měřidel? Lze například považovat čelní plochu kliky za kolmou k ose šlapání a využít ji k měření kolmosti pedálu?
Druhá otázka: pokud se prokáže, že osa pedálu skutečně není rovnoběžná s osou kliky, existuje způsob, jak tuto závadu odstranit (např. nechat vyříznout nový závit a vyvložkovat), nebo je to na výměnu?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
To záleží jak má dlouhé nohy. I když může mít jako žena na danou výšku spíše delší nohy, tak kliky klidně 165mm. A pokud by měla spíš kratší nohy, tak klidně 160mm.
Anketa je úplně zbytečná, delší než 170mm je naprostý nesmysl.
Moc děkuji za rychlé reakce.
Pro tak malou postavu 165mm, třeba xtecka se dělají...
kámoška cca 162cm jezdí 175mm a vypadá legračně. V horni úvrati si pomalu kope do brady. Se 193cm jezdím kliky 175 a spokojenost.
Když to tu je.
Kde by se daly sehnat nějaký 2x kliky od Shimana (SLX-XT) v délce 165mm. Zatím jsem všude našel jen 1x kliky od Sramu. Musím vyměnit kliky manželce. Ona sice moc nejezdí ale i tak ji už nechci trápit na dlouhých.
Dal bych tam, co mam zrovna ve skrini. Nejlip 170 a nezatezoval bych ji zbytecne hlavu informacemi, ze jsou i jine delky. Stejne nepozna rozdil, si myslim.
V ramci objektivity a genderove vyvazenosti jsem se zeptal vlastni manzelky jakou delku klik by chtela mit na svem kole. Odpovedela mi otazkou, jestli nemam horecku.
Takový dotaz k zamyšlení..... Proč výrobci kol na 29 HT od Mka nahoru osazují 175mm kliky, když jsou dle aktuálního trendu tak napytel pro průměrně vysokou osobu?
Mám 176cm/82cm rozkrok, x roků na silničce a gravelu jsem měl 172,5mm kliky, to nemělo chybu a teď se musím rozhodnout, zda na HT o 2,5mm víc, nebo méně. :D Ale nějak navzdoru trendu mě to táhne k těm delším, dle toho, co mám na krossovém kole do města.
Nemáte, prosím, tip na 160-165mm kliky ( výška 160cm )?
Kompatibilní se shimano 1x12 pohonem. Cena do 3 tisíc pokud možno.
Pořídila jsem kliky Shimano SLX délky 165 mm. Zdá se mi, že pravý pedál trochu "šmajdá" – konkrétně mám podezření, že závit pro pedál je vychýlený a pedál se tak netočí rovnoběžně s osou středu.
Máte tip, jak tuto odchylku ověřit bez použití specializovaných dílenských měřidel? Lze například považovat čelní plochu kliky za kolmou k ose šlapání a využít ji k měření kolmosti pedálu?
Druhá otázka: pokud se prokáže, že osa pedálu skutečně není rovnoběžná s osou kliky, existuje způsob, jak tuto závadu odstranit (např. nechat vyříznout nový závit a vyvložkovat), nebo je to na výměnu?
Děkuji za rady.